Mitropolia Basarabiei a primit ajutoare umanitare de la comunitatea religioasă din Verona pentru refugiații din Ucraina

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, prin parohia ortodoxă „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din Villafranca di Verona, paroh fiind Preacucernicul Părinte Protoiereu Mitrofor Ursachi Mihail, a transmit Mitropoliei Basarabiei un lot de ajutoare umanitare pentru refugiații din Ucraina. Lotul constă din 6 000 kg de alimente, haine, pături, lenjerii de pat, perne, produse de igienă și scutece pentru copii.

Un tânăr teolog din România, hirotonisit diacon la Mitropolia Basarabiei, a ales să slujească într-o parohie din Republica Moldova

Creștinii ortodocși din Verona s-au mobilizat exemplar la îndemnul părintelui paroh Ursachi Mihail și au desfășurat o amplă campanie de colectare de ajutoare pentru refugiații din Ucraina ce se află pe teritoriul Republicii Moldova.

Mitropolia Basarabiei a distribuit aceste ajutoare, prin implicarea Pr. Arhidiacon Constantin Olariu și Pr. Victor Ghimpu, Consilieri Mitropolitani, în mai multe centre din cadrul Arhiepiscopiei Chișinăului precum Orhei, Călărași, Ungheni, dar și în afara sa la Ștefan Vodă.

„Moldovenii și românii din Verona, au dăruit din inimă tot ce au avut mai bun. Am rămas profund impresionat când am văzut cât de săritori au fost la apelul părintelui Ursachi Mihail, care s-a implicat enorm pentru a aduce sprijin aproapelui aflat în suferință. Haine, pături, perne, lenjerii noi, de foarte bună calitate, pătuț pentru copii, mâncare pentru noi născuți, produse de igienă variată, tone de alimente, conserve și multe alte produse care sunt esențiale pentru cei care, în grabă, au fugit din calea războiului. Nu pot exprima în cuvinte câtă bucurie și speranță au adus creștinii din Verona pe chipul refugiaților, și pot spune, cu certitudine, că această faptă de milostenie le-a întărit credința, căci, prin ei, Dumnezeu le-a purtat de grijă”, susține Pr. Arhid. Constantin Olariu.

În R. Moldova urmează să ajungă mai multe loturi de ajutoare din Italia.

Salvatorii din Căușeni au evacuat un șarpe dintr-o farmacie

Intervenție atipică pentru salvatorii de la Căușeni. Aceștia au fost solicitați pentru a evacua un șarpe din interiorul unei farmacii.

Potrivit șefului Direcției Regionale Situații Excepționale Căușeni a IGSU al MAI, Ghenadie Cuciuc, cazul a avut loc în seara zilei de 26 iunie.

Salvatorii din cadrul DRSE Căușeni au avut o misiune mai puțin obișnuită. Un echipaj de pompieri a fost alertat pentru a evacua un pui de șarpe din interiorul unei farmacii din orașul Căușeni. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 20:05. Ajunși la fața locului, aceștia au mers în recunoaștere, depistând reptila în incinta încăperii. Salvatorii au evacuat cu grijă reptila, fără a o traumatiza sau speria. Asigurându-se că nu există niciun pericol, la încheierea misiunii, șarpele a fost dus într-o fâșie forestieră și lăsat la libertate.

În cazuri similare, oamenii sunt rugați să nu intervină de unii singuri, dar să solicite asistența specialiștilor apelând Serviciul 112.

România: O expresie dată la Bacalaureat a fost cea mai căutată pe dexonline încă înainte ca subiectul să devină public

O expresie al cărei sens trebuia explicat la proba de Limba română a examenului de bacalaureat avea luni la prânz cele mai multe căutări pe dexonline.

Subiectele la Limba română de la Bacalaureat 2023, profil real şi  tehnologic, au fost publicate

Conform paginii de Facebook a site-ului dexonline, unele căutări erau înainte de ora 10, deci când elevii erau în sala de examen, iar câteva chiar înainte de ora 6, în condițiile în care examenul a început la ora 9.00, iar subiectele au devenit publice mult mai târziu, potrivit News.

La profilul real – filiera tehnologică, prima cerinţă la subiectul 1 la Limba română a fost ca elevii să indice, dintr-un fragment al lucrării lui George Călinescu ”Ion Creangă. Viaţa şi Opera”, sensul secvenţei ”de bună seamă”.

Conform paginii de Facebook a site-ului Dexonline, până la ora 12.45, această expresie a fost cea mai căutată, înregistrând 771 de căutări.

”Oare ce s-o fi dat la bac? Editare ulterioară: am verificat logurile şi aproape 100 dintre căutările lui „de bună seamă” au fost înainte de ora 10 (inclusiv câteva înainte de ora 6)! Asta în condiţiile în care în medie, în ultima lună, a fost o singură căutare pe zi pentru această sintagmă!”, au scris reprezentanţii site-ului.

Un general rus, deputat în Duma de Stat, mesaj categoric pentru liderul Wagner: „Un glonț în cap este singura lui salvare”

Andrei Guruliov, 54 de ani, deputat din partea regiunii Transbaikal în Duma de Stat și general-locotenent în rezervă, a declarat că Evgheni Prigojin va fi pedepsit pentru rebeliunea militară pornită împotriva regimului condus de Vladimir Putin.

Prigojin Guruliov

„Sută la sută va suporta consecințele. Există legi în Federația Rusă. Militarii noștri au murit în loviturile unor anumiți indivizi. Cine a dat comanda, cine a lansat racheta? Prin urmare, oricine, indiferent unde fuge și oriunde s-ar afla, va fi pedepsit de Comisia de Investigație, care va aborda temeinic această problemă și va lua o decizie”, a declarat, într-un interviu pentru RTVI, Andrei Guruliov.

De asemenea, într-o intervenția la postul de televiziune Rusia 1, deputatul rus le-a transmis liderilor Wagner, Evgheni Prigojin și Dmitri Utkin, că ar face bine să se sinucidă.

„Astăzi, un glonț în cap este singura salvare atât pentru Prigojin, cât și pentru Utkin. Și ei mă cunosc, știu că sunt responsabil pentru fiecare cuvânt pe care îl spun. Nu există altă opțiune!”, a spus Guruliov, citat de publicația ucraineană Dialog.

Afirmațiile făcute de acesta vin după ce mai mulți militari ruşi au fost ucişi în operaţiunile desfăşurate împotriva rebeliunii grupului Wagner.

sursa: www.protv.ro

Ucrainenii susțin că au capturat „Frumusețea-4”, cel mai nou sistem rus de bruiaj al sateliților-spion și avioanelor-radar NATO
Articolul anterior
Indemnizațiile zilnice pentru copiii aflați în servicii de plasament vor fi indexate la 1 aprilie 2022
Articolul următor