Nicoleta Negrescu și-a lansat cartea despre viața ei

Nicoleta Negrescu, în vârstă de 18 ani, și-a împlinit visul pe care îl poartă în inimă de mai mult timp. Ieșită învingătoare din lupta cu cancerul, la doar 14 ani, Nicoleta a scris prima ei carte în care și-a așternut, pe filele albe, trăirile ei de atunci, gândurile din lupta pentru viață.

separator

Poate consolarea de a scrie într-un astfel de moment a ajutat-o să înfrângă acest inamic al vieții care a capturat-o între pereții Institutului Oncologic. Astăzi, este fericită pentru că poate visa și păși spre scopurile sale, iar cartea ,,Prin nori de lapte și venin“ a văzut în premieră lumina zilei.

Recent, a avut loc lansarea cărții ,,Prin nori de lapte și venin”. Autoarea s-a bucurat de o seara de suflet alături de toți cei care au dorit sa-i descopere cartea. Prieteni, colegi, persoane publice care i-au oferit ajutorul, au fost prezenți la eveniment fiindu-i aproape tinerei autoare, încurajând-o și bucurându-se pentru noua sa realizare.

,,Demult timp visam să îmi lansez cartea ,,Prin nori de lapte și venin”. Iată ca acest vis deja este împlinit, doar pentru că mi-am dorit și am luptat pentru el. Mă bucur tare mult că am reușit-o și pe asta. ,,Prin nori de lapte și venin” este cronologia vieții mele, dar întâi de toate e dragoste, curaj, optimism și multă putere pentru oameni”, ne mărturisește Nicoleta Negrescu.
,,Sunt omul ce vreau să împărtășesc doar binele și înțelepciunea, oamenii mi-au demonstrat că mă iubesc și au venit să ma susțină. Cei care nu au reușit mi-au trimis mesaje de suflet. Au venit multe persoane cunoscute publicului din țara noastră, iar acest lucru m-a uimit și mi-a dat mai multă încredere în forțele proprii. O să vă zic doar motoul cărții ,,Da, viața are multe surprize pentru noi, dar orice s-ar întâmpla trebuie să înaintăm. Dacă am căzut, trebuie să ne ridicăm cu forță spunând: ,,Eu pot, eu trebuie sa fac asta și am puterile necesare!”, ne mai dezvăluie autoarea.

Nicoleta a scris cartea timp de 8 luni pentru a le oferi curaj celor care suferă de această maladie. Anterior, tânăra autoare ne-a declarat că de fapt ,,cancerul nu e o condamnare la moarte, ci o problemă de sănătate prin care trebuie să treci cu optimism”, și tocmai pentru acest motiv și-a dorit foarte mult să scrie cartea pentru publicul larg.

,,Am ales titlul ,,Prin nori de lapte și venin”, deoarece viața mea chiar se află printre nori și venin. În acel moment, viața mea chiar era aproape de nori, laptele vine de la leucemie, iar veninul de la durerile infernale provocate de chimioterapie”, ne mărturisea Nicoleta acum un an.

La 18 ani, tânăra autoare este implicată în proiecte de voluntariat și acţiuni de caritate, ajută copiii bolnavi de cancer. După ce a învins boala, Nicoleta spune că viața ei s-a schimbat în totalitate.

,,Am învățat că fericirea poate fi găsită chiar şi în lucruri mărunte și nu trebuie să căutăm prea multe defecte. Fiecare zi e un nou început și trebuie trăită ca și cum ar fi ultima. Am început să mă gândesc mai des la persoanele din jurul meu, să fac gesturi frumoase pentru ei. Cancerul mi-a schimbat existența. Cancerul m-a făcut să privesc doar înainte, în niciun caz în urmă. Am învăţat să iubesc totul, am învăţat că bogăția cea mai mare este sănătatea și familia, am învăţat că nu există nimic mai important decât VIAŢA”.

Este emoționant faptul că la vârsta adolescenței, atunci când lupta cu boala nemiloasă, Nicoleta a trăit primii fiori ai dragostei. În spital a cunoscut un băiat care împărtășea cu ea aceeași suferință. Nicoleta a ieșit învingătoare, dar care a fost destinul prietenului ei? Despre această poveste putem afla în cartea ,,Prin nori de lapte și venin” a Nicoletei Negrescu.

Dacă dorești să citești cartea și să-i oferi susținere tinerei autoare în proiectele ei, îi poți scrie un mesaj pe contul ei de facebook Nicoleta Negrescu.  

Un parlamentar nevoit să demisioneze, după ce a uitat că are camera pornită într-o ședință pe Zoom
Articolul anterior
Raed Arafat: Riscăm să avem o iarnă foarte dificilă
Articolul următor
Alte articole interesante