Moldova va primi 3,8 milioane de dolari pentru a îmbunătăți condițiile de export la carne, ouă și produse lactate în Uniunea Europeană

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Corporația Financiară Internațională (IFC), în valoare de 3,8 milioane de dolari, pentru realizarea proiectului „Reforma climatului investițional în Republica Moldova” (faza II) a fost ratificat de Parlament. Pentru ratificarea acestuia au votat 78 de deputați, în cadrul ședinței Legislativului de astăzi, 18 noiembrie.

Potrivit proiectului, banii vor fi utilizați pentru sporirea competitivității sectorului privat în ceea ce privește exportul produselor de origine animală, inclusiv carne de pasăre, ouă, lapte și produse lactate, pe piața Uniunii Europene.

De asemenea, proiectul urmărește consolidarea capacităților de export ale sectorului horticol.

Din valoarea totală a proiectului, IFC va contribui cu suma de 2,8 milioane de dolari. Guvernul Republicii Moldova va contribui cu un milion de dolari prin finanțarea instituțiilor statului, inclusiv plăți pentru bunurile și serviciile necesare pentru implementarea proiectului.

Totodată, proiectul nu prevede contribuții directe din contul bugetului de stat.

Perioada de acțiune a acordului este de până la 30 iunie 2023.

Corporația Financiară Internațională este parte a grupului Băncii Mondiale.

sursa

Anchetă la Suceava după ce sute de copii și părinți, conduși de un primar antivaccinist, au mărșăluit 10 km pentru deschiderea școlilor
Articolul anterior
Un bărbat a fost achitat de agresarea sexuală a unei copile doar pentru că „nu a existat contact piele pe piele”
Articolul următor
Alte articole interesante