Moldovenii stabiliți în Franța, Italia și Belgia au oferit echipamente de protecție pentru 15 instituții medicale din țara noastră

15 unități medicale din Moldova au fost echipate cu materiale de protecție, datorită unei campanii de fundraising, organizată de moldoveni stabiliți în Franța, Italia și Belgia în lupta cu Covid-19.

separator

În perioada 4 – 25 Aprilie 2020, a fost realizată campania de fundraising „Donezi, protejezi un medic, salvezi mai multe vieti – CovidMoldova”, care și-a propus ca și scop general strângerea de fonduri în vederea procurării echipamentelor de protecție, necesare cadrelor medicale din linia întâi în lupta cu Covid-19 din Moldova.

Campania a fost organizată de un grup de inițiativă, format din tineri stabiliți în Franța, Italia și Belgia, încadrați în câmpul muncii calificat din Europa și activi în domeniul asociativ al comunităților de migranți din aceste țări.

În decursul a 3 săptămâni au fost colectați 13.893 euro.

Olivia Ghițu, organizator campanie, a menționat:

„Mulțumim donatorilor noștri, care sunt de diverse naționalități, și care au dat dovadă de o extremă generozitate în aceste timpuri grele pentru toți (donațiile variind în sume de la 10 la 800 euro).” 

Respectiva sumă a fost distribuită în echipamente medicale de protecție, precum: viziere, mănuși din material vinil și nitril, mănuși chirurgicale, combinezoane medicale, halate de unică folosință, măști FFP2,  măști simple, bahile, bonete, dezinfectant pentru mâini, cizme, ochelari de protecție etanși. Strategia de livrare a materialelor medicale către beneficiari s-a bazat pe identificarea exactă a necesităților cadrelor medicale din Moldova, cu care s-a colaborat în mod direct. Materialele respective au fost achiziționate de la furnizori autohtoni din Moldova, cu excepția măștilor de tip FFP2, care au fost comandate și livrate din China.

Inga Rusu, membru al echipei de organizare:

„Intermediarul logistic local în procesul de achiziționare și distribuție directă a echipamentelor comandate de noi, pentru unitățile medicale beneficiare, a fost echipa magazinului „La Nobiltà del Gusto” din Chișinău, căruia îi mulțumim pentru toată munca care au depus-o în mod reactiv”.

Beneficiarii direcți ai campaniei sunt doctorii celor 15 unități medicale, atât din capitală, cât și din întreaga țară, precum: Centrul Mamei și Copilului Chișinău, IMSP Spitalul Raional Sîngerei, Centrul de Sănătate Edineț (+33 sate din raion), Centrul de Medicină Legală Chișinău, IMSP Centrul Republican de Diagnosticare Medicală, CNAMUP SAMU Soroca, IMSP Spitalul Raional Hîncești, Spitalul Raional Central Rîscani,  IMSP Centrul de Sănatate Văratic, Asistența Medicală Urgentă Stația Glodeni, IMSP Centrul de Sănătate Șaptebani, Centrul de Sănătate Publică Sângera, Spitalul Clinic de Psihiatrie, IMSP Centrul de Sănătate Fetești, IMSP CNAMUP Ungheni.

Acțiunile noastre în cadrul acestei campanii, s-au bazat pe reactivitate și eficiență, fapt ce ne-a permis să echipăm într-un timp record aceste centre medicale, care erau descoperite în fața virusului și care aveau cel mai mult nevoie de ajutor”, a declarat Dorin Ungureanu, din partea echipei de organizare.

Fiecare livrare a materialelor donate, precum și emoțiile pozitive și de recunostință ale doctorilor beneficiari, au fost urmărite de către susținătorii campaniei, în cadrul evenimentului Facebook: „Donezi, protejezi un medic, salvezi mai multe vieti – CovidMoldova”, abordabil publicului larg și accesibil aici.

Un bărbat de 46 de ani a pierdut lupta cu infecția Covid-19. Bilanțul a crescut la 132 de victime
Articolul anterior
Strigătul de ajutor al unei tinere care și-a salvat mama din mâinile tatălui crud
Articolul următor
Alte articole interesante