Muzeul Frumuseţii „Viorica Cosmetic” și-a deschis ușile pentru vizitatori!

În Chișinău a fost inaugurat Muzeul Frumuseţii „Viorica Cosmetic”, care reprezintă un nou punct turistic pentru vizitatori atât din țară cât și de peste hotare. Zilele trecute, zeci de persoane publice, interpreţi, prezentatori TV, bloggeri, influenceri pe Instagram, dar și oaspeți din afara țării şi-au dat întâlnire la deschiderea Muzeului Frumuseţii „Viorica Cosmetic”, din Chișinău.

separator

Lilu, Ruxy, Ana Irina, Cristina Evtodii, Rodica Rusu, Daniela Ciocanu, Cristina Moldovanu, alături de alte zeci de tinere și femei împătimite de frumusețe, au aflat curiozități și sfaturi utile în materie de frumusețe, s-au răsfățat cu arome și parfumuri îmbietoare și produse cosmetice pentru îngrijirea tenului, părului și a pielii.

Evenimentul a fost inaugurat de directorul  general „Viorica Cosmetic” Maria Borta, iar invitata de onoare a fost modelul și prezentatoarea TV din România, Bianca Drăgușanu.

Bianca Drăgușanu, împreuna cu Directorul General ,,Viorica Cosmetic”, Maria Borta, au tăiat panglica roșie a Muzeului Frumuseții din Chișinău.

Bianca Drăgușanu, invitata specială a evenimentului susține că a reuşit într-un timp record să se îndrăgostească de câteva produse „Viorica Cosmetic”, iar ideea deschiderii unui muzeu al frumuseţii i se pare una senzaţională.

Invitatele evenimentului au avut parte de o excursie în cadrul muzeului, după care au participat la un master-class de preparare a scrub-urilor. Fetele au primit mai multe eprubete cu uleiuri, agenți de emoliere, făina de sâmburi de struguri și instrumente de amalgamare. Astfel, acestea au avut ocazia să creeze propriul scrub, cu aroma și densitatea dorită.

Ulterior, fiecare dintre invitate a trebuit să demonstreze utilizarea scrub-ului Viorica Cosmetic. Fotografiile postate au înregistrat mii de viziualizări pe paginile de Instagram ale bloggerițelor de-acasă, care s-au împărtășit cu emoțiile și trăirile de la acest eveniment.

Lilu (Lilia Ojovan):

”Am fost plăcut surprinsă de diversitatea informației și a exponatelor prezentate în noul Muzeu al Frumuseții. A fost un moment mișcător, când la vederea șamponului Victorita de alta data, mi-au fost trezite emoții și amintiri din copilărie.

Ruxy:

„Îmi declar oficial dragostea și sentimentele pure față de produsele de la Viorica. Sunt înnebunită de acest miros de struguri!!!”

Bianca Drăgușanu s-a simțit onorată să participe la inaugurarea Viorica Cosmetic. Vedeta din România a comunicat activ cu gazdele și invitatele evenimentului și a recunoscut că s-a îndrăgostit de această destinație, drept care recomandă cu încredere produsele de la compania Viorica Cosmetic:

„Onorată sa fiu cea care a deschis oficial Muzeul Frumuseții Viorica Cosmetic din Chișinău! Produse senzaționale de care ma declar îndragostită!”.

Muzeul găzduiește exponate de produse ce au fost create de Viorica-Cosmetic pe parcursul a 29 de ani de activitate – parfumurile de cândva, șamponurile Victoraș si Victorița binecunoscute de multe generații, cremele în ambalaje retro crează o atmosferă de-a dreptul unică. Aici mai pot fi găsite echipament și utilaje care se foloseau în producere de la fondarea fabricii. Un moment interesant este macheta întregului spațiu ce ține de fabrica Viorica-Cosmetic reprodus la scara 1:200.

Vizitatorii pot afla din prima sursă ce înseamnă proces de elaborare și creare de produse cosmetice participând la master-class-uri organizate de ghizii Muzeului. Iubitorii de parfumuri pot participa la un test de parfumerie, pentru a stabili cât de sensibile sunt simțurile olfactive și cât de bine se pricep în compoziții aromatice. Muzeul este mai mult decât o expunere de produse, acesta abordează modul interactiv și educațional de a comunica cu clienții săi.

Muzeul Frumuseţii „Viorica Cosmetic” își așteaptă vizitatorii în fiecare zi! Ghizii muzeului, vorbitori de diferite limbi, vă vor însoți și vă vor face o incursiune în prezentul și trecutul fabricii Viorica Cosmetic.

Muzeul Frumuseţii se află în Chişinău, pe strada Mesager 1. Pentru rezervări, puteţi suna la 022 83 62 37 sau puteţi accesa pagina oficială de Facebook  a companiei Viorica Cosmetic.

Taximetriști amendați de Fisc pentru lipsa bonurilor și transportare ilicită de pasageri

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a efectuat 33 de controale fiscale în zona adiacentă a Aeroportului Internațional Chișinău, în perioada ianuarie-mai curent, în privința contribuabililor din domeniul transportului rutier în regim de taxi.

Astfel, în opt cazuri s-a depistat că șoferii nu au eliberat bonul de casă în cazul plății în numerar. SFS a aplicat amenzi în sumă de 40.000 de lei.

„De asemenea, au fost întocmite 29 de procese verbale contravenționale, fiind aplicate amenzi în sumă totală de 69.000 lei, inclusiv 20 de procese întocmite pe domeniul de activitate desfășurat de către Agenția Națională de Transport Auto. Totodată, au fost constatate cinci cazuri de activitate ilicită în domeniul transportului de persoane în regim de taxi, fiind întocmite procese verbale și aplicate amenzi în sumă totală de 8.500 de lei”, comunică SFS.

Serviciul Fiscal de Stat precizează că desfășoară continuu măsuri de promovare a utilizării echipamentelor de casă și control în cazul decontării mijloacelor bănești în numerar și eliberarea bonului de casă în domeniul transportului rutier în regim de taxi, cât și de combatere a fenomenului de transport ilicit de persoane în regim de taxi, prin efectuarea controalelor fiscale prin metoda verificării operative.

Noi secretari de stat la Ministerul Finanțelor și Ministerul de Externe

Cabinetul de miniștri a decis în cadrul ședinței de astăzi, 29 mai, numirea în funcție a noi de secretar de stat la Ministerul Finanțelor și la Ministerul Afacerilor Externe. Totodată, a fost numit un alt șef-adjunct la Inspectoratul Control Financiar de Stat.

Astfel, Valeriu Mija a fost numit în calitate de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe, fiind eliberat, conform cererii de demisie, din funcția de secretar de stat al Ministerului Apărării, transmite moldova1.md.

De asemenea, Guvernul a votat pentru numirea Maiei Sava, în funcția de secretară de stat la Ministerul Finanțelor.

Iar Cristina Sîromeatnicov-Boian va ocupa, începând de astăzi, funcția de șefă-adjunctă a Inspectoratului Control Financiar de Stat.

Râul Nistru a secat în zona orașului Hotin, Ucraina. Ce spun autoritățile

„Nu există vreun pericol”. Așa a comentat ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, imaginile video distribuite pe rețelele de socializare, care arată râul Nistru secat în zona orașului Hotin din Ucraina.

Reprezentanții întreprinderii de stat ucrainene, care administrează hidrocentralele din țară, spun că scăderea nivelului râului Nistru este cauzată de creșterea deversării de apă pentru a spori generarea de curent la Centrala hidroelectrică de la Novodnistrovsk, transmite Jurnaltv.md.

Potrivit reprezentanților Ministerului Mediului, R. Moldova nu este și nu va fi afectată de aceste fenomene hidrologice deoarece scurgerea este compensată din lacul de acumulare Nistrean ce asigură un volum suficient pentru acoperirea necesității atât pentru alimentarea cu apă a populației, cât și menținerea condițiilor de viață din ecosistemele acvatice.

„Deversările trebuie să fie 100 de metri cubi și asta se respectă. Respectiv, la această etapă nu sunt pericole, riscuri nu sunt. Eu mă bucur pentru deschiderea domnului ministru Streleț. Ambele echipe tehnice vor face o analiză în cel mai scurt timp și vom veni cu concluzii”, a spus ministrul Mediului.

Pe de altă parte, ministrul mediului din Ucraina, Ruslan Streleț, susține că una dintre cauze ar putea fi cea legată de schimbările climatice.

„Astăzi este foarte complicat de identificat un răspuns care este motivul, pentru că în prezent au loc schimbări climaterice care influențează inclusiv și asupra apei din Nistru”, a declarat ministrul Protecţiei Mediului şi Resurselor Naturale din Ucraina, Ruslan Streleț.

Ministerul Mediului de la Chișinău a mai comunicat că situația s-a creat din cauza deversărilor din lacul de acumulare Nistrean în perioada aprilie-mai, a debitelor mici cauzate de lipsa precipitațiilor în munții Carpați și revenirii fluviului Nistru în albia sa naturală în această regiune.

Reprezentanții întreprinderii de stat ucrainene „Ukrhydroenergo” au confirmat luni că scăderea nivelului râului Nistru este cauzată de creșterea deversării de apă pentru a spori generarea de energie electrică la Centrala hidroelectrică de la Novodnistrovsk. Informația a fost confirmată pe surse de publicația ucraineană „Politika Stranî”.

„Deversăm acum cu 30% mai mult pentru a crește generarea”, au precizat sursele.

Tatiana Vornicescu, despre sindromul mămicilor super grijulii
Articolul anterior
Proiectul TwentyTu este susținut de angajați ai marilor companii internaționale Google, Amazon și Intel
Articolul următor