O femeie doarme 22 de ore pe zi, iar medicii nu i-au găsit leacul. Ce face ca să supraviețuiască în cele două ore rămase

O femeie care doarme chiar și 22 de ore pe zi cere disperată ajutor, pentru că medicii nu au reușit să găsească un tratament pentru boala de care suferă. Din acest motiv, Joanna Cox, de 38 de ani, este supranumită „Frumoasa Adormită”, scrie stirileprotv.ro.

Joanna Cox, în vârstă de 38 de ani, a fost diagnosticată cu hipersomnie idiopatică în 2021, după mai mulți ani în care s-a luptat cu somnolența, încercând să stea trează în timpul zilei, arată publicația The Scotich Sun. 

Afecțiunea rară de care suferă se manifestă somnolență diurnă extremă – ceea ce duce adesea la dificultăți de trezire și la senzația de „neliniște” și „ceață mentală” în puținele momente în care este trează.

Mai mult, femeia mărturisește că „nu se simte niciodată odihnită” și adesea doarme între 18 și 22 de ore în fiecare zi, iar odată a dormit chiar și patru zile la rând.

Înainte de a primi diagnosticul, Joanna a adormit în locuri neobișnuite, inclusiv într-un club în timpul unei ieșiri în oraș, și la volanul unei mașini.

Ea a mai relatat că dormit chiar și în timpul zborurilor și a ratat o vacanță în Spania cu fiicele sale Caitlin, 20 de ani, și Isabelle, 18 ani.

Ori de câte ori se trezește, Joanna mănâncă shake-uri proteice și alimente semipreparate, deoarece sunt „rapid” de asimilat în caz că adoarme din nou.

De asemenea, ea suferă de halucinații în timp ce se luptă să rămână trează, precum una repetitivă cu „sute de păianjeni care se târăsc” pe patul ei: „am vise îngrozitor de reale, în care văd păianjeni care se târăsc peste tot în patul meu și paralizie în somn în care nu mă pot mișca, iar cineva se află în camera mea, deasupra patului meu.”

A adormit la volan

Joanna a ajuns la spital din cauza glicemiei scăzute, după ce a petrecut patru zile dormind fără să se trezească pentru a mânca ceva.

Ea nu știe ce a cauzat această afecțiune, dar este disperată să găsească un medic care să o ajute să își gestioneze simptomele.

Joanna, din Castleford, Yorkshire, nu poate să lucreze din cauza afecțiunii: „Sincer, îmi ruinează viața – sunt ca „frumoasa din pădurea adormită”. Nu pot fi trezită odată ce am adormit. Nu pot să lucrez, nu-mi pot face niciodată planuri pentru că nu știu dacă voi fi trează. Mă trezesc fără să știu ce zi este sau cât timp am dormit. Cea mai lungă perioadă în care am dormit o dată a fost de patru zile fără să mă trezesc, ceea ce a fost foarte înfricoșător. Am dormit la întâlniri, la întâlniri cu prietenii și familia – am dormit chiar și în timpul unui zbor și am ratat vacanța în Spania. Este o afecțiune care te izolează social și îmi doresc cu adevărat ajutor” spune ea.

Joanna a început să se confrunte cu simptomele neobișnuite în 2017, când a observat că se simte extrem de obosită în timpul zilei. Ea deținea propria companie de curățenie și făcea eforturi supraomenești să stea trează pentru a-și desfășura activitatea.

A început dintr-o dată, pur și simplu mă simțeam foarte obosită. La început, au crezut că este vorba de depresie și am fost trimisă la un specialist în sănătate mintală. Dar acest lucru a fost exclus pentru că nu aveam alte semne, în afară de oboseală. Am fost și la uns specialist ORL, în cazul în care o problemă cu sforăitul mi-ar fi afectat somnul. Am făcut o mulțime de teste, medicii au crezut că este vorba de o infecție, scleroză multiplă și chiar cancer la un moment dat. Nimeni nu a putut să mă diagnosticheze și în tot acest timp mă simțeam tot mai rău. În cele din urmă, a trebuit să renunț la locul de muncă prin 2019″ a mai relatat femeia.

După ce a vorbit cu mai mulți psihologi diferiți, Joanna a fost în cele din urmă trimisă la o clinică specializată în tulburări de somn din Yorkshire, unde a fost diagnosticată cu tulburarea rară de somn hipersomnie idiopatică.

Afecțiunea a continuat să se agraveze de-a lungul anilor, iar acum Joanne se chinuie să rămână trează mai mult de câteva ore pe zi.

169 de elevi din întreaga țară participă la Olimpiada Republicană la Geografie

169 de elevi din întreaga țară participă la ediția din anul curent a Olimpiadei Republicane la Geografie. Competiția se desfășoară în perioada 09-11 mai la Liceul Teoretic „N. V. Gogol” din Chișinău.

Prezentă la festivitatea de deschidere a evenimentului, Adriana Cazacu, secretar de stat la Ministerului Educației și Cercetării, a felicitat participanții pentru performanțele lor în studierea geografiei și i-a încurajat să continue studiul aprofundat al disciplinelor școlare îndrăgite.

Olimpiada Republicană la Geografie este organizată de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației și Cercetării, în colaborare cu membrii Consiliului Olimpic Republican și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane care au loc în perioada 16 februarie – 27 mai 2024.

Angajați exploatați la locul de muncă. Nu vor mai avea weekenduri libere

Angajați exploatați la locul de muncă. Mai exact, șefa de relații publice de la cel mai mare motor de căutare din China, Baidu, și-a cerut scuze după ce a încercat să-și exploateze subalternii obligându-i să lucreze și în weekenduri, scrie evz.ro.

Gigantul chinezesc al motoarelor de căutare Baidu a intrat într-o criză de relații publice, din cauza propriului său șef. Qu Jing, vicepreședintele și șeful departamentului de comunicare al Baidu, a stârnit un val de proteste publice după ce a susținut o cultură dură la locul de muncă. Mai mulți angajați au fost nevoiți să lucreze șase zile pe săptămână.

Într-o serie de videoclipuri postate săptămâna trecută pe Douyin, versiunea chineză a TikTok, Qu a vorbit despre devotamentul ei față de slujbă, despre stilul de management strict și despre cerințele față de subordonații săi direcți.

Ea a atacat dur un angajat care a refuzat să plece într-o călătorie de afaceri de 50 de zile în timpul pandemiei, când China a impus restricții stricte de călătorie și carantine.

„De ce ar trebui să iau în considerare familia angajatului meu? Nu sunt mama sa”, a spus Qu. O altă replică: „Cine ești tu să-mi spui că soțul tău nu poate suporta asta”.

„Sunt cu 10 sau cu 20 de ani mai în vârstă decât tine. Nu mă simt obosită, chiar dacă am doi copii. Cine ești tu să-mi spui că soțul tău nu poate suporta asta?”, a mai spus Qu Jing.

Angajați exploatați la locul de muncă: Nu te aștepta la weekenduri libere

Într-un alt clip, Qu a împărtășit sacrificiile sale personale ca mamă care lucrează. Ea muncea atât de mult încât a uitat ziua de naștere a fiului ei cel mare și în ce clasă era fiul ei cel mic la școală. Ea a spus că nu a regretat acest lucru pentru că „a ales să devină o femeie de carieră”,

„Dacă lucrezi în domeniul relațiilor publice, nu te aștepta la weekenduri libere. Ține telefonul deschis 24 de ore pe zi, mereu gata să răspunzi”, a spus ea într-un al treilea videoclip.

Utilizatorii au criticat-o pe Qu pentru abordarea sa agresivă și insensibilă și au acuzat-o de promovarea unui loc de muncă toxic. Compania şi-a cerut scuze, după ce a obligat angajaţii să răspundă 24 de ore pe zi

Qu și-a cerut scuze joi și a spus că nu vorbea în numele companiei, dar remarcile ei au declanșat deja o reacție în China, unde tinerii se plâng de mult timp de o cultură a suprasolicitării excesive și de medii profesionale extrem de competitive, în special în industria tehnologică.

„Am citit cu atenție toate opiniile și comentariile de pe diverse platforme, iar multe critici sunt foarte pertinente. Reflectez profund asupra lor și le accept cu umilință”, a scris Qu.

De asemenea, cofondatorul Alibaba, Jack Ma, a atras critici intense după ce a aprobat tendința „996”, ceea ce înseamnă să lucrezi de la 9 dimineața la 9 seara, șase zile pe săptămână, și a numit-o „o mare binecuvântare”.

„Ea ar trebui să conducă departamentul de relații publice al lui Baidu, dar ea însăși este profund implicată într-o criză de relații publice. Vorbește despre lipsa de profesionalism”, a scris un comentator.

Prețul carburanților continuă să scadă. Cât vor costa de mâine

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) atestă în continuare ieftinirea prețurilor la carburanți pe bursele internaționale, tendință care se reflectă fidel la stațiile petroliere din Republica Moldova, scrie tvrmoldova.md.

În consecință, pe parcursul săptămânii curente benzina a scăzut sub pragul de 26 lei/litru, iar motorina sub 21 lei/litru. Motorina, la prețul dat s-a comercializat ultima dată la începutul anului curent, fapt ce semnifică o recuperare totală a prețului acestui produs după fluctuațiile din ultimele luni.

Pentru următoarele patru zile, 11.05.2024-14.05.2024, ANRE a stabilit prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard la nivelul de:

– 25,69 lei/litru – pentru benzina COR 95 (-23 bani);
– 20,95 lei/litru – pentru motorina standard (-09 bani).

ANRE urmărește îndeaproape evoluțiile la bursele petroliere internaționale și asigură consumatorii că actualul mecanism de stabilire a prețurilor este unul transparent și garantează corectitudine maximă pentru acestea.

Mii de oameni au protestat la Lisabona față de explozia prețurilor. „Banii nu mai sunt de ajuns”
Articolul anterior
180 de oameni arestați din cauza clădirilor care s-au prăbușit la cutremur în Turcia. Alți 600 sunt sub anchetă
Articolul următor