Cauzele așa-ziselor „sinucideri” ale oamenilor de afaceri din Rusia: Sunt consecința luptelor între oligarhi care se ucid între ei, susține un bancher

Un bancher și activist de origine americană a declarat pentru presa britanică că în spatele seriei de sinucideri din ultimele luni se află o bătălie sângeroasă pentru resurse în cadrul căreia oligarhii își elimină competitorii pe o piață afectată de sancțiuni.

Bill Browder a fost interzis în Rusia în 2005  după ce a preluat acțiuni ale unor mari companii

Bill Browder, activist și cofondator al Hermitage Capital Management -compania care a gestionat cel mai mare fond de investiții străin de pe piața din Rusia în anii după destrămarea URSS – înainte de a fi deportat în 2005 în Marea Britanie pe motiv că reprezintă o amenințare la adresa securității naționale, a declarat pentru presa britanică că valul recent de sinucideri printre manageri, directori și oameni de afaceri importanți din Rusia sunt în realitate „crime”.

În cadrul unei conferințe a centrului de reflecție britanic Henry Jackson Society, Browder a susținut că în interiorul „cuibului de vipere” al anturajului lui Putin se duce o bătălie pentru avantaje, bani și putere pe măsură ce „paleta economică se restrânge” din pricina sancțiunilor economice impuse Rusiei după declanșarea războiului în Ucraina.

„Acești oameni nu sunt propriu-zis oligarhi, ci oameni aflați în poziții înalte ce dețin o anume autoritate asupra fluxurilor importante de bani – mai ales în afacerile cu petrol și gaz”, din companii precum Gazprom, Lukoil, Novatek sau Gazprombank.

„Sancțiunile au fost devastatoare pentru Rusia…drept consecință, paleta s-a diminuat considerabil astfel că mulți oameni caută să-și mențină veniturile la nivelul avut înainte de începerea războiului. Prin urmate, toți se uită prin jur pentru a le redistribui”, a spus el, precizând că cei care au pe mână banii pot fi vizați și chiar uciși de cei care îi vor pentru ei.

Un val de sinucideri în circumstanțe tulburi

Morțile aparent misterioase printre managerii sau directorii de companii mari din Rusia s-au înmulțit după invazia rusă din Ucraina. În multe dintre cazuri apropiații au contestat versiunea oficială a unei sinucideri sau morțile au fost considerate suspecte pe fondul unor circumstanțe tulburi legate uneori de afacerile în care erau implicați.

Pavel Pcelnikov, directorul de PR al Căilor Ferate Ruse, în vârstă de 52 de ani, a fost găsit împușcat mortal pe balconul apartamentului său din Moscova.

Fiul oligarhului Konstantin Goloșciapov – supranumit „maseurul lui Putin” – Dmitri, a fost găsit mort la doar câteva zile după ce tatăl său a fugit în Belarus, și poliția i-a percheziționat birourile, urmând să-l pună sub acuzare pentru delapidare.

În iulie, directorul de transport al Gazprom, Iuri Voronov, în vârstă de 61 de ani, a fost găsit mort în piscina sa. Un prieten, care este un criminolog de top, a avertizat asupra unui incident necurat.

Miliardarul Alexander Subbotin, 43 de ani, ar fi murit în luna mai după ce „a urmat sfaturi de la șamani”. Se crede că managerul Lukoil a fost otrăvit cu venin de broască, care i-a provocat un atac de cord.

Multimilionarul de origine ucraineană Evgheni Palant, în vârstă de 47 de ani, și soția sa Olga Palant, în vârstă de 50 de ani, au fost cele mai recente victime în acest lanț de decese în circumstanțe neclare, după ce au fost găsiți înjunghiați mortal în casa familiei lor din regiunea Moscovei săptămâna trecută, motivul oficial fiind o crimă din gelozie.

De la începutul anului, mai mulți apropiați ai lui Putin au murit în circumstanțe misterioase.

Ivan Peciorin – omul de bază al lui Putin pentru dezvoltarea vastelor resurse arctice ale Rusiei – ar fi „căzut” dintr-o barcă în apropierea Insulei Russky în circumstanțe misterioase. Incidentul a avut loc la doar câteva săptămâni după ce președintele Lukoil, Ravil Maganov, a murit după ce „a căzut de la fereastra unui spital”.

Vladislav Avaiev, în vârstă de 51 de ani, fost vicepreședinte al Gazprombank și fost oficial al Kremlinului, a fost găsit împușcat mortal în apartamentul său din Moscova.

Câteva zile mai târziu, Serghei Protosenia, în vârstă de 55 de ani, a fost găsit spânzurat în Spania. Protosenia fusese vicepreședinte al Novotek, o companie strâns legată de Kremlin.

În luna martie, miliardarul rus Vasili Melnikov, proprietarul companiei farmaceutice Medstom, și familia sa au găsiți înjunghiați într-un apartament din orașul Nijni Novgorod.

sursa: www.adevarul.ro

Cazul copilei care a stat o noapte la marginea unei păduri, alături de un cățel care a păzit-o, i-a copleșit pe polițiști

Cazul copilei care s-a rătăcit, zilele trecute, și a stat o noapte la marginea unei păduri, alături de un cățel care a păzit-o, i-a copleșit pe polițiști.

Zilele trecute, o copilă din Dubăsari, care a dispărut o noapte ântreagă, a fost găsită la marginea unei păduri, alături de un câine.

Toată noaptea, polițiștii din Dubăsari au căutat o minoră dintr-o localitate din raion, după ce, în jurul orei 20:00, mama acesteia a anunțat că fata a plecat la bunica într-un alt sat, iar după patru ore de la plecare, copila nu a mai ajuns la destinație. Pentru că fata nu avea telefon la ea, coordonatele sale nu puteau fi stabilite.

După o noapte întreagă de căutări, în dimineața de 4 ianuarie, în jurul orei 09:40, fata a fost găsită într-un lan de la marginea pădurii, acolo unde a petrecut toată noaptea. Aceasta nu a fost victima vreunei infracțiuni.

Fata a ales un drum mai scurt, prin pădure, dar s-a rătăcit. Copilei i s-a alăturat un câine care a stat lângă ea toată această perioadă.

Cazul i-a copleșit pe polițiști, așa că aceștia au venit cu un mesaj plin de emoție:

”Vă amintiți cazul fetiței care, după o noapte de căutări, a fost găsită la marginea pădurii, alături de cățelul care i-a fost sprijin și protector?

Acea misiune de căutare a lăsat o amprentă profundă în sufletele colegilor noștri din Dubăsari, iar de Crăciun, polițiştii au decis să le facă o vizită surpriză celor doi prieteni.

I-au găsit în curtea casei jucându-se, o imagine care topește inimi și demonstrează că bunătatea, loialitatea și prietenia nu au nevoie de cuvinte

Fetița l-a numit pe noul ei prieten “Oreo”, un nume pe care îl strigă acum cu drag și recunoștință.”, se arată în mesajul Poliției.

A fost stabilită data alegerilor prezidențiale din România

Alegerile prezidențiale din România vor avea loc în 4 și 18 mai, primul și respectiv al doilea tur de scrutin, a decis, miercuri seara, coaliția de guvernare. Partidele din coaliție au reconfirmat și susținerea pentru candidatura lui Crin Antonescu la Președinție, scrie g4media.ro.

Anunțul a fost făcut într-un comunicat de presă, după ședința coaliției.

„În prima ședință a Coaliției din acest an, formațiunile politice au convenit ca primul tur al alegerilor prezidențiale să aibă loc la data de 4 mai, iar turul al doilea să aibă loc la data de 18 mai.

Decizia ține cont de nevoia ca turul I al alegerilor să aibă loc în același timp cu alegerile parțiale din anumite județe (alegeri pentru primari în 13 comune, pentru Primăria Bușteni, Primăria Zalău și Consiliul Județean Bihor) și cu necesitatea ca datele alegerilor să nu se suprapună cu sărbătorile de Paște și Florii”, se arată în comunicat.

Săptămâna viitoare Guvernul va adopta Ordonanța de Urgență și Hotărârea de Guvern necesare respectării deciziilor coaliției, precizează sursa citată.

Campania și alegerile ar urma astfel să fie organizate după Paște, celebrat în 20 aprilie atât de ortodocși, cât și de catolici.

Reamintim că PNL, UDMR și partidele de opoziție au cerut public ca alegerile prezidențiale să fie organizate înainte de Paște, dar PSD a temporizat calendarul.

Curtea Constituțională (CCR) a decis pe 6 decembrie anularea alegerilor prezidențiale, potrivit unui comunicat. CCR nu a explicat motivele, dar decizia a venit după desecretizarea informațiilor de la serviciile secrete care au documentat imixtiunea unui ”actor statal” în campania candidatului Călin Georgescu.

CCR a mai decis că procesul electoral pentru alegerea președintelui României va fi reluat în integralitate, guvernul urmând să stabilească o nouă dată. Acest lucru înseamnă că alegerile vor fi luate de la zero, candidații trebuind să se înscrie din nou și trebuind să treacă prin procesul de validare de la Biroul Electoral Central.

Anularea alegerilor a avut loc pe fondul desecretizării informațiilor de la serviciile secrete, care au indicat ingerința Rusiei în alegeri.

Pentru câte zile mai are gaz Transnistria

Regiunea transnistreană, deconectată de la livrările Gazprom, mai are gaze pentru 24 de zile, potrivit datelor prezentate miercuri în aşa-zisul Consiliu de Securitate de la Tiraspol, convocat de liderul separatist Vadim Krasnoselski, scrie safenews.md.

Localităţile din stânga Nistrului consumau în medie 270 de mii de metri cubi de gaze pe zi, iar în acest moment regiunea transnistreană mai are o rezervă de 13 milioane de metri cubi.

În contextul crizei energetice, întreprinderile din regiune sunt încurajate să îşi desfăşoare activitatea în timpul nopţii, când consumul de energie este mai redus.

Centrala termoelectrică de la Cuciurgan, care funcţionează acum pe bază de cărbune, poate produce un maxim de 150 MW, din care 23 MW sunt necesari pentru propriile procese. Diferenţa este completată de energia generată de hidrocentrala de la Dubăsari.

În partrea dreaptă a Nistrului, necesarul de energie electrică pentru data de 8 ianuarie era acoperit integral pentru ziua de miercuri, potrivit companiei de stat Energocom. „Pentru ziua miercuri, 8 ianuarie, este preconizat un consum comparabil de energie electrică cu ziua de 7 ianuarie. SA Energocom a rezervat integral capacitatea comercială la hotarul cu România pentru a acoperi necesarul de consum. Astfel, pe lângă producţia locală de la centralele de termoficare din Chişinău şi Bălţi, sursele de energie regenerabile locale, restul electricităţii va fi achiziţionată din import şi de pe bursă”, a anunţat Energocom, relatează NewsMaker.

Deficitul de curent electric al malului drept al Nistrului (controlat de autorităţile constituţionale) este asigurat din importuri, preponderent din România.

Un soldat rus dintr-o unitate acuzată de crime de război denunță „regimul criminal” al lui Putin și cere azil în Spania
Articolul anterior
Cum își îngrijește Angelina Jolie tenul. Secrete dezvăluite de dermatologul ei
Articolul următor