O învățătoare din Hâncești, mamă a doi copii, cere ajutorul oamenilor pentru a putea învinge cancerul

Eudochia Grib este mama a doi copii și profesoară de clasele primare, iar de jumătate de an luptă cu o boală rară și nemiloasă.

Apelul disperat al unei învățătoare: Ajutați-mă, sunt disperatăFoto: Eudochia Grib/Facebook

„Bună ziua, dragi prieteni, oameni cu sufletul bun și inimă mare. Mă numesc Eudochia Grib, am 47 de ani, mamă a doi copii, iar de aproximativ 15 ani activez în domeniul educației ca învățătoare, meserie ce îmi aduce satisfacție și mari împliniri zi de zi alături de micii mei elevi”, povestește femeia, conform www.stiri.md.

Aceste momente frumoase însă nu mai fac parte din viața Eudochiei deja de jumătate de an. Totul s-a spulberat la sfârșitul toamnei din 2023, când în urma unor investigații medicii de la spitalul raional au hotărât să o opereze de apendicită, ca în timpul intervenției chirurgicale să descopere că de fapt este vorba de ceva mult mai grav și nu ține de competența lor. 

„Au închis la loc și mi-au dat îndreptare la Spitalul Oncologic din Capitală, bănuind o tumoare ce trebuie înlăturată urgent – „Tumora unghiului ileocecal T4 N2 Mx aderat la trompa uterină dreaptă Ascită”, spune Eudochia.

Femeia susține că a reușit să recapete speranța la viață datorită sprijinului din partea familiei, iar la o clinică din străinătate ultimele rezultate s-au arătat a fi pozitive. Cheltuielile pentru o șansă la viață însă sunt destul de mari.

„A fost o știre care ne-a cutremurat întreaga familie, știind că astfel de boli rar care se tratează, iar costul tratamentului nu ar fi pe puterile noastre. Dar dorința de a trăi este totuși mai presus și am trecut prin intervenția chirurgicală care a înlăturat tumoarea. Eram nespus de bucuroasă și plină de speranțe că totul va fi bine, dar după o lună tomografia a arătat o metastază, astfel toate speranțele mele s-au pierdut… Lumea nu este însă fără oamenii buni pe care bunul Dumnezeu i-a trimis în calea mea și astfel am ajuns la o clinică din străinătate, care îmi dă mari speranțe la viață. Au urmat ședințe de chimioterapie, tomografii, RMN-uri, ultimele arătându-mi rezultate bune, ceea ce mă bucură. Lupta însă nu se oprește aici așa cum credeam eu. Este necesară încă o intervenție chirurgicală care va ajuta să înlăture orice urmă de celule canceroase și apoi iarăși câteva chimii pentru care din păcate nu mai suntem în stare să acoperim cheltuielile – 36.000 de euro. Eu sunt disperată, e o sumă colosală, pentru mine, de domeniul fantasticului. A mai rămas puțin, dar chiar nu știm ce să facem, mie îmi vine gândul să renunț… copiii nu-mi permit. 

Vă sunt profund recunoscătoare și vă mulțumesc din inimă pentru orice formă de sprijin pe care sunteți dispuși să o faceți.

Domnul să vă trimită sănătate și să vă ajute în toate!”, spune Eudochia.

Link online pentru donații din orice colț al lumii:

mcharity.org

SMS cu textul 291 la 3300 (Moldcell) sau 9005 (Unite): 45 lei 

(0)900 09005 din rețelele fixe, mobile Moldtelecom: 45 lei

Paypal: office@mcharity.org – Eudochia Grib 

B͟a͟n͟c͟a͟r͟e͟

MDL

Depuneți pe numele fundației: Fundația MCharity

Codul băncii: AGRNMD2X

Cod Fiscal: 1021620005849

IBAN Lei: MD22AG000000022514454458

IBAN USD: MD54AG000000022514454464

IBAN EUR: MD81AG000000022514454463

Adăugați în comentariile plății: pentru Eudochia Grib 

R͟e͟v͟o͟l͟u͟t͟

IBAN: LT43 3250 0579 3096 9989

SWIFT: REVOLT21

Notați în comentariu – pentru Eudochia Grib

Silviu Prigoană a fost înmormântat în mare secret, departe de ochii lumii

Trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană a fost depus, astăzi, 14 noiembrie, la capela Cimitirului Evanghelic Lutheran din București, care se află în vecinătatea Cimitirului Bellu, și a fost înmormântat în secret, departe de ochii lumii. Aici, afaceristul are un cavou cumpărat acum 30 de ani în care sunt înmormântați și membri ai familiei sale, scrie presa de peste Prut.

Asta după ce trupul său a fost dus la IML Brașov marți, în jurul orei 17:00, de unde i s-a făcut autopsia, urmând ca miercuri să plece spre București.

Miercuri după-amiază, un Mercedes albastru a preluat trupul lui Prigoană și a plecat spre București, unde a ajuns în jurul orei 18:00 și a depus corpul răposatului la capela Cimitirului Evanghelic Lutheran.

Ceremonia funerară a fost privată, așa cum și-a dorit afaceristul, transmit fii afaceristului într-un comunicat.

„Profund îndurerați, anunțăm ca trupul neînsuflețit al tatălui nostru, Silviu Prigoană, a fost depus în cavoul familiei din Cimitirul Evanghelic Lutheran din București (șoseaua Giurgiului nr. 4). 

Ceremonia s-a desfășurat într-un cadru restrâns, de familie, conform cu dorința tatălui nostru.

Mulțumim pentru mesajele de condoleanțe, susținere și empatie – pe care le-am primit în aceste zile și datorită cărora simțim că nu suntem singuri în acest moment greu.

Trecut în neființă în urma unui infarct miocardic, Silviu Prigoană lasă în urmă nenumărate fapte și amintiri luminoase, pe care noi, cei patru fii ai săi, vom încerca întotdeauna să le onorăm„, au transmis fii omului de afaceri, Honorius, Silvius Maximus și Eduard Prigoană.

Comisia pentru decernarea Premiului Național a desemnat laureații din acest an

Membrii Comisiei pentru decernarea Premiului Naţional s-au întrunit, astăzi, într-o şedinţă, prezidată de prim-ministrul Dorin Recean, pentru a selecta câştigătorii ediției 2024. În acest an, au fost depuse 24 de dosare care vizează realizările din 2023 ale participanților în domeniile: artă, știință, literatură, cinematografie, cultură, medicină și sport, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Șeful Executivului a subliniat aportul candidaților la dezvoltarea domeniilor în care aceștia activează, accentuând că oamenii care aduc o plusvaloare societății noastre trebuie să fie susținuți. „Este necesar să vorbim mai mult despre aceste realizări și să comunicăm cetățenilor despre valoarea noastră ca societate. Avem talente, inovații și oameni extraordinari care înregistrează performanțe importante pentru viitorul Republicii Moldova”, a spus premierul Dorin Recean.

Membrii comisiei au examinat dosarele participanților și au desemnat câștigătorii concursului prin vot secret. Lista laureaților va fi făcută publică după aprobarea acesteia în cadrul ședinței de Guvern. Ulterior, vor fi anunțate detaliile privind data și locul desfășurării ceremoniei de decernare a premiului.

Anual, Guvernul decernează până la zece premii care includ diploma, medalia și recompensa bănească în valoare de 100 de mii de lei.

Camerele de supraveghere în trafic: Ce încălcări fixează și care e procedura de achitare a amenzilor

Este cunoscut faptul că aproape orice deplasare cu mașina e supravegheată de agenții de circulație cu ajutorul camerelor de monitorizare. Igor Postu, șeful Direcției monitorizare și documentare a traficului rutier, a precizat la emisiunea „Bună dimineața” de la Moldova 1 că printre cele mai frecvente încălcări sancționate se numără depășirea vitezei, trecerea la roșu și neacordarea de prioritate pietonilor. Amenzile pot ajunge la 5000 de lei și includ, în unele cazuri, suspendarea permisului de conducere, scrie radiochisinau.md.

Potrivit lui Igor Postu, odată cu modificarea Codului contravențional, începând din iunie 2024, termenul de atragere la răspundere contravențională este de 18 luni. După primirea avizului despre încălcări, proprietarul automobilului are termen de 60 zile să se prezinte la organul de poliție.

Pentru a comunica datele în cazul în care s-a aflat o altă persoană terță la volan în momentul comiterii contravenției, respectiv la expirarea celor 60 de zile dacă proprietarul nu s-a prezentat și nu a comunicat date despre alte persoane terțe, se întocmește un proces verbal cu privire la contravenție proprietarului în lipsa acestuia și se expediază la domiciliu. Toate scrisorile și toate actele care sunt emise sunt expediate prin intermediul Poștei Moldovei cu aviz recomandat. Odată cu primirea amenzii respective, proprietarul este în drept să achite 50% din amenda stabilită de către agentul constatator sau în termen de 30 de zile să achite amenda în întregime. Un alt drept este să conteste în termen de 15 zile de la data recepționării”, a declarat Igor Postu.

În context, șeful Direcției monitorizare și documentare a traficului rutier a informat că, pentru depășirea limitei de viteză, amenzile încep de la 600 de lei până la 5000 de lei, precum și suspendarea dreptului de a conduce pe un termen de la 60 la 90 de zile. Traversarea la culoarea roșie a semaforului percepe o amendă de 900 de lei și trei puncte de penalizare. Pentru neacordare de prioritate pietonilor – pentru prima dată se stabilește o amendă de 1800 de lei și cinci puncte de penalizare, iar dacă în decursul unui an de zile această contravenție se repetă, se suspendă dreptul de a conduce pe un termen de 45 de zile.

Poliția recomandă conducătorilor auto să fie extrem de atenți la semnalele de circulație, trecerile de pietoni și limitele de viteză.

Anunțul IGSU pentru cetățeni, în preajma Nopții de Înviere
Articolul anterior
Integrarea europeană în domeniul economic, discutată la Chișinău
Articolul următor