O femeie cu 5 copii, răpusă de cancer în ziua când fiica sa împlinea 12 ani. Necazurile s-au ţinut lanţ în familia ei

O familie din Marea Britanie, îndoliată de pierderea lui Ellen Louise Francis, răpusă de o formă de cancer la creier. Femeia în vârstă de 35 de ani, mamă a cinci copii şi „stâlp” al casei, a murit la şase zile după ce a aflat diagnosticul crunt, chiar de ziua de naştere a fiicei sale, Donna Marie.

Totul a început când Ellen a descoperit o umflătură bizară la sân, în luna martie a anului 2022. Medicii i-au confirmat cel mai negru scenariu: avea cancer. Dar chimioterapia şi tratamentul administrat timp de şase luni păreau să dea roade şi a fost asigurată că e pe drumul cel bun.

Vestea morţii mamei, primită de fiica ei în ziua când împlinea 12 ani

Durerile puternice de cap au început să o îngrijoreze ulterior, moment în care a aflat cu stupoare că suferă de o formă de cancer la creier. Medicii s-au declarat, din nou, optimişti, însă doar şase zile mai târziu aceasta a închis ochii pentru totdeauna. Femeia a murit la 35 de ani, în timp ce dormea în casa mamei sale. Au rămas să o plângă cu amărăciune rudele, mai ales că decesul a survenit într-o zi de „sărbătoare”: era ziua de naştere a fetiţei sale, Donna-Marie, care împlinea 12 ani.

„I-am spus fetiţei, cu o zi înainte de aniversare, că mami vine acasă. Mi-a răspuns: Da, mami vine acasă de ziua mea! Dar a trebuit apoi să o anunţ: Donna, mami a murit”, povesteşte Lou, mama lui Ellen. Femeia de 59 de ani are acum grijă de cei cinci nepoţi, alături de tatăl copiilor şi alţi membri ai familiei. 

Femeia a fost înmormântată în rochie de mireasă, într-un sicriu roz

Ellen îşi plănuise în avans înmormântarea, cu ajutorul fiicei sale de 17 ani, Ellie. Adolestenta era extrem de apropiată de mama sa, alături de care se filma deseori pe TikTok. Dar chiar şi aşa, ceremonia funerară a costat 12.000 de lire sterline. Ellen a fost îngropată într-un sicriu roz, îmbrăcată în rochie de mireasă, moment în care mezina sa a remarcat: „Mami arată ca o prinţesă”. Pentru că banii păstraţi pentru Crăciun au fost cheltuiţi pentru a-şi lua rămas bun de la mamă, familia îşi pune acum speranţa în donaţiile de la oamenii impresionaţi de povestea lor, scrie observatornews.ro.

ULTIMA ORĂ! Rachetă descoperită în apropiere de Briceni

Rachetă descoperită de Poliția de Frontieră în apropierea orașului Briceni. În urmă cu puțin timp, în apropierea orașului Briceni, într-o livadă, a fost descoperită o rachetă. Obiectul exploziv a fost descoperit de o patrulă a poliției de frontieră, care din cauza bombardamentelor rusești de astăzi, și-au intensificat gradul de atenție.

În conformitate cu planurile de acțiune ale MAI, poliția de frontieră a intensificat patrulele și a ridicat gradul de atenție în zona Inspectoratelor Briceni și Ocnița.

În acest moment, zona în care a fost descoperită racheta a fost izolată de patrule ale poliției și poliției de frontieră. La fața locului sunt așteptate serviciile specializate ale Ministerului de Interne, Bombteh și IGSU.

”Trageri de luptă din aruncătoare de bombe, la Bălți”. Locuitorii orașului, rugați să nu se îngrijoreze, sunt doar niște antrenamente

Miercuri, 7 decembrie curent, militarii din cadrul Brigăzii Infanterie Motorizată ,,Moldova” vor desfășura trageri de luptă din aruncătoare de bombe, calibru 82 mm, la Centrul de instruire militară al unității din municipiul Bălți.

Antrenamentele fac parte din planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2022, informează Ministerul Apărării al RM.

„În acest context, informăm cetățenii municipiului Bălți, că începând cu ziua de marți, 6 decembrie, vehiculele implicate în aceste instruiri se vor deplasa din Brigada Infanterie Motorizată “Moldova” spre poligon”, se arată în comunicatul de pe pagina de Facebook a ministerului.

Locuitorii orașului sunt rugați să nu se îngrijoreze atunci când vor observa, pe parcursul următoarelor zile, unități de transport ale Armatei Naționale deplasându-se pe străzi.

„Totodată, îndemnăm cetățenii să se abțină de la distribuirea imaginilor cu tehnica militară în spațiul online, pentru a nu genera dezinformări. Împreună prevenim dezinformarea!”, se mai arată în comunicatul emis de MA.

sursa: www.dosarmedia.md

Alertă de atac aerian pe întreg teritoriul Ucrainei! Bombardamente în Odesa și Nicolaev

Pe întreg teritoriul Ucrainei a fost emisă alertă de atac aerian în după-amiază zilei de azi, 5 decembrie, din cauza pericolului atacurilor rusești, scrie diez.md.

Noul atac cu rachete a fost anunțat de șeful biroului președintelui Ucrainei, care i-a îndemnat pe cetățeni să caute „puncte de invincibilitate” lângă ei pe hartă.

Presa ucraineană relatează despre loviturile cu rachete și despre funcționarea sistemelor de apărare aeriană în regiunile Donețk, Poltava și Harkiv.

Șefii regiunilor Odesa și Nicolaev au raportat despre începutul atacurilor masive ale rachetelor rusești. Totodată, canalele locale de Telegram scriu despre explozii din regiunile Cerkasî și Zaporijjea.

Totodată, regiunea Odesa și Jâtomâr au rămas fără energie electrică.

Biroul președintelui Ucrainei a anunțat că în Zaporijjea, în urma atacurilor au decedat două persoane au decedat, iar alte trei persoane au fost rănite.

Șeful administrației militare regionale Vinița, Serhi Borzov, a spus că pe cer sunt multe rachete deasupra Ucrainei.

Un reprezentant al Forțelor Aeriene Ucrainene a declarat armata rusă a lansat în mod tradițional rachete din regiunea Volhodonsk, din Marea Caspică și din Marea Neagră.

Potrivit acestuia, Rusia continuă în primul rând să țintească infrastructura critică. Bombardierele strategice rusești au decolat deja și primul val de rachete a fost lansat.

Ignat a remarcat că militarii ruși ar putea folosi mai multe valuri de atacuri pentru a dispersa rachete în toată Ucraina și pentru a încurca oarecum acțiunile apărării aeriene ucrainene.

Amintim că, pe 23 noiembrie, pe întreg teritoriul Ucrainei au fost anunțate alerte de atac aerian. Mai multe regiuni și orașe au fost bombardate și au rămas fără de electricitate.

Mai multe orașe și regiuni din Ucraina au rămas fără lumină, printre care Harkiv, Luțk, Kiev, Lviv, regiunea Odesa, Zaporijjea, Nicolaev și altele. Din informațiile preliminare se știe că ar fi avut loc o oprire de urgență a unităților electrice la CNE din Ucraina de Sud.

Menționăm că, tot atunci, au avut loc întreruperi masive de energie electrică în toată Moldova. Despre aceasta a anunțat ministrul infrastructurii, Andrei Spînu.

O altă deconectare masivă a energiei electrice pe teritoriul Republicii Moldova a avut loc pe 15 noiembrie, când în mai multe localități din țară a fost deconectată lumina în urma bombardamentelor masive asupra Ucrainei.

”Eu am rămas fără vilă, dar ea încă mai deține castelul?” Propagandistul Soloviov, furios că Allei Pugaciova nu i-a fost confiscat palatul de lux
Articolul anterior
Americanii se tem că Putin ar putea folosi arme chimice în Ucraina. Atacul ar fi greu de detectat şi ar produce multe victime
Articolul următor