Nouă persoane au murit într-un atac aerian rus asupra a două şcoli din regiunea ucraineană Cernigov

Cel puţin nouă persoane au murit şi patru au fost rănite joi în urma unui atac aerian rus asupra a două şcoli şi case private din regiunea Cernigov din Ucraina, a anunţat guvernatorul Viaceslav Chaus, într-o postare online, relatează Reuters.

„Operaţiunile de salvare sunt în desfăşurare. Conform serviciilor de urgenţă, cel puţin nouă persoane au murit şi patru au fost rănite”, a spus guvernatorul.

Trei școli vor fi dotate și pregătite să integreze copii cu dizabilități severe

Trei unități de educație incluzivă vor fi dotate și pregătite pentru integrarea cu succes a copiilor cu dizabilități severe, în 2025. Aceste unități se vor regăsi în școli cu număr mai mare a copiilor cu dizabilități, dar care au toate serviciile necesare pentru acești copii, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, ministrul educației și cercetării, Dan Perciun, transmite IPN.

„Ne propunem ca buna experiență care există astăzi în Ialoveni, în Liceul Petre Ștefănucă, să fie replicată în cel puțin trei raioane la nivel de țară, iar părinții care au asemenea copii să-i poată integra într-o instituție care să corespundă nevoilor lor”, a spus Dan Perciun.

Ministrul a menționat că, în anul trecut, pentru prima dată au fost achiziționate dispozitive asistive pentru copiii cu dizabilități severe de vedere și auz, cu suportul UNICEF, iar în 2025 va fi creat un mecanism care va face aceste achiziții o practică normală, astfel încât, anual, din bugetul de stat să poată fi asigurate aceste dispozitive pentru copiii care au cea mai mare nevoie de ele.

Săptămâna viitoare, Ministerul își propune să aprobe noi state de personal pentru grădinițe. Acestea vor include funcții care nu au existat până acum, finanțate din bugetul de stat: psihologi, logopezi și cadre didactice, pentru a sprijini integrarea copiilor cu cerințe educaționale speciale.

Vor fi înființate echipe mobile ale Centrului Național de Asistență Psihopedagogică, care vor asista la implementarea educației incluzive, în special în școlile din zonele izolate, unde nu există personal specializat.

În acest an va realizat și un sondaj național, pentru a evalua situația fenomenului de violență și bullying, iar pe baza studiului va fi monitorizat progresul privind combaterea acestor tendințe și măsurile de prevenire.

În ceea ce privește sănătatea mentală a copiilor, Ministerul Educației va emite instrucțiuni detaliate pentru școli privind promovarea sănătății mentale și prevenirea sarcinilor în adolescență. Tot în 2025 va fi creat un registru național al angajaților din sistemul educațional, care au fost implicați în cazuri de violență, astfel încât să poată fi monitorizată și prevenită reintegrarea lor în alte instituții de învățământ.

Caz șocant! O femeie și-a otrăvit copilul pentru a crește numărul de fani pe rețelele sociale

O influenceriță din Australia este acuzată că și-a otrăvit fetița pentru a obține donații și pentru a crește numărul de fani pe rețelele de socializare, scrie BBC citat de digi24.ro.

Femeia din Queensland a susținut pe rețelele de socializare că fiica ei se luptă cu o boală incurabilă, însă anchetatorii au descoperit că își droga copilul de un an și apoi o filma în „durere și suferință imensă”. Medicii sunt cei care au alertat poliția în octombrie, când bebelușul a fost internat la spital cu probleme grave. După luni de anchetă, femeia în vârstă de 34 de ani a fost acuzată de tortură, administrare de otravă, de exploatare a copiilor și fraudă. În perioada august-octombrie, detectivii spun că femeia i-a administrat copilului mai multe medicamente, fără recomandare. Ea a făcut tot posibilul să obțină medicamente neautorizate și să-și ascundă comportamentul, susțin anchetatorii, folosind chiar și medicamentele rămase pentru o altă persoană din casa lor. Poliția a început ancheta pe 15 octombrie, când bebelușul a fost transportat la spital, întâmpinând „distres emoțional și fizic și vătămări severe”. Testele pentru medicamente neautorizate au dat un rezultat pozitiv în ianuarie, au spus ei. Femeia a strâns peste 37.000 de dolari prin donații GoFundMe – pe care site-ul încearcă să le ramburseze, au transmis anchetatorii.

Bărbatul care a furat trei picioare de om amputate dintr-un spital din România a fost prins. Cum se justifică

Noi detalii despre furtul de la Cantacuzino. Bărbatul care a furat trei picioare de om, amputate, de la Spitalul Clinic ”Dr. Ion Cantacuzino” din Bucureşti a fost prins de poliţişti și dus la audieri. El a spus că s-a dus în curtea spitalului pentru a lua peturi pe care să le ducă la reciclat şi că nu știa ce este în saci, evz.ro.

”Bărbatul în cauză a fost depistat de poliţiştii Capitalei şi condus la audieri la sediul Secţiei 6 Poliţie. Faţă de acesta s-a pus în mişcare acţiunea penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2”, a transmis, miercuri seară, Poliţia Capitalei.

El a recunoscut că, vineri, în jurul orei 19.00, a intrat în incinta Spitalului Cantacuzino, sărind gardul, pentru a fura peturi pentru reciclare. Acesta a spus că a crezut că sunt peturi în saci.

Managerul Spitalul ”Cantacuzino”, Iulian Brezean, a spus, marţi, că fapta a avut loc vineri, înainte de ora 19.00, şi că spaţiul nu era încuiat, iar cu 20 de minute înainte ca bărbatul să fie surprins de camerele de supraveghere, în zonă a fost o îngrijitoare de pe Secţia Obstretică-Ginecologie.

Iulian Brezean a spus că un medic rezident al unităţii medicale a găsit un membru amputat pe Bulevardul Dacia. Brancardierul de serviciu s-a dus să recupereze piciorul amputat pierdut de bărbat pe stradă. ”Piesa recuperată a fost depozitată în lada frigorifică amplasată în spaţiul destinat deşeurilor infecţioase”, a declarat Iulian Brezean.

Ce spune managerul spitalului Cantacuzino

Managerul spitalului a spus că incidentul a fost anunţat luni la 112, iar poliţiştii au făcut verificări şi au vizionat imaginile stocate pe camerele de supraveghere. El a anunțat că a fost deschisă o anchetă internă, pe lângă anchetele Poliției şi Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti.

Spitalul Clinic ”Dr. Ion Cantacuzino” a fost amendat de Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti (DSPMB) cu 4.400 de lei pentru nesecurizarea spaţiilor de stocare temporară a deşeurilor periculoase şi nesupravegherea personalului implicat în gestionarea acestor deşeuri.

Franţa suspendă paşaportul de vaccinare și renunță la măști
Articolul anterior
Soldații ruși se plâng de incompetența superiorilor lor: „Am fost abandonați aici să fim carne de tun, asta e armata Rusiei!”
Articolul următor