Nicolae Botgros a împărtășit prima postare pe facebook, după trei săptămâni de luptă printre halatele albe! Cui îi este dedicat mesajul!

Nicolae Botgros a avut astăzi prima reacție publică după ce a părăsit secția reanimare și a fost transferat într-un salon obișnuit. În urmă cu 3 săptămâni, acesta a fost diagnosticat cu virusul Covid-19. Iar astăzi a publicat un mesaj emoționant dedicat Orchestrei ,,Lăutarii”, care împlinește 42 de ani de activitate!

separator

,,Cea mai de preț moștenire!

Acum 42 de ani, exact în 10 noiembrie 1978, eram invitat la “Filarmonica de Stat” de marele Nicolae Sulac, Mihail Murzac și Serghei Lunchevici, pentru a semna cel mai de preț act de confirmare a veridicității și responsabilității pentru ceea ce avea să fie Orchestra “Lăutarii”.

Era mult prea important momentul, iar de oamenii care semnau acel testament depindea prezentul și viitorul unei generații de artiști. Împreună cu Nelu Laiu, Anatol Ștefăneț, Petre Baranciuc, Vova Goihman, Mihai Torbin, Gheorghe Severin, Vladimir Duminică, Iurii Bondarenco, Anatol Vițu, Sergiu Guțanu, Ion Cebanu, Petrică Vieru și evident, interpreții Nicolae Sulac, Lidia Bejenaru și Nina Deminciuc, am acceptat să regizăm un viitor mândru pentru această orchestră.

În perioada anilor 1986, cei care au completat rândurile orchestrei au fost marii instrumentiști Valeriu Hanganu, Ion Buldumea, Adam Stângă, Sergiu Băluțel, Gheorghe Macarov, Ion Nenița și Boris Rudenco. Ei sunt cei care s-au bucurat și au istorisit fiecare moment de triumf sau de eșec, și tot ei sunt cei care au inspirat noua generație de muzicieni, tinerii instrumentiști talentați și cu mari posibilități artistice, prezenți astăzi în orchestra “Lăutarii”.

Orchestra “Lăutarii”, astăzi cu statut de Orchestră Națională, în 2002, a primit titlul de ”Cea mai bună orchestră din tot arealul românesc” iar la aniversarea celor 40 de ani de la fondare a primit “Ordinul Republicii”. Astăzi, din cei 28 de instrumentiști ai “Lăutarilor”, mai mult de 20 au fost decorați cu titluri onorifice “Artist emerit” sau “Artist al poporului” iar discipolii orchestrei “Lăutarii” sunt peste tot în spațiul românesc. Cele peste 400 de CD-uri înregistrate până acum, concertele și festivalurile precum “Cerbul de Aur” sau “Maria Tănase” la care orchestra participă ani la rând, fac parte din istoria despre care V-am vorbit mai sus.

Cu această istorie mergem înainte și muncim cu mult zel pentru ce va urma.

Mulți ani nouă, mulți ani vouă, mulți ani celor care iubesc și trăiesc în ritmul Orchestrei Naționale “Lăutarii”!

Cu mult respect,

Nicolae Botgros și Orchestra Națională “Lăutarii”, este mesajul maestrului.

La mulți ani pentru Orchestra Lăutarii și multă sănătate dirijorului Nicolae Botgros!

Epidemiolog: Dacă 90% din oameni ar purta mască, am bloca transmiterea
Articolul anterior
Aștepți ofertele de Black Friday? Tandem a dat startul reducerilor!
Articolul următor
Alte articole interesante