Moldovenii care revin din țările cu puține cazuri de Covid-19 ar putea fi scutiți de obligația de a sta în carantină

Cetățenii care revin în țară din țările cu puține cazuri de Covid-19 ar putea fi scutiți de obligativitatea de a sta în izolare 14 zile. Igor Dodon susține că o astfel de decizie ar urma să fie luată în următoarele zile.

separator

„Am discutat cu colegii de la Guvern. Știu că în zilele următoare va fi luată o decizie referitor la unele schimbări în ceea ce ține de autoizolare.

Probabil, cei care vin din țări care nu sunt zone roșii, autoizolarea va fi exclusă. O decizie va fi luată de cei de la CNESP. Eu consider că trebuie cât mai rapid să fie scoasă obligativitatea de a fi în carantină”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

Precizăm că la începutul săptămâni ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că specialiștii din domeniu încă analizează condițiile regimului de carantină pentru cetățenii reveniți din străinătate.

„Specialiștii acum analizează diferite opțiuni, inclusiv și posibilitatea de a nu respecta acest regim de izolare de 14 zile în cazul în care persoana e deținătoarea unui test negativ cu determinaera perioadei corspunzătoare până la intrarea în țară la care să fie efectuat acest test”, a spus Viroca Dumbrăveanu într-o conferință de presă din 17 august.

sursa: www.tv8.md

Igor Dodon ar putea fi primul moldovean care va testa vaccinul din Rusia
Articolul anterior
Nicolae Furtună: Până acum, în Moldova, nu există cazuri de reinfectare cu Covid-19
Articolul următor