Natalia Morari a vorbit în premieră despre drama care i-a marcat copilăria: ,,Avea momente în care devenea incontrolabil şi violent”

Natalia Morari a vorbit deseori despre mama sa, pe care o caracterizează drept o ființă puternică și curajoasă. Jurnalista nu a vorbit însă niciodată despre tatăl ei. În premieră, într-un interviu acordat pentru revista Red by Rodica Ciorănică, Natalia Morari povestește că tatăl său a avut mari proleme cu dependența de alcool, era violent. Astfel, mama jurnalistei a luat decizia să divorțeze când Natalia avea doar patru ani.

separator
„Avea momente în care devenea incontrolabil şi violent. Odată, mică fiind, am auzit un zgomot puternic venind din bucătărie, am alergat încolo, iar când am ajuns, am găsit podeaua plină cu cioburi de sticlă şi pe mama cu fața însângerată ținându-se de cap. M-a marcat enorm imaginea fratelui meu de zece ani care, cu cuţitul în mână, striga că dacă tata o mai atinge pe mama, îl omoară. Și acum am scena în faţa ochilor. Și atunci mama a înţeles că până aici e, că mai departe urmează o linie roşie peste care nu se mai poate trece. … Divorțul a fost destul de complicat, tata nu renunța la noi, dar nici noi nu ştiam cum să ne rupem din această relaţie care ne ducea pe toţi spre pierzanie sigură”, povestește Natalia Morari în revista Red by Rodica Ciorănică.

„Îmi amintesc că de Revelion – cea mai mare sărbătoare pentru mine, stăteam cu ochii lipiţi de geam și când vedeam apropiindu-se de casa noastră mașini negre, una după alta, știam că vine el și mă ascundeam sub pat. Nu mi-a făcut niciodată nimic, dar îmi era frică pentru mama. Dacă era treaz, ne lăsa cadouri pe care mama a doua zi i le trimitea înapoi. Dacă era beat, putea să tragă de pe noi ultima pătură… Drama asta a durat câțiva ani, până unchii mei ne-au ajutat să ne mutăm la Chișinău ca să nu mai avem niciun contact cu el.

Dacă îmi aduc aminte de el, e neapărat un moment legat de durere. Uneori îl vedeam pe partea cealaltă a străzii, începeam să îl strig, mă prăbuşeam de durere şi dor pe asfalt, dar el nici nu se gândea să treacă drumul. Mulți ani am fost supărată pe el. Atât de supărată, încât chiar aveam un plan pe care îl consideram carmic. Voiam să cumpăr o sticlă de vodcă și să merg la el, la Hâncești, ca să îi mulțumesc că sunt aşa cum sunt datorită lui, datorită respingerii lui, mai curând.

Odată chiar am reușit să ajung la el, dar nu m-am apropiat. Ce rost avea? Era beat”, spune prezentatoarea TV.

Natalia povestește că nu a fost prezentă la înmormântarea tatălui său, nu a știut că murise. „Dar să vezi cum e vocea sângelui, cum se întâmplă lucruri a căror explicaţie e departe de noi… Eram deja în ultimul an de facultate, lucram la New Times, era 8 martie 2007 şi brusc, am simţit că trebuie să merg acasă. Era o nelinişte inexplicabilă în sufletul meu, am inventat repede că mă doare un rinichi şi că trebuie să vin urgent la Chişinău pentru o consultaţie. Deşi foloseam de fiecare dată trenul, de data aceasta colegii mei au insistat să îmi ia bilet la avion. Eu nu ştiam de ce zbor. Fratele şi mama au fost şocati când m-au văzut vineri la ușă. A doua zi i-am auzit şuşotindu-se că trebuie să îmi spună ceva… I-am întrebat direct ce îmi ascund…

… Cu o zi înainte, murise tata. Dar am ajuns prea târziu, îl înmormântaseră deja. Aşa că am văzut doar ţărâna încă proaspătă de pe mormânt. Nu am reușit să îl acuz sau să îl iert, nici nu știu ce așteptări aveam de la discuția ceea pe care mi-o dorisem atâţia ani… Pur şi simplu… nu am clarificat relația cu el. M-am supărat pe familia mea atunci. Că mi-a ascuns ce s-a întâmplat. Deci, asta e istoria cu tatăl meu. El, practic, nu a existat. A fost ca o imagine a unui tată pe care l-am iubit, dar care m-a respins mereu… Şi asta mi-a influenţat într-un mod definitoriu parcursul meu de viață, pentru că totul se ia din copilărie”, își deapănă amintirile Natalia Morari.

Poți citi interviul integral pe redbyrc.md

Au început îmbrâncelile la protest. O femeie a fost escortată de poliție, după ce protestatarii Șor au vrut s-o atace

Simpatizanții partidului Șor organizează și astăzi, 2 octombrie, un protest în centrul capitalei. Manifestația nu este lipsită de violențe.

Au început îmbrâncelile la protestul din fața Președinției. O femeie care a venit să protesteze împotriva partidului Șor, a fost luată cu asalt de către protestatarii, adunați pentru a da jos actuala guvernare. Pentru a nu duce situația la un conflict direct, polițiștii au fost nevoiți să o conducă pe femeie, într-un loc mai sigur, transmite www.tv8.md.

Din imaginile surprinse de echipa TV8, se vede cum femeie stă lipită de gard, în spatele polițiștilor strigând „Șor la pușcărie”, iar în față, protestatarii încercau să ajungă la ea și să-i răspundă agresiv. Polițiștii au reușit să le țină rezistență, dar, într-un final, ca să nu se ajungă la mai rău, femeia a fost evacuată de acolo.

13 copii au fost uciși în convoiul civil atacat de ruși la Harkov

Ucraina acuză forțele ruse că au ucis 24 de civili, dintre care 13 copii, în atacul asupra convoiului de mașini care încercau să părăsească zona de luptă din Kupiank, în regiunea Harkiv. Serviciul ucrainean de securitate SBU a publicat imagini cutremurătoare cu trupuri de civili împușcați pe marginea drumului sau carbonizați în mașini, scrie Digi24.

Bilanțul inițial, anunțat sâmbătă, era de 20 de morți. Convoiul de mașini a fost atacat la ieșirea din orașul Kupiansk. Mașinile sunt ciuruite de gloanțe, iar o parte din ele au fost incendiate. Ocupanții lor au fost împușcați, unii dintre ei în mașină, alții pe marginea drumului. Câțiva oameni au fost carbonizați odată cu mașinile în care se aflau.

Un oficial ucrainean a declarat duminică, potrivit The Guardian, că un alt atac care a avut loc vineri asupra unui convoi civil, în apropiere de orașul Zaporojie, s-a soldat cu moartea a 30 de civili și a unui polițist.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus în mesajul său de sâmbătă noapte că Rusia pierde lupta, iar lumea nu va permite o întoarcere la vremurile de cuceriri coloniale. Liderul de la Kiev a anunțat că în cursul acestei săptămâni au recucerite mai multe orașe ocupate de ruși în Donbas şi vor fi şi mai multe.

Moldova a obținut aurul la un turneu internațional de gimnastică ritmică

Sportivele Școlii Sportive a Rezervelor Olimpice au urcat pe podium la un turneu internațional care a avut loc în Spania.

Fetele au devenit învingătoare, deși nu au o sală personală unde să se antreneze, ele fiind nevoite să se pregătească de competiții în sala luptelor greco-romane. 

Pe piesa „Trenulețul” a formației Zdob și Zdub și frații Advahov, tinerele noastre gimnaste cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani au evoluat în premieră la un turneu internațional în Spania în această lună în orașul Figueres. 

În proba de ansamblu, talentatele sportive de la Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice au reușit să încânte asistența și au urcat pe prima treaptă a podiumului după ce sau impus în fața unor țări ca Franța, Ucraina, Spania sau Italia. Foarte modeste din fire, gimnastele au declarat că nu s-au așteptat la un asemenea rezultat, însă sunt fericite că au dat lovitura. 

Majoritatea fetelor au revenit cu medalii. Sunt gimnaste care s-au remarcat, iar altele au cucerit aurul.

Tinerele gimnaste se antrenează zilnic în locul unde, de regulă, se pregătesc luptătorii de stil greco-roman. 

Sportivele, dar și antrenorii se plâng că nu dețin cele mai bune condiții de antrenament, iar cea mai mare problemă este că nu au o sală proprie. 

Chiar dacă nu dețin o sală personală de antrenament, gimnastele noastre revin de fiecare dată cu numeroase medalii de la turneele internaționale. 

Începând cu grupele preventive de pregătire până la avansați, Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice deține aproximativ 150 de gimnaste. 

sursa: www.tv8.md

Ciorbă de perişoare pentru un prânz delicios!
Articolul anterior
Olga Manciu organizează un târg de caritate! Damian, unul din gemenii săi are nevoie de operație la un ochișor
Articolul următor