A nins din nou. Zăpadă de trei metri în România, în mijlocul lunii iulie

Vreme de bătaie cu bulgări în țara vecină în mijlocul lui iulie. La munte a nins şi s-a aştenut un strat nou de zăpadă. Imagini spectaculoase, cu omătul de peste 3 metri înălțime, au fost surprinse, la Bâlea Lac, într-o parcare.

separator
Stratul consistent de zăpadă a rămas din iarnă, peste care s-a adăugat chiar în aceste zile de iulie încă 3 – 4 centimetri de zăpadă. Fotografiile au fost făcute de turiști în parcarea viaductului de la Bâlea Lac, judeţul Sibiu. Imaginile publicate pe Facebook de către Meteoplus arată un strat de zăpadă de două ori mai înalt comparativ cu un turist care îl privește.Primul strat de zăpadă din luna iulie a fost înregistrat în noaptea de marţi spre miercuri din cauza temperaturilor scăzute pe Vârful Pietrosu Rodnei, judeţul Maramureş, la o altitudine de peste 2.300 de metri. Primarul oraşului Borşa, Sorin Timiş, a declarat, că nu ştie să mai fi fost zăpadă căzută în toiul verii în zonă.

sursa

Alla-Victoria, fiica lui Filip Kirkorov, a împlinit 11 ani! Interpretul i-a organizat o petrecere de poveste! Imagini video de la sărbătoare

Petrecere de poveste la castelul lui Filip Kirkorov! Artistul a chemat zeci de invitați pentru a da o petrecere grandioasă de ziua fiicei sale, Alla-Victoria, care a împlinit 11 ani. Filip Kirkorov a publicat mai multe filmulețe de la sărbătoarea pe care denumit-o ,,Basm de iarnă”. Invitați din showbizul rusesc au făcut rând cu cadouri scumpe și alese pentru a-i aduce bucurie moștenitoarei lui Kirkorov.

Extrem de emoționată, Alla-Victoria s-a simțit cu adevărat specială. ,,Ochii fericiți ai fiicei sunt mai calzi decât lumina soarelui! Sunt gata să-i ofer sărbătoare în fiecare an pentru a ne încărca cu emoții și impresii pentru un an întreg. Mă bucur că visele devin realitate…”, a mărturisit interpretul, emoționat. ,,Acum 11 ani, s-a născut prințesa mea Alla-Victoria! Și viața mea a devenit mai strălucitoare ca niciodată. Mulțumesc Universului pentru darurile destinului, pentru familia mea, pentru prietenii mei”.

Artistul i-a dăruit fiicei sale bijuterii din cea mai nouă colecție Louis Vuitton. De ziua ei, Alla-Victoria a mai primit în dar un Gecko cu creastă, reptila care adoră fructele bine coapte și dulci, în special bananele, iar tortul spectaculos a fost senzația serii!

Cutremur în Italia. O porțiune din versantul unui deal s-a prăbușit în mare

Un cutremur de 4,6 a fost înregistrat la ora 8:12, de duminică, 4 decembrie, la o adâncime de 3 km în zona Insulelor Eoliene, un arhipelag vulcanic în sud-estul Mării Tireniene, la nord de Sicilia.

Epicentrul a fost situat în largul coastei Insulelor Eoliene (ME), la sud-vest de insula Vulcano.

Șocul seismic a fost resimțit de oamenii din întreaga provincie Messina. „L-am simțit bine de tot, din fericire nu a durat mult”, a scris o persoană pe pagina INGVterremoti.

O porțiune din versantul unui deal aflat pe malul mării s-ar fi prăbușit la Lipari, în localitatea Valle Muria, informează ANSA. Nu au fost semnalate pagube materiale sau persoane rănite.

La ora 8:18 a fost înregistrată o replică în largul coastei Insulelor Eoliene, cu o magnitudine de 2.0, urmată de alte două de 2.9 și 2.3, la ora 8:50, respectiv 11:44.

Doi cetățeni români cerșesc în străinătate imitându-l pe Charlie Chaplin

Îmbrăcați amândoi în hainele lui Charlot, cel mai faimos personaj interpretat de celebrul actor american Charlie Chaplin în filmul „Vagabondul”, Maria, o româncă de 28 de ani și soțul ei de 30 de ani cerșesc într-un mod absolut original pe străzile orașului Nürnberg din Germania, relatează Bild.

Deghizarea lor este aproape perfectă, asemănarea cu vestitul personaj fiind izbitoare pentru majoritatea participanților la trafic. De exemplu, la semaforul de lângă stația de tramvai Tiergärtnertor (numele unei porți și unei părți a zidului orașului Nürnberg), primul Charlot (Maria) a apăsat butonul pentru pietoni al semaforului și acesta a devenit roșu pentru șoferii care au oprit.

Charlot a coborât apoi și a dansat puțin pe carosabil, și-a învârtit de câteva ori bastonul „din recuzită” și apoi a întins paharul alb ținut în mână celor mai apropiați șoferi care așteptau la semafor. De cealaltă parte a zonei Burgberg (dealul Castelului), un al doilea Charlot (soțul Mariei) avea exact aceeași reprezentație.

De asemenea, cele două personaje au fost observate și la semafoarele de pe Frankenschnellweg (este numele dat autostrăzii A73 din zona urbană Nürnberg, Fürth și Erlangen), precum și în piața Bilinganlage din orașul Fürth. Deși spectatorii cuplului român au toate motivele să zâmbească, în spatele acestei prestații se ascunde o soartă destul de tristă.

Cei doi sunt părinții a două fete (de 8 și 12 ani) și a unui băiat (de 11 ani), cu care au venit în Germania, deoarece nu și-au găsit un loc de muncă în România. „Pur și simplu nu există nimic de muncă acolo”, explică Maria, justificând motivul pentru care au venit la Nürnberg să cerșească bani.

Cei doi strâng zilnic aproximativ 30 de euro fiecare. Uneori însă poliția îi alungă de la semafor. „Practic, cerșitul nu este interzis. Intervenim doar atunci când există cerșetorie agresivă sau invaliditatea este falsificată. De exemplu, când cineva imită o persoană cu piciorul amputat, dar de fapt are piciorul legat la spate”, explică purtătorul de cuvânt al poliției, Michael Petzold.

sursa

Singurul copac din lume care face 40 de soiuri de fructe: piersici, prune, migdale, caise, cireșe etc.
Articolul anterior
Atleții moldoveni au obținut medalii de aur și bronz la Universiada Mondială de vară
Articolul următor