Noi detalii despre moartea „regelui cârnaților”, fost aliat al lui Putin care a criticat invazia. Antov a căzut de pe un hotel

Autoritățile indiene investighează moartea misterioasă a parlamentarului rus Pavel Antov, fost aliat al lui Vladimir Putin, supranumit „regele cârnaților”. Oligarhul rus a murit în India la sfârșitul lunii decembrie, după ce a căzut de pe un hotel. În luna iunie a anului trecut, Antov a criticat invazia rusă în Ucraina, scrie Digi24.

Autoritățile din India au oferit noi detalii despre moartea lui Antov, deputat rus din partidului lui Putin și fondatorul uneia dintre cele mai mari companii producătoare de cârnați din Rusia. Acesta a căzut de pe un hotel din India, la câteva zile după decesul prietenului său care a fost și el găsit mort în același hotel din Rayagada.

Cei doi au călătorit prin junglă și „au băut mult”, au declarat surse din anchetă, citate de The Wall Street Journal. Însă, morțile lor se adaugă la o listă tot mai mare de directori și ofițeri militari cu legături cu Putin, care au murit în mod misterios.

Antov, care era membru al partidului de guvernământ Rusia Unită, proprietarul unei companii de cârnați și președintele comitetului pentru agricultură și mediu din Vladimir, Rusia, a criticat invazia din Ucraina. În iunie, BBC a scris că Antov a distribuit un mesaj pe Whatsapp criticând războiul din Ucraina, mesaj pe care l-a șters ulterior.

Câteva luni mai târziu, Antov și prietenul său Vladimir Bidanov au călătorit în India pentru a vizita zonele de junglă din statul Odisha din estul țării.

Anchetatorii indieni au declarat pentru WSJ că vacanța a fost marcată de consumul excesiv de alcool, care a început în timpul călătoriilor cu avionul în țară și a continuat pe măsură ce vizitau zonele rurale.

„Dacă nu încetează să bea, se vor sinucide”, își amintește șoferul Natabar Mohanty că își spune în sine în timpul călătoriei.

Bidanov, care împărțea o cameră cu Antov, a murit după un atac de cord de ziua lui Antov. Trupul său a fost incinerat a doua zi, iar Antov a fost vizibil afectat de pierderea prietenului său.

La două zile după moartea prietenului său, un membru al personalului hotelului l-a văzut pe Antov care s-a ridicat brusc de la masă dând cu pumni în aer și îndreptându-se spre acoperișul hotelului.

Membrul personalului s-a grăbit să-și alerteze colegii, însă când personalul hotelului a ajuns pe acoperiș, au văzut corpul neînsuflețit al lui Antov în partea laterală a clădirii cu trei etaje.

Poliția indiană încă anchetează moartea celor doi ruși, pentru a-și da seama dacă Antov s-a aruncat, a fost împins sau a căzut accidental – și dacă era încă în viață în momentul căderii.

Corpurile ambilor bărbați au fost însă incinerate înainte ca rămășițele lor să fie trimise înapoi în Rusia.

Cel puțin 19 ruși, oligarhi sau oficiali guvernametali, au murit de la începutul războiului în Ucraina.

Antov era președintele comisiei pentru agricultură din parlamentul regiunii Vladimir a Rusiei și era unul dintre cei mai bogați deputați ruși, potrivit publicației Forbes în lumba rusă, având un venit anual oficial de aproape 150 de milioane de euro. Acesta era fondatorul companiei de produse din carne, Vladimir Standard.

Polițiștii vor fi la datorie în contextul alegerilor din România: În Moldova vor fi deschise 59 de secții de votare

În contextul Alegerilor Prezidențiale din România organizate și desfășurate în perioada 22-24 noiembrie curent, Inspectoratul General al Poliției vă informează că polițiștii vor fi la datorie pentru acordarea suportului pe segmentul asigurării ordinii publice și pazei secțiilor de votare, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

În vederea garantării dreptului la vot pentru fiecare cetățean român din Republica Moldova, vor fi deschise 59 de secții de votare în țara noastră (vezi Anexa cu locațiile).

Pentru asigurarea bunei desfășurări a procesului electoral, Poliția va monitoriza escortarea unităților de transport implicate în transportarea buletinelor de vot, protejând integritatea acestora și a altor documente electorale, dar și paza secțiilor de votare.

Menționăm că, cetățenii români din Republica Moldova sunt așteptați la vot pentru alegerea președintelui României în intervalul 22 noiembrie (orele 12:00-21:00), 23 noiembrie și 24 noiembrie (orele 07:00 – 21:00).

Bijuterii de lux, de peste 16 mii de euro, nedeclarate la Aeroport

Bijuterii de lux de peste 16 000 de Euro, nedeclarate la vamă, depistate la Aeroport, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Cazul a fost documentat de funcționarii postului vamal Aeroportul Internațional Chișinău, urmare a controlului de specialitate al bagajelor pasagerilor de la ruta “Paris-Chișinău”.

Astfel, în bagajul unei pasagere, au fost depistate mai multe bijuterii de lux de marca ,,Tiffany&Co”, ce nu au fost declarate autorității vamale.

Preliminar, valoarea bijuteriilor este de peste 16000 Euro.

Documentată pe caz este o nerezidentă, în vârstă de 36 de ani.

Bijuteriile au fost ridicate și sunt pasibile confiscării speciale, iar persoana riscă să fie sancționată contravențional.

Jurnaliști moldoveni reținuți în stânga Nistrului: ONG-urile cer eliberarea imediată

Organizațiile neguvernamentale de media condamnă perpetuarea practicilor abuzive și ilegale din partea forțelor separatiste de la Tiraspol în raport cu jurnaliștii și cer autorităților constituționale ale Republicii Moldova să asigure eliberarea imediată a reporterilor postului de televiziune Studio-L, se arată într-o declarație a Centrului pentru Jurnalism Independent.

La 15 noiembrie, cameramanii postului TV Studio-L au fost reținuți de către forțele de securitate nerecunoscute de la Tiraspol în timp ce își exercitau misiunea jurnalistică. Atenționăm autoritățile legitime ale Republicii Moldova asupra gravității ingerințelor aduse drepturilor și libertăților omului, garantate la nivel național și internațional, atât prin încălcarea libertăților individuale și siguranței persoanelor, cât și prin ingerințele aduse drepturilor speciale garantate jurnaliștilor.

Reamintim că art. 25 al Constituției Republicii Moldova garantează inviolabilitatea libertății individuale și a siguranței persoanei, iar în virtutea art. 4 alin. (1) al Legii privind libertatea de exprimare, statul este obligat să garanteze libertatea de exprimare a mass-mediei. Astfel, nimeni nu poate interzice sau împiedica mass-media să răspândească informații de interes public decât în condițiile legii. Mai mult, alin. (5) al aceluiași articol prevede că împiedicarea ilegală intenționată a activității mass-mediei atrage răspundere penală.

Organizațiile semnatare condamnă cu vehemență acțiunile abuzive și ilegale ale forțelor separatiste de la Tiraspol, îndreptate împotriva jurnaliștilor, și semnalează inadmisibilitatea tolerării unor astfel de încălcări grave.

Cerem autorităților legitime ale Republicii Moldova să intervină imediat pentru eliberarea reporterilor redacției Studio-L, reținuți la Tiraspol, dar și să întreprindă măsurile necesare în vederea asigurării drepturilor și libertăților garantate de lege presei.

Centrul pentru Jurnalism Independent

Asociația Media Guard 

Asociația Presei Electronice 

Asociaţia Presei Independente 

Centrul  „Acces-Info” 

Centrul de Investigații Jurnalistice 

Comitetul pentru Libertatea Presei

Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic

RISE Moldova

Vladimir Zelenski la 45 de ani
Articolul anterior
De ce este bine să dormi într-o cameră răcoroasă. 5 beneficii
Articolul următor