O fetiță cu un picior amputat după un atac în Odesa, a câștigat un concurs de gimnastică

O fetiță ucraineancă în vârstă de 7 ani, care și-a pierdut piciorul în urma unui atac rusesc în regiunea Odesa, anul trecut, a câștigat medalia de aur la prima sa competiție de gimnastică, reușind să-și depășească handicapul, scrie Sky News.

Fetiță cu un picior amputat după un atac în Odesa, a câștigat un concurs

Oleksandra Paskal a fost prinsă sub dărâmături, în mai anul trecut, după ce rușii au atacat un centru de recreere din regiunea Odesa, din sudul țării, transmite Digi24.ro.

Oleksandra a petrecut mai mult de două săptămâni la terapie intensivă, unde a fost tratată pentru piciorul grav rănit, precum și pentru un braț fracturat, coaste rupte și un traumatism cranian, potrivit agenției de știri ucraineană Ukrinform.

Deși medicii nu i-au putut salva piciorul, fetița a primit o proteză și a urmat un curs de reabilitare de patru luni în care a învățat să meargă din nou.
Acum, Oleksandra a revenit la gimnastică și tocmai a obținut locul 1 la un concurs din orașul Chornomorsk din Odesa.

Un raport transmis în exclusivitate pentru Sky News la începutul acestui an a identificat 381 de incidente separate în care școli, universități, orfelinate și grădinițe ucrainene au fost avariate sau distruse în primul an de război.

UNICEF estimează că aproximativ 3,6 milioane de copii ucraineni au fost afectați direct de închiderea școlilor.

Atac cu rachete, în toiul nopții, asupra orașul Lvov. Un bloc de locuit a fost distrus. Sunt morți
Articolul anterior
Un bărbat s-a aruncat în aer cu o bombă într-un tribunal din Kiev
Articolul următor