Nicolae Botgros și Ion Paladi au fost desemnați Cetățeni de Onoare ai comunei Corlateni, din județul Botoșani

În comuna Corlateni, din județul Botoșani, România, Primăria și Consiliul Local a hotărât să acorde titlul de Cetățean de Onoare al localității, artiștilor basarabeni de muzică populară Ion Paladi și Nicolae Botgros.

separator

Distincțiile au fost înmânate de Ziua Comunei, în cadrul spectacolului „La frați nu se pun hotare”, în față invitaților și oficialităților prezente la manifestare.

„Ediţia din Anul Centenarului a fost marcată de spectacolul „La fraţi nu se pun hotare”. Am vrut să fie un spectacol frumos, un spectacol pentru cetăţenii comunităţii noastre, un spectacol la care am invitat în mod deosebit Orchestra „Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros şi artistul Ion Paladi, oameni pe care eu i-am considerat mesagerii Unirii de dincoace şi de dincolo de Prut. Asta fac de când îi ştiu”, a afirmat Costel Gavril, primarul comunei Corlăteni.

Maestrul Nicolae Botgros a mulțumit pentru această distincție și a menționat că „este o mare onoare și cinste, asta pentru că toată viața mi-am dorit să fiu alături de poporul meu”.

Interpretul Ion Paladi, care anterior a fost desemnat Cetățean de Onoare și a comunei George Enescu, a spus că acest titlu se datorează ”publicului extraordinar”.

„Pentru mine este o mare bucurie și onoare că am primit acest titlu, unde s-a născut și copilărit marele compozitor, violonist și dirijor George Enescu! Mă bucur enorm de mult că sunt cetățean de onoare al acestei comune, alături de nume mari cum sunt: maestrul Nicolae Botgros, Eugen Doga, Constantin Rusnac, Iulian Filip și Vasile Iovu”, a afirmat Ion Paladi.

Spectacolul face parte din turneul dedicat Centenarului Marii Uniri, cu genericul „La frați nu se pun hotare”, în cadrul căruia sunt organizate mai multe concerte, susținute de artiști de pe ambele maluri ale Prutului, acompaniați de maestrul Nicolae Botgros și Orchestra „Lăutarii”.

Turneul a debutat pe 3 februarie 2018, la Chișinău, apoi a continuat la București, Iași, Galați, și va urma la Cernăuți, Brașov, Cluj, Londra, Paris și Madrid, anunță moldpres.md.

Ce program vor avea băncile săptămâna viitoare, pe 28, 29 și 30 august
Articolul anterior
Arsenie Todiraș este unul dintre membrii juriului la Festivalul ,,Cerbul de Aur 2018”
Articolul următor
Alte articole interesante