O influenceriță, mamă a doi copii, a murit pe masa de operație a unei clinici care nu avea autorizație. Voia să aibă o siluetă perfectă

Roberta își dorea să arate perfect, dar a sfârșit tragic! Fotografa în vârstă de 44 de ani a mers la o clinică fără autorizație, din Cosmopolis (SP), Brazilia, pentru a face endolaser, o procedură de liposucție, dar s-a simțit rău. După anestezie, femeia a început să simtă frisoane, a leșinat și pe urmă a intrat în stop cardiac. Câteva zile mai târziu, a murit în spital.

O influenceriță din social media și mamă a doi copii, Roberta Correa, a murit în mod tragic pe masa de operație a unei clinici care nu avea autorizație, după ce operația de înfrumusețare la care apelase a suferit complicații.

Roberta Correa a mers să îşi facă endolaser, o procedură de liposucție, în Cosmopolis, Brazilia, dar a început să se simtă rău la scurt timp după ce i s-a făcut anestezie la o clinică ce nu era autorizată să efectueze procedura în cauză. Prin procedura endolaser, urma să elimine grăsimea și să reducă lăsarea pielii prin utilizarea energiei laser pentru a încălzi zonele. În mod normal, procedura este minim invazivă şi are un timp de recuperare rapid, însă Roberta a suferit o criză la scurt timp după începerea tratamentului.

Procedura medicală menită să-i elimine grăsimea și să amelioreze lăsarea pielii, a avut un început nefast pentru Roberta. După administrarea anesteziei, femeia a suferit o convulsie, iar starea ei s-a deteriorat rapid. În ciuda eforturilor de a o salva, femeia a fost transportată de urgență la spital, dar medicii nu au reușit să o salveze.

Autoritățile presupun că influencerița a apelat la o clinică neautorizată pentru procedura respectivă. Această unitate medicală a fost închisă de autoritățile locale din domeniul sănătății în urma tragicului incident, în așteptarea rezultatelor autopsiei.

Verișoara Robertei, Paola Eliza Lück de Paula, a dezvăluit că procedura a continuat, în ciuda semnelor de disconfort semnalate de Roberta. „A început să simtă furnicături, iar din câte știm, i s-a spus că este normal. Procedura a început, iar în scurt timp, probabil că a simțit dureri sau convulsii și le-a cerut să se oprească”, a declarat ea presei locale.

Roberta a lăsat în urmă doi fii, Lucas și Vinícius, și soțul ei Anastácio. Înainte de tragedie, ea a fost activă ca fotograf de evenimente, director de comunicare al clubului local de fotbal Cosmopolitano FC și producător pentru canalul de muzică YouTube Presuntinho TV.

Funeraliile au avut loc pe 16 octombrie, iar poliția investighează moartea ca posibil caz de omor din culpă. Tragedia a adus durere și șoc în rândul celor care o cunoșteau și au lucrat cu ea, potrivit The Sun citat de romaniatv.net.

În Chișinău va fi inaugurat Muzeul Bisericesc, în locul unde a fost descoperită casa mitropolitului Gavriil Bănulescu Bodoni

Administrația Capitalei planifică deschiderea Muzeului Bisericesc la Chișinău. Instituția va deveni filială a Muzeului de Istorie a Orașului și va fi amplasată pe strada Grigore Vieru 11, unde a fost descoperită casa mitropolitului Gavriil Bănulescu Bodoni.

Muzeul Bisericesc din Chișinău: Ce exponate vor putea fi admirate

Muzeul va conține o expoziție permanentă și altele tematice, care vor cuprinde materiale documentare, vestigii importante și relevante specifice serviciului liturgic, cărți sfinte, obiecte liturgice, veșminte preoțești, fotografii de epoca și unele exponate identificate în timpul săpăturilor arheologice din anii 2021-2023, transmite realitatea.md.

Potrivit Consiliului Municipal Chișinău, obiectivele muzeului sunt colecționarea, păstrarea, dezvoltarea, conservarea, valorificarea științifică, expozițională și instructiv-educativă a bunurilor culturale semnificative de patrimoniu pe care le va deține. 

De asemenea, se menționează că sediul „Muzeului Bisericesc” va fi înființa în pivnițele fostei clădiri a Muzeului Bisericesc.

„Specificăm că în perioada anilor 1942-1944 Casa Eparhiala e găzduit Muzeul Bisericesc, organizat de preotul Paul Mihail”, potrivit Consiliului Municipal Chișinău.

Se preconizează ca noul muzeu din Chișinău să funcționeze începând cu anul 2025. Cheltuielile pentru administrarea instituției vor fi acoperite din bugetul municipiului Chișinău, cel al Direcției generale cultură și patrimoniu cultural, precum și din alte surse neinterzise de cadrul normativ.

Rusia continuă atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene

În această noapte, ocupanții ruși au atacat patru centrale termice ale DTEK, ceea ce a dus la deteriorarea gravă a echipamentelor, a anunțat serviciul de presă al agenției, transmite Unian.

Rusia continuă atacurile asupra infrastructurii energetice ucraineneFoto: Ukrinform

„Inamicul a bombardat din nou masiv instalațiile energetice ale Ucrainei. În această noapte, în urma atacului au suferit patru centrale termice DTEK. Potrivit informațiilor preliminare, din păcate, există victime. Oferim toată asistența necesară”, se notează în mesaj, transmite moldova1.md. 

Din cauza bombardamentelor, echipamentele întreprinderilor au fost grav avariate, acum sectorul energetic încearcă să elimine consecințele atacului.

De asemenea, DTEK a reamintit că, de la începutul războiului pe scară largă, Federația Rusă a bombardat centralele termice ale companiei energetice ucrainene DTEK de peste 170 de ori.

În același timp, ministrul ucrainean al Energiei, German Galușcenko, a confirmat că inamicul a atacat din nou infrastructura energetică a țării. Potrivit acestuia, au fost afectate, în special, instalațiile din regiunile Dnipropetrovsk, Ivano-Frankivsk și Lviv.

„Există daune la echipamente. La una dintre instalații, șeful de tură a fost rănit – inginerul de energie a suferit o comoție. Consecințele atacurilor sunt în curs de precizare. Se lucrează în continuare la eliminarea lor”, a adăugat Galușcenko.

Potrivit UNIAN, ocupanții ruși au atacat în această noapte Ucraina cu bombardiere strategice Tu-95 și Kinzhalami. În jurul orei 4 dimineața, a început alarma în majoritatea regiunilor din Ucraina. Forțele aeriene au raportat, de asemenea, lansarea de rachete inamice care și-au schimbat traiectoria.

De asemenea, s-a raportat că, în timpul atacului din Harkov, o rachetă aproape a lovit un spital, în care se aflau mai mult de o mie de persoane.

„Din fericire, rachetele au lovit solul și nu clădirile centrului medical – altfel este greu de imaginat numărul de morți și răniți. Există o persoană rănită, gradul este ușor”, a declarat primarul orașului, Igor Terejov.

În general, valul de explozie a spulberat geamuri, a avariat acoperișuri, linii electrice, conducte de apă și alte mijloace de comunicații inginerești.

Salvatorii și pompierii din țară au marcat ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova

Astăzi, 27 aprilie 2024 este marcată Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova. Angajații IGSU din toată țară au onorat cu demnitate simbolul statului.

Salvatorii și pompierii IGSU marchează ziua Drapelului de StatFoto: IGSU

Efectivul IGSU a organizat ceremonii de arborare a drapelului în incinta tuturor subdiviziunilor instituției din țară.

Potrivit IGSU, în cadrul ceremoniilor de onoare a drapelului salvatorii, pompierii și angajații SMURD în ținută de serviciu, dar și efectivul gărzilor de intervenție, echipați în costume de luptă au exprimat mândria, stima și onorul față de stat și poporul Republicii Moldova, pentru care își îndeplinesc zi de zi misiunile de salvare cu devotament, curaj și sacrificiu.

„Drapelul de stat reprezintă simbolul oficial major al suveranității și independenței Republicii Moldova. Tricolorul reprezintă simbolul unității și al aspirației spre suveranitate, democrație, valori și idealuri naționale”, se arată în mesajul IGSU. 

Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputații primului Parlament, fiind arborat în aceeași zi pe clădirea forului legislativ. Ziua Drapelului de Stat a fost instituită de Parlamentul de la Chișinău la data de 23 aprilie 2010. 

gallery images

gallery images

gallery images

Papa Francisc a explicat de ce femeia nu poate deveni preot
Articolul anterior
Spania, desemnată cea mai sigură țară din lume pentru turiști
Articolul următor