Moarte plină de mister. Rudele femeii care a murit în urma unei proceduri in vitro, contestă rezultatele expertizei medico-legale

Acestea afirmă că femeia era sănătoasă şi nu putea muri din cauza complicaţiilor provocate de COVID aşa cum afirmă medicii. Acest caz a intrat în atenţia Ministerului Sănătăţii care urmează să publice rezultatele unei noi expertize, scrie tvrmoldova.md.

Pentru a concepe un copil în condiţii de laborator femeia de 30 de ani a apelat la o clinică privată din Chişinău. Însă pe 26 august, în timpul procedurii de reproducere asistată, a făcut stop cardiac şi a intrat în comă. Ea a fost transportată la Spitalul de Urgenţă, iar peste o săptămână a murit. Expertiza medico-legală a arătat că decesul a survenit în urma complicaţiilor provocate de COVID. Însă rudele femeii susţin cu tărie că femeia nu era infectată.

VERONICA CERNOGAL, naşa de cununie a familiei: „Ea nu a suferit de boli cornice. Analizele de sânge, cele mai elimentare erau toate bune. Chiar în data de 25 august când Cristina a fost internată în cadrul clinicei. Ea a fost supusă unui test rapid din cadrul clinicei, care a fost cu un rezultat negative. Ceea ce denotă că chiar să fi fost ea pozitivă medicii nu o supuneau intervenţiei.”

ŞTEFAN ŞTIRBULEŢ, şoţul Cristinei: „Mie îmi permiteau să merg în fiecare zi şi părinţilor. Medicii de acolo nu erau în echipament pentru Covid şi secţia nu era pentru Covid. Şi în urma decesului, nouă nu ni s-a comunicat că ea a murit de COVID.”

Rudele Cristinei spun că vor să se facă dreptate şi să afle care a fost adevăratul motiv al decesului.

SORINA ARNĂUT, avocat: „Pe acest caz noi o să solicităm o expertiză în comisie, iar în cazul concluziei care ne va fi eliberată, conform raportului de expertiză în comisie, nu o să fim de acord iarăşi cu concluzia, ne rezervăm dreptul să ne adresăm peste hotarele ţării în vederea numirii unei noi expertize, în vederea scoaterii a adevărului şi a cauzei decesului a Cristinei.”

Ministerul Sănătăţii a înfiinţat o comisie de experţi care examinează cauza decesului femei şi urmează să facă publice rezultatele anchetei, mai scrie sursa citată.

Pe o porțiune a bulevardului Decebal va fi suspendat traficul rutier, timp de mai mult de o lună

Începând cu marți, 14 mai, traficul rutier va fi suspendat pe o porțiune de drum de pe bulevardul Decebal din capitală. Este vorba despre tronsonul cuprins între bd Dacia și str Nicolae Titulescu (partea impară).

Suspendarea traficului va fi aplicată în perioada 14 mai – 30 iunie. Potrivit autorităților locale, acțiunea are loc în legătură cu efectuarea lucrărilor de reparație a trotuarelor de pe bd Decebal. Lucrările sunt effectuate de către compania SRL „VICOLIV-GRUP”.

În acest sens, autoritățile îndeamnă cetățenii să evite zona și să opteze pentru circulația pe alte străzi.  

Rusia anunță că a ocupat încă patru sate din regiunea Harkov

Ministerul rus al Apărării a anunţat duminică ocuparea a încă patru sate în provincia Harkov în partea de nord-est a Ucrainei, după alte cinci sate ocupate cu o zi în urmă în aceeaşi provincie, relatează agenţiile internaţionale de presă, transmite Digi24.ro.

„Unităţile grupării de trupe ‘Nord’ au avansat profund în liniile inamice şi au eliberat localităţile Gatişce, Krasnoie, Morokhoveţ şi Oleinikovo în regiunea Harkov, situate aproape de frontiera cu Rusia”, a transmis Ministerul rus al Apărării într-un comunicat citat de AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit raportului public matinal al armatei ucrainene, trupele ruse au lansat în ultimele 24 de ore 12 operaţiuni de asalt în nordul provinciei Harkov ca parte a unei noi ofensive, despre care unii comentatori afirmă că ar avea ca obiectiv să oblige armata ucraineană să redirecţioneze resurse din alte sectoare ale frontului lung de circa o mie de kilometri.

O unitate a forţelor speciale din Garda Naţională ucraineană a anunţat sâmbătă seară că trupele ucrainene au fost nevoite să abandoneze unele poziţii, în timp ce trupele ruse au reuşit să ocupe mai multe sate. Comandantul-şef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, a recunoscut că situaţia trupelor sale în Harkov este „dificilă”, adăugând însă că inamicul nu a reuşit să străpungă frontul în ceea ce Kievul descrie drept o mare ofensivă rusească.

Ideea lansării unei astfel de ofensive majore în Harkov este contrazisă de Institutul pentru Studiul Războiului din SUA (ISW), conform căruia trupele ruse desfăşoară doar „operaţiuni ofensive limitate” de-a lungul graniţei Rusiei cu această provincie ucraineană şi „continuă să obţină câştiguri tactice semnificative în zone probabil mai puţin apărate”.

Nici Rusia nu a confirmat lansarea unei mari ofensive pe frontul din Harkov, menţionând doar desfăşurarea unor „acţiuni ofensive” în acea direcţie, în timp ce bloggerii militari ruşi analizează pe reţelele de socializare intensificarea atacurilor armatei ruse şi posibilele obiective ale operaţiunilor acesteia.

România livrează Ucrainei curent electric, în urma avariilor din sistemul energetic naţional provocate de bombardamentele ruse

La cererea Ucrainei, România, alături de Polonia şi Slovacia, furniza duminică energie electrică de urgenţă, iar acest lucru s-a întâmplat şi sâmbătă, relatează presa ucraineană, transmite News.ro.

Sâmbătă, necesarul consumatorilor ucraineni a fost acoperit din producţia proprie, importuri comerciale şi asistenţă de urgenţă din partea reţelelor electrice din Polonia, România şi Slovacia, a transmis Ministerul Energiei de la Kiev, scrie Ukrainskaia Pravda. Volumul total al livrărilor de urgenţă a fost mai mic de 3% din consumul zilnic de energie electrică, se arată într-un comunicat.

La cererea Ucrainei, duminică, 12 mai, a fost deja furnizată energie electrică de urgenţă din Polonia, România şi Slovacia.

Tot duminică, la cererea Poloniei, Ucraina va furniza asistenţă de urgenţă pentru a primi surplusul de electricitate din reţeaua electrică a acestei ţări.

Având în vedere pagubele semnificative suferite de reţeaua electrică ucraineană în urma bombardamentelor ruseşti, Ministerul Energiei din Ucraina îi îndeamnă pe consumatori să reducă folosirea aparatelor cu consum mare de energie în orele de vârf (în special seara, între orele 17:00 şi 22:00).

De asemenea, industria este îndemnată să îşi revizuiască procesele de producţie pentru a reduce sarcina asupra reţelei electrice şi să utilizeze importurile cât mai mult posibil pentru a se asigura că sunt evitate întreruperile şi că reţeaua este mai rezistentă.

OMS cere statelor membre un răspuns rațional la varianta Omicron
Articolul anterior
Genul masculin sau feminin va fi eliminat din cărțile de identitate. Care este prima țară din Europa care a luat deja această hotărâre
Articolul următor