Moldova are 4 miniștri noi. Igor Dodon a semnat decretele de promovare

Noi membri ai Cabinetului de miniștri, un viceministru și 4 miniștri, au depus luni, 9 noiembrie, jurământul.

separator

Decretele de promovare în funcție au fost semnate în aceeași zi de către președintele în exercițiu, Igor Dodon. S-a întâmplat după ce partidul PDM și-a retras miniștrii din guvern.

Jurământul a fost depus de: Olga Cebotari, viceprim-ministru pentru Reintegrare; Anatol Usatîi, ministrul Economiei și Infrastructurii; Victor Gaiciuc, ministrul Apărării; Lilia Pogolşa, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, și Aurel Ciocoi, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Prezent la ceremonie, președintele țării, Igor Dodon, și-a exprimat încrederea că noii membri ai Executivului vor munci eficient.

„Traversăm o perioadă de criză mondială în care nicio zi nu ne permite să lăsăm ministerele fără conducere. Modificări în componența Guvernului urma să le facem oricum în urma alegerilor prezidențiale. Urmează și alte schimbări în perioada următoare la nivelul strategiei de guvernare. Noi miniștri și-au asumat responsabilitatea pe termen lung. Acest Guvern va avea susținere solidă în Parlamentul R. Moldova. Rog echipa de la Guvern să nu se implice în lupta politică. Vă urez succes. Fiecare dintre dvs. reprezentați un sector în care ați activat mai mulți ani. Începeți activitatea imediat”, a menționat Igor Dodon.

Amintim că anterior Anatol Usatîi a deținut funcția de ministru al Economiei și Infrastructurii, Victor Gaiciuc a fost ministru al Apărării, iar Aurel Ciocoi a deținut funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

sursa: www.stiri.md

Natalia Gordienko a lansat videoclipul în care apare alături de fiul ei, Christian! E o dedicație pentru toate mamele
Articolul anterior
Covid-19: Moldova e printre lideri în Europa la numărul de morți din cauza virozei
Articolul următor
Alte articole interesante