Moldovenii nu renunţă la călătoriile în Grecia

Deşi au unele temeri, turiştii moldoveni nu renunţă la vacanţele în Grecia.

Nu doar pandemia, dar şi incendiile de vegetaţie din sudul Europei ţin în suspans pe cei ce vor să plece în vacanţă. Deşi au unele temeri, basarabenii nu renunţă la călătoriile în Grecia. Operatorii de turism spun că, în această perioadă, chiar a crescut numărul solicitărilor. Oamenii merg să se odihnească în zonele în care nu sunt incendii, transmite ştiri.md cu referire la tvr.md.

Cetăţenii Republicii Moldova nu renunţă la destinaţia de vacanţă preferată. Deşi premierul Greciei a decretat stare de alertă roşie, în 6 regiuni, avertizând că se  menţine pericolul de incendii, basarabenii aleg Creta şi Halkidiki pentru a se odihni.

Ion Curmei, director, Agenţie de Turism: „Cum s-au deschis granitele pentru moldoveni şi mai ales s-au pus rute directe către Creta fluxul a crescut considerabil. Acolo unde noi ducem turiştii din Republica Moldova, de exemplu pe Creta sau Halkidiki acolo nu sunt incendii. Distanţa dintre incendiu şi locaţiile noastre turistice sunt câteva sute de kilometri”.

Alexandru Şișcanu, director, Agenţie de Turism: „Lumea pleacă, totul este bine deoarece insula Creta nu a fost afectată de incendii la fel şi partea Halkidiki.

Foarte tare a fost afectată insula Evia, e tragic ce s-a întîmplat acolo dar nu avem ca zbor, ca destinaţie tursitică la moment această insulă. Normal că lumea o să aleagă şi noi o să propunen zonele sigure, unde nu este pericol de incendii.  Nu avem anulări şi sperăm să nu le avem”.

Sunt şi turişti prevăzători care au evitat să meargă în Grecia, în acest sezon.

„Ceea ce se vede la televizor e periculos, să te duci într-o vacanţă, ne costă mult şi să plecăm să stăm în fum sau să nu ştii la ce să te aştepţi fiindcă incendiile cred că nu se opresc acum îndată dar noi noi plecăm peste o saptamana. În Egipt am mai fost şi mi-a plăcut foarte mult, mai ales marea este foarte frumoasă, sunt corali.

Dorinţa mea era să ajung în Grecia, din cauza pandemiei am anulat călătoria în Grecia şi am ales Turcia. Ne-a fost dor să avem o întâlnire cu familia undeva, demult nu ne-am vazut cu mama, cu fraţii şi am vrut să avem o întrunire familiară, plină de iubire. Soţia retrăieşte suntem cu copii şi puţin ni-i frică. Ne uitam în Bulgaria. Preţul este cât de cât mai convenabil”.

Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că vacanţa în Grecia ar putea să ne coste mai mult la anul. Basarabenii pot călători în Grecia cu pasaportul biometric alături de certificatul de vaccinare sau un test negativ PCR, făcut cu cel mult 72 de ore înainte de a ajunge la destinatie.

Un tânăr beat din Hânceşti a fost găsit spânzurat în casă
Articolul anterior
Tunisia arde la temperaturi de 49 de grade Celsius
Articolul următor