Moldoveni, plasați în carantină după ce o femeie chineză, suspectă de coronavirus, a fost dată jos din trenul Kiev-Moscova

O femeie chineză de 41 de ani a fost scoasă dintr-un tren în stația Suzemka din regiunea Bryansk: în timpul controlului sanitar, un detector a arătat că aceasta avea temperatura corpului de 38 de grade celsius.

separator
Femeia chineză a fost supusă analizelor necesare pentru coronavirus, transmite Ria Novosti.

Femeia a fost trimisă la spitalul de boli infecțioase din Bryansk, relatează rambler.ru.

În același vagon se mai aflau 24 de persoane, 22 de pasageri și doi conductori. Aceștia au fost trimiși la spitalul numărul 4 din Bryansk pentru examinare. Femeia chineză a fost plasată într-un box izolat cu toaletă separată și duș. Potrivit medicilor, ea se află într-o stare satisfăcătoare. Pacientul a fost testat pentru coronavirus, gripă și ARVI. Rezultatele ar trebui să fie gata în curând.

De asemenea, au fost trimise analize la Moscova și Novosibirsk pentru studii suplimentare.

Potrivit publicației, printre pasagerii care călătoau în același vagon cu femeia chineză erau cetățeni ai Rusiei, Ucrainei și Moldovei. Aceștia vor petrece două săptămâni în spitalul din Bryansk.

Renato Usatîi a mers la Berlin, pe 9 mai. Unde a depus flori politicianul

De Ziua Victoriei, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a depus flori la Memorialul din Treptower Park din Berlin. Acesta este unul dintre cele mai mari și mai renumite monumente dedicate victoriei soldaților sovietici asupra fascismului, scrie unimedia.info.

„Am venit aici pentru a onora memoria tuturor celor care și-au dat viața pentru ca noi să avem un cer senin deasupra capului. Ruși, moldoveni, ucraineni, belaruși și cetățeni de alte naționalități au luptat umăr la umăr. Această victorie ne-a fost dăruită de zeci de milioane de oameni care și-au dat viața: cineva pe câmpul de luptă, cineva în lagărele de concentrare, cineva în spatele frontului, aducând victoria. Ei au făcut-o fiind siguri că noi, generațiile viitoare, vom aprecia fapta lor”, a declarat Renato Usatîi.

El a subliniat că generația actuală trebuie să onoreze și să păstreze memoria eroismului biruitorilor, dar și să facă tot posibilul pentru ca în țara noastră să nu existe niciodată război, astfel încât atât cei din ceruri, cât și cei care sunt în viață să nu simtă durere pentru prezentul și viitorul nostru.

„Străbuneii și buneii noștri, care au obținut victoria, au luptat pentru ca să fie ridicate școli, grădinițe, pentru ca să se dezvolte educația și cultura. Și nu s-au gândit atunci ce limbă vorbesc, ci au luptat cu toții împreună pentru o victorie comună. Din păcate, de zeci de ani pe noi încearcă să ne divizeze – după limbă, după naționalitate, astăzi încearcă să divizeze chiar și biserica și, cel mai important, încearcă să divizeze Ziua Victoriei”, a spus Usatîi.

El a reamintit că fără Ziua Victoriei nu ar exista Ziua Europei:

„Sarcina mea este de a uni societatea noastră. Țările europene și-au revenit după Сel de-al doilea Război Mondial și au progresat doar pentru că au muncit mult. Și dacă vrem ca generațiile viitoare să fie mândre de noi, trebuie să ne unim eforturile și să construim o Moldovă puternică, prosperă, unde să domnească pacea și respectul reciproc. La mulți ani pentru Europa și, dacă vrem să trăim ca în Europa, vă îndemn să ne unim eforturile și să muncim!”, a spus liderul Partidului Nostru.

Eugen Doga, la mormântul tatălui său, în Ungaria

Compozitorul Eugen Doga a vizitat mormântul tatălui său din orașul Székesfehérvár, Ungaria. Dumitru Doga a decedat ca erou pe 12 ianuarie 1945, cu puțin timp înainte de sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial. A fost decernat cu medalia „Pentru curaj”, scrie unimedia.info.

Mai multe fotografii, însoțite de mesajul: „În orașul Székesfehérvár din Ungaria este înmormântat Dumitru Doga, căzut în 1945, în cel de-al Doilea Război Mondial”, au fost publicate pe pagina de facebook a distinsului compozitor.

Premii pentru învingătorii olimpiadelor republicane la limbile minorităților naționale

64 de elevi au fost premiați în finala Olimpiadelor Republicane la Limba și literatura bulgară, Limba și literatura găgăuză, Limba și literatura rusă (școala națională), Limba și literatura ucraineană. Competițiile s-au desfășurat în perioada 07-09 mai, la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” și a întrunit 241 de participanți.

Lilia Ivanov, directoarea Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației și Cercetării, a felicitat elevii pentru perseverență în promovarea patrimoniului cultural-lingvistic și i-a încurajat să-și continue drumul către performanță.

Lista premianților Olimpiadei Republicane la Limba și literatura bulgară poate fi accesată – https://bit.ly/3QFyUOL

Lista premianților Olimpiadei Republicane la Limba și literatura găgăuză poate fi accesată – https://bit.ly/3UuJTvE

Lista premianților Olimpiadei Republicane la Limba și literatura rusă (școala națională) poate fi accesată – https://bit.ly/44F3Vsa

Lista premianților Olimpiadei Republicane la Limba și literatura ucraineană poate fi accesată – https://bit.ly/3JT0Hrt

Cei 64 de elevi premiați sunt discipoli ai unor instituții de învățământ din raioanele/municipiile: Bălți, Briceni, Cantemir, Căușeni, Chișinău, Edineț, Rîșcani, Taraclia, Ungheni și UTA Găgăuzia.

Menționăm că elevilor claselor a IX-a și a XII-a, deținători ai diplomelor de gradul I, II și III în cadrul olimpiadelor republicane la disciplinele școlare desfășurate pe parcursul anului absolvirii, li se poate acorda nota „10” (zece), din oficiu, la probele de examen la aceeași disciplină în cadrul examenelor naționale de absolvire în învățământul general din acest an.

Coronavirus: Italia a ajuns în 24 de ore cea mai afectată țară din Europa
Articolul anterior
Străzii pustii în Italia, în localitatea în care a fost înregistrat primul deces de coronavirus
Articolul următor