Momente înduioșătoare în Harkov. Un cimpanzeu fugar se întoarce la ZOO pe bicicletă și cu o haină de ploaie

Momente înduioșătoare în orașul Harkov, Ucraina. Chichi, un cimpanzeu scăpat de la grădina zoologică din oraș, este convins să se întoarcă, după ce primește de la un angajat o haină de ploaie și o mare îmbrățișare. Drumul de întoarcere l-a făcut pe o bicicletă, însoțit de câțiva angajați de la grădina zoologică, scrie The Guardian, citează digi24.ro.

Momente înduioșătoare în Harkov. Un cimpanzeu fugar se întoarce la ZOO pe bicicletă și cu o haină de ploaie (VIDEO)

Cimpanzeul Chichi a evadat luni de la grădina zoologică din Harkov și a rătăcit minute bune pe străzile orașului. Însă nu singur. El a fost urmat de angajații grădinii zoologice care au încercat să îl convingă să se întoarcă.

După câteva picături de ploaie, Chichi a primit o jachetă de ploaie și o mare îmbrățișare de la unul din angajați. În cele din urmă, cimpanzeul a fost urcat pe o bicicletă și s-a întors la adăpost. Directorul grădinii zoologice, Oleksiy Hryhoriev, a anunțat că animalul s-a întors în siguranță.

Harkov este unul dintre orașele din prima linie din Ucraina care se confruntă cu bombardamentele rusești. Parcul Feldman, fosta casă a lui Chichi, a fost lovit de un atac cu rachetă la începutul războiului, ucigând cel puțin șase voluntari și o sută de animale, potrivit proprietarului grădinii zoologice.

De asemenea, rachetele au lovit marți o clădire rezidențială din apropierea centrului orașului, ucigând cel puțin o persoană.

200 de apeluri pe zi. Tot mai mulți soldați ruși sună la Forțele Armate ale Ucrainei pentru a afla cum să se predea

După anunțul mobilizării în Federația Rusă, numărul apelurilor la Forțele Armate ale Ucrainei este în continuă creștere, transmite presa ucraineană. Soldații ruși care se predau vor primi trei mese pe zi, îngrijiri medicale și contact cu familiile lor.

Russian troops in Belarus 'direct threat' to Lithuania – minister - LRT

Vitaly Matviyenko, coordonatorul proiectului ,,Vreau să trăiesc”, a declarat într-un briefing că din 18 septembrie au primit peste 2.000 de apeluri de la ruși pe tema predării.

,,Din 18 septembrie, proiectul „Vreau să trăiesc” a procesat peste 2.000 de apeluri din partea membrilor armatei ruse, care nu vor să urmeze ordinele criminale ale lui Putin și să lupte împotriva Ucrainei. Au învățat cum să se predea. Desigur, odată cu mobilizarea din Federația Rusă, numărul de apeluri este doar în creștere”, a spus Matvienko.

După cum spune funcționarul, algoritmul de predare a fost deja elaborat în detaliu – există un canal de telegramă și numere de linie fierbinte ce pot fi contactate.

În timpul dialogului, partea ucraineană explică cum și în ce circumstanțe este posibil să se predea.

Se subliniază că Ucraina garantează tuturor prizonierilor de război respectarea Convențiilor de la Geneva: trei mese pe zi, îngrijiri medicale și posibilitatea de a contacta rudele.

„Putin va părăsi puterea peste câteva luni”. Declarațiile fostului premier al Rusiei, Mihail Casianov

Mihail Casianov, fost prim-ministru al Rusiei, consideră că Vladimir Putin ar putea renunța la funcția sa și va „evada” în câteva luni, informează Sky News.

„În trei sau patru luni cred că va avea loc o schimbare crucială”, a declarat Casianov pentru Sky News.

„Nu cred că există cineva în cercul lui Putin care să îl poată face să plece”, a adăugat fostul premier rus.

„Domnul Putin însuși ar trebui să ajungă la această înțelegere. Cred că trei factori care cresc simultan l-ar putea conduce pe domnul Putin la o astfel de decizie de a evada cumva”, a precizat Casianov.

Factorii anunțați de Casianov sunt:

1. Armata ucraineană este în creștere și are sprijinul SUA și al Marii Britanii

2.  Ordinul de mobilizare al domnului Putin determina creșterea tulburărilor sociale în interiorul Rusiei, astfel că președintele pierde sprijinul în rândul rușilor obișnuiți

3. Efectul sancțiunilor occidentale este în creștere.

Mihail Kasianov, destituit de către Putin în 2004, a trecut în opoziţie şi a devenit unui dintre cei mai feroci critici ai Kremlinului.

Mihail Kasianov spune că a plecat din Rusia din cauza opoziţiei sale faţă de invazia rusă a Ucrainei, dar a refuzat să spună AFP în ce ţară se află, invocând motive de securitate.

Boris Nemţov, un critic al lui Vladimir Putin şi căruia Mihai Kasianov îi era apropiat, a fost asasinat prin împuşcare în apropiere de Kremlin în 2015.

Partizanii au aruncat în aer mașina unei trădătoare din Melitopol. Aceasta „răspândește propaganda rusă printre copiii ucraineni”

În Melitopol, oraș din Ucraina ocupat de Rusia, o mașină aparțînând „șefei” departamentului de educație din cadrul administrației de ocupație a explodat joi dimineață, anunță un Centrul de Rezistență al Ucrainei din Ucraina.

Russian occupation regime in Melitopol prepares a ''vote from home'' option  for upcoming ''referendum'' to conceal low turnout – Ukrainian Resistance |  Ukrainska Pravda

Explozia a avut loc în apropierea colegiului industrial și economic, fiind distrusă mașina unei colaboratoare locale, Olena Sapurova, care este implicată în implementarea „programului educațional rusesc”, care de fapt răspândește propagandă rusă printre copiii ucraineni.

În urmă exploziei, ea nu a fost rănită, dar a primit motive pentru a-și regândi comportamentul, precizează site-ul.

sursa

Numărul de îmbolnăviri de Covi-19, în scădere în Moldova
Articolul anterior
Durerea moldovenilor, turnată într-un film. Trailer-ul unui lungmetraj autohton care ilustrează Moldova anului 1992 a fost lansat
Articolul următor