Moneda „Medicul meu – eroul meu”, pusă în circulație de Banca Națională a Moldovei

Începând cu 28 decembrie 2020, Banca Națională a Moldovei pune în circulație ca mijloc de plată și în scop numismatic moneda comemorativă „Medicul meu- eroul meu”.

„Această monedă ne pune în atenție și reconfirmă o scară a valorilor de cea mai înaltă probitate morală și profesională de care dau dovadă lucrătorii medicali în orice clipă, salvând viața oamenilor, cu sacrificiul propriilor vieți. Totodată, deschiderea cetățenilor de a contribui la crearea proiectului de design exprimă o recunoștință profundă, dar și o responsabilitate pe care o poartă și trebuie să o resimtă fiecare pentru atenuarea pericolului epidemiologic”, subliniază guvernatorul BNM, Octavian Armașu.

Conceptul de design al monedei „Medicul meu-eroul meu” a fost selectat din lucrările propuse de către cetățeni. Aceasta este confecționată din argint și este bătută într-un tiraj de 1500 unități.  Este ambalată în capsulă de metacrilat transparent și în cutie de prezentare, fiind însoțită de un certificat de autenticitate redactat în limbile română și engleză care este semnat de guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei.

Monedele comemorative și jubiliare emise de Banca Națională se comercializează prin intermediul băncilor licențiate din Republica Moldova.

Love Story: Cel mai bun sportiv al Moldovei la Taekwondo şi-a ales iubită tot din sport
Articolul anterior
Talk Show: #neFormal cu Lenuța Gheorghiță și Aurel Chirtoacă
Articolul următor
Alte articole interesante