Nouă designeri autohtoni și-au expus colecțiile de haine într-un magazin din Strasbourg

Nouă designeri autohtoni și-au expus, începând cu data de 4 mai, colecțiile de haine într-un magazin din orașul Strasbourg, Franța, în cadrul evenimentului de modă Strasbourg Fashion Week. Aceștia au expus la eveniment colecții toamnă-iarnă și primăvară-vară, iar trei dintre cei nouă producători autohtoni au prezentat haine pentru copii.

separator

Colecțiile brandurilor autohtone, alături de cele internaționale, vor fi prezentate și comercializate în cadrul magazinului Printemps timp de două luni, în perioada mai-iunie.

De asemenea, în perioada 28 mai-3 iunie, producătorii autohtoni vor participa la un defileu de modă în cadrul Strasbourg Fashion Week.

 

Promovarea designerilor moldoveni pe piața franceză este susținută de Guvern, care a alocat în acest scop 300 de mii de lei din Fondul de promovare a exporturilor, prin intermediul Asociației Patronale din Industria Ușoară.

Sprijin au mai oferit Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de către Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Ambasada Suediei, precum și Proiectul Ameliorarea Competitivității al Băncii Mondiale.

sursa: www.moldpres.md

Irina Rimes a lansat o piesă nouă!
Articolul anterior
Mănăstirea Snagov din România-lăcașul de cult care adăpostește piatra de mormânt a domnitorului Vlad Țepeș
Articolul următor
Alte articole interesante