Nuntă pe un zbor Wizz Air! Doi tineri s-au căsătorit în avion după ce au câștigat un concurs al companiei

Un eveniment neobișnuit și plin de romantism a avut loc zilele trecute pe un zbor Wizz Air de la Milano la Madrid. Ivano și Federica, doi tineri italieni, și-au unit destinele în aer, pe data de 15 aprilie.

Alături de ei, în avion au zburat membrii familiei și prietenii, pentru un total de 50 de pasageri cu biletele plătite de Wizz Air, care au dorit să le fie alături în această frumoasă aventură, scrie rotalianul.com.

Cei doi miri au câștigat concursul „WIZZiamoci in volo”, organizat de compania aeriană în luna martie.

„WIZZiamoci in volo” este un joc de cuvinte ce implică numele companiei aeriene Wizz Air și ideea de a se căsători în zbor (sposiamoci in volo = să ne căsătorim în zbor).

Ivano și Federica, un cuplu din Novara, ales din multe alte candidaturi, a avut ocazia să transforme visul lor în realitate datorită unei propuneri de căsătorie făcute de Ivano chiar pe un zbor Wizz Air în urmă cu un an.

Pe 15 aprilie 2024, nunta a fost oficiată de căpitanul avionului, care a împărțit celor aproximativ 200 de pasageri-invitați tort și șampanie pentru a celebra împreună momentul fericit.

Pe lângă elementele tradiționale ale unei nunți, atmosfera a fost îmbogățită de un concert spontan de saxofon, oferit de unul dintre invitați, acompaniat de vocile copiilor lui Ivano.

Federica a împărtășit că muzica este doar una dintre pasiunile care îi unesc, subliniind spiritul lor aventuros și imprevizibil:

„Suntem mereu în călătorie, iubim aventurile și descoperirea lumii. Fiecare zi pentru noi este trăită cu intensitatea unui moment special.”

După ceremonie, tinerii căsătoriți au continuat sărbătoarea cu o mică luna de miere de trei zile în Madrid, oferită tot de compania aeriană, înainte de a se întoarce în Italia.

Familia și prietenii s-au întors de asemenea cu un zbor de seară, după o scurtă vizită turistică de trei ore.

Acest eveniment nu numai că marchează un nou început pentru Ivano și Federica, dar reprezintă și o expresie a conceptului „WIZZiamoci in volo”, care celebrează pasiunile comune, veselia și spontaneitatea, transformând o călătorie obișnuită într-o amintire de neuitat.

Aceste concursuri sunt o metodă ingenioasă pentru companiile aeriene de a se diferenția de concurență.

Pentru acest concurs, candidații au trebuit să posteze pe Instagram o fotografie sau un videoclip explicând ce înseamnă dragostea și de ce ar vrea să se căsătorească la bordul unui zbor al unei companii aeriene.

O creangă a căzut peste o femeie, în parcul Valea Trandafirilor

O creangă a căzut peste o femeie din Capitală. Incidentul a avut loc pe 24 mai în parcul Valea Trandafirilor.

Potrivit directorului interimar al Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”( AGSV), Tudor Gîrbu a declarat că a căzut un ram verde de la un castan. Arborele întreg este verde, iar din ce motiv a căzut urmează să analizeze, transmite Realitatea.md.

„Cunoaștem ca a căzut peste o doamna, cineva a anunțat 112, care a sosit la fața locului și a acordat ajutor medical. Sperăm să fie bine și pe aceasta cale îi cerem scuze.  Serviciul relații cu publicul al IM AGSV în toate postările pe pagina web atrage atenția vizitatorilor din parcuri sa fie vigilenți unde merg în parcuri, mai ales să atragă atenția la arborii, care după cum cunoașteți sunt bătrâni și nu sunt în cea mai bună formă”, a declarat Tudor Gîrbu.

Autoritățile promit creșteri salariale pentru tinerii profesori

Absolvenții de liceu care vor alege să aplice la un program din domeniul Științe ale educației vor beneficia de peste 2.500 de locuri bugetare, de bursă lunară de două ori mai mare, până la 3.460 de lei în ultimii ani de studii, de programe de studii moderne, precum și de cămin la tarife atractive.

Astfel, Ministerul Educației și Cercetării vrea să atragă cât mai mulți tineri în sistem. Conform datelor, în prezent sunt vacante 1.879 de funcții didactice, transmite Ipn.md.

De mai multe oportunități pot beneficia și absolvenții de colegiu care își vor continua studiile la pedagogie. Pentru aceștia vor fi oferite peste 300 de locuri bugetare pentru studii cu frecvență redusă, scurtarea cu un an a perioadei de studii, dar și cazare în cămin în timp ce învață și muncesc.

Absolvenții specialităților pedagogice care se vor angaja în câmpul muncii la una dintre funcțiile didactice vacante vor beneficia în primii cinci ani de activitate de indemnizație în valoare de 200.000 de lei în cazul absolvenților de universități și 160.000 de lei pentru absolvenții de colegii. De asemenea, va fi redusă la 75% norma didactică în primii cinci ani de activitate, vor fi oferite compensații în valoare de 4.000 de lei anual pentru procurarea materialelor și utilajelor didactice.

Pentru cei care vor alege să meargă în mediul rural sau în centrele raionale li se vor compensa cheltuielile pentru închirierea spațiului locativ și consumul de energie termică și electrică. La fel, tinerii specialiști vor beneficia de concedii de 62 de zile, asistență din partea cadrului didactic mentor în primii cinci ani de activitate, dar și alte facilități.

Inițiativele Ministerului, dar și funcțiile didactice vacante în instituțiile de învățământ general din țară au fost prezentate în cadrul unui eveniment organizat la Colegiul „Alexei Mateevici” din Chișinău.

„Acum este momentul să luați o decizie, iar noi ne străduim să creăm condiții mai bune pentru ca decizia voastră să fie una mai simplă. Contăm foarte mult pe voi, mai ales pentru că ați făcut primul pas și ați ales să studiați pedagogia. Ați trecut printr-un stagiu de practică care sper că v-a motivat și mai mult să contribuiți la creșterea viitoarei generații”, a menționat ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun.

Potrivit datelor prezentate, cel mai mare deficit de pedagogi se atestă în municipiul Chișinău, unde sunt 520 de posturi vacante din cele 1.879. Municipiul este urmat de UTA Găgăuzia – 127 și raionul Ungheni – 97. Cea mai mare lipsă de cadre didactice se înregistrează pentru specialitățile Matematică – 272, Pedagogie preșcolară – 251, Educator – 138, Limbă și literatură română – 130, Fizică – 116 etc.

Ambasada Republicii Cehe va instala rampe de acces la patru grădinițe din capitală

Direcția generală educație, tineret și sport a Primăriei municipiului Chișinău va asigura cu rampe de acces patru instituții municipale. Acest lucru a devenit posibil datorită câștigării unui concurs de granturi finanțat de Ambasada Republicii Cehe.

DGEST menționează cămulte instituții construite în trecut se confruntă cu un deficit de rampe de acces, ceea ce face dificil accesul elevilor și cadrelor didactice cu nevoi locomotorii speciale. Montarea rampelor va facilita accesul și va îmbunătăți condițiile de învățământ pentru toți copiii și cadrele didactice din aceste instituții, transmite Ipn.md.

Rampe de acces vor fi instalate în Centrul de activitate extracurriculară „Curcubeul”, grădinița-creșă numărul 8 din sectorul Centru, instituția de educație timpurie numărul 112 din sectorul Botanica și grădinița-creșă numărul 78 din sectorul Centru.

Ambasada Republicii Cehe a oferit pentru această inițiativă suma de 399.816 de lei.

La Chișinău a fost inaugurat un studiou pentru promovarea și valorificarea folclorului autentic
Articolul anterior
Recensământ 2024: Peste un milion de persoane au fost recenzate în trei săptămâni
Articolul următor