O bloggeriță a dat peste 3.900 de lei pentru un mic dejun la Londra. Numai omleta a costat 700 de lei

O bloggeriță culinară spune că a rămas dezamăgită după ce a trebuit să plătească 180 de lire sterline, echivalentul a peste 3.900 de lei MD, pentru un mic dejun la un restaurant din Londra. Numai omleta a costat 32 de lire, deși nu avea niciun gust.

femeie

O bloggeriță culinară care postează sub numele @Boujiefoodie93 a rămas extrem de dezamăgită de un mic dejun pentru care a fost taxată cu 180 de lire sterline, la Hide Mayfair, un restaurant cu stele Michelin din Londra, scrie protv.ro, conform Daily Star.

Asta în condițiile în care numai omleta pe pâine toast a costat 32 de lire sterline, adica 700 lei MD.

Tânăra a spus în clipul postat pe TikTok că a fost ”cel mai scump mic dejun pe care l-am mâncat vreodată”, arătându-se șocată mai ales de faptul că o simplă omletă pe toast putea să coste atât de mult.

Bloggerița a precizat că a fost vorba despre un mic dejun pentru două persoane, iar omleta cu trufe rase nu avea niciun gust, singurul ingredient care i-a plăcut fiind pâinea prăjită.

”Nici o cantitate de trufe rase nu poate compensa faptul că această pâine prăjită costă 32 de lire sterline felia. Pâinea prăjită în sine a fost bună, dar abia am putut gusta din trufe”, a spus influencera.

Micul dejun a fost cumva salvat de porția generoasă de smântână și compotul servit alături, experiența îmbunătățindu-se după ce a luat o mușcătură și dintr-un croissanr Fanno cu mere, ”extrem de delicios”.

Cu toate acestea, ea a comandat și pâine prăjită franțuzească, care a strâns mai multe laude decât ouăle.

”Produsele lor de patiserie dulci își merită prețul, dar nu și pâinea cu omletă”.

Potrivit meniului Hide, un prânz cu trei feluri costă 54 de lire sterline, în timp ce garniturile costă încă 9 lire. Cu toate acestea, clienții mai pretențioși pot opta și pentru caviar Beluga, care costă 495 de lire sterline porția.

Trufele costă 1.000 de lire sterline kilogramul

”Suntem, desigur, dezamăgiți să citim acest comentariu, deși mulțumiți că oaspeții s-au bucurat de restul micului dejun și de experiența lor în general.

Ouăle în cauză sunt servite cu trufe albe, care la circa 1.000 lire sterline un kilogram este, într-adevăr, extrem de scump. Este adevărat că acesta este unul dintre cele mai scumpe articole din meniul de mic dejun, având în vedere natura luxoasă a produselor”.

„Cu toate acestea, este, de asemenea, una dintre cele mai populare și cu siguranță nu am avut alte comentarii de acest fel. Trufele sunt o aromă destul de apreciată în cel mai bun moment.

Ca toate restaurantele din zilele noastre, ne luptăm în mod constant să echilibrăm costul în continuă creștere al produselor cu menținerea prețurilor competitive pentru locația noastră premium.

Suntem foarte norocoși că micul dejun este cel mai aglomerat serviciu al nostru, așa că acest comentariu pare a fi unul izolat”, au transmis reprezentații restaurantului Hide.

Un bărbat din Ștefan Vodă și-a bătut soția pentru că nu i-a plăcut ceapa cumpărată de ea

Un individ și-a agresat fizic soția, pentru că nu i-a plăcut ceapa pe care o cumpărase femeia. Cazul a avut loc în martie 2023, într-o localitate din raionul Ștefan Vodă, iar instanța l-a recunoscut vinovat abia în decembrie 2024 vinovat pe suspect, scrie pulsmedia.md.

Femeia a relatat că în ziua incidentului, după ce au stat la masă cu vecinii, individul s-a dus să verifice undițele instalate pe malul Nistrului și i-a cerut să meargă la o localnică, ca să cumpere ceapă. Bărbatul i-a mai spus consoartei că s-a înțeles cu vânzătoarea în prealabil.

Victima a mers după cumpărătură, iar la revenire și-a găsit soțul acasă. Între cei doi s-a iscat o ceartă, pentru că ceapa era prea măruntă, bărbatul a împins femeia, iar aceasta s-a lovit de ușă, suportând o rană în regiunea capului.

Când a înțeles că nu poate opri sângele, soții au solicitat intervenția ambulanței și Poliției. Bănuitul a primit ordin de restricție pentru 10 zile, iar asistenta socială din localitate a comunicat că ambii soți consumă băuturi alcoolice, însă femeia se comportă mai agresiv decât bărbatul când se află în stare de ebrietate, îi maltratează pe cei doi copii ai săi și provoacă certuri cu soțul.

Individul și-a recunoscut fapta în fața instanței. Bărbatul va efectua 115 ore de muncă neremunerată în folosul comunității, iar dacă se va eschiva, i se va aplica pedeapsă cu închisoarea, o zi fiind echivalată cu 4 ore de muncă neremunerată în folosul comunității. Bărbatul a mai fost obligat să plătească 320 de lei pentru expertiza judiciară efectuată.

Peste 620 de cupluri longevive din Capitală au beneficiat de ajutor financiar

Primăria municipiului Chișinău continuă să onoreze familiile și persoanele care sunt exemple de stabilitate, loialitate și contribuție valoroasă în comunitate, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Astfel, în anul 2024, municipalitatea a oferit suport financiar pentru 621 de cupluri longevive și opt persoane centenare, ca parte a unui program dedicat acestora, transmite Știri.md.

Cupluri longevive:

  • 50 de ani de căsătorie – 558 de cupluri au primit câte 5.700 de lei.
  • 60 de ani de căsătorie – 60 de cupluri au primit câte 7.500 de lei.
  • 70 de ani de căsătorie – trei cupluri au primit câte 10.000 de lei.

Persoane centenare:

În anul 2024, opt persoane centenare au beneficiat de sprijin financiar:

  • Patru persoane care au împlinit 100 de ani.
  • O persoană de 101 ani.
  • O persoană de 102 ani.
  • O persoană de 103 ani.
  • O persoană de 105 ani.

Fiecare persoană a primit câte 5.000 lei.

În total, municipalitatea a alocat suma de 6.700.600 de lei pentru susținerea acestor categorii.

„Această inițiativă reflectă grija și respectul municipalității pentru cei care, prin exemplul lor, contribuie la consolidarea valorilor familiei și solidarității în comunitate”, explică membrii Primăriei Capitalei.

Deconectările de curent electric devin realitate

Cel mai mare furnizor de energie electrică din țară, compania Premier Energy Distribution, a pregătit un program de întreruperi planificate ale energiei electrice în cazul unei posibile sistări a livrărilor de gaze naturale pe malul stâng al Nistrului începând cu 1 ianuarie 2025.

Potrivit reprezentanților companiei, programul de întreruperi va fi aplicat exclusiv în cazul unui deficit de energie electrică în sistem, scrie point.md.

Lista localităților și străzilor unde sunt posibile întreruperi poate fi găsită mai jos. Reprezentanții companiei au confirmat autenticitatea acesteia ca răspuns la solicitarea redacției Point.md.

În listă sunt indicate localitățile și străzile unde se vor aplica întreruperi temporare de energie electrică.

„În orice caz, operatorul sistemului de distribuție monitorizează cu atenție evoluția situației, este în contact permanent cu autoritățile centrale și operatorul sistemului de transport și va informa corespunzător publicul prin canalele sale de comunicare despre situația operativă în condițiile unei situații de urgență”, au răspuns reprezentanții companiei.

Din 16 decembrie, în Moldova este în vigoare starea de urgență. Potrivit autorităților, măsurile sunt orientate spre a răspunde rapid provocărilor legate de posibila suspendare a livrărilor de gaze naturale de către „Gazprom”. Printre planuri se numără achiziții urgente de resurse energetice, derogări de la legislația în vigoare și implementarea unui amplu sistem de protecție socială.

Premier Energy a prezentat mai multe grafice posibile pentru întreruperile planificate de energie electrică.

Necesarul de 120 MW a fost împărțit în 12 blocuri a câte 10 MW fiecare: A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L. Fiecare bloc poate fi deconectat pentru intervale de câte opt ore. Primul interval este de la 00:00 la 08:00, al doilea de la 08:00 la 16:00, iar al treilea de la 16:00 la 00:00.

Compania Premier Energy a promis să informeze consumatorii în mod punctual despre graficele de întreruperi prin canalele oficiale de comunicare și prin e-mail.

Mai mult, cetățenii sunt îndemnați să se aboneze la buletinul informativ electronic.

New York-ul se scufundă, din cauza greutății zgârie-norilor. Ce spun cercetătorii
Articolul anterior
Politician rus: ”Economia Rusiei e în rahat și am decis să rămânem în rahatul ăsta”. Avioanele din țară zboară cu piese expirate
Articolul următor