O învățătoare din Hâncești, mamă a doi copii, cere ajutorul oamenilor pentru a putea învinge cancerul

Eudochia Grib este mama a doi copii și profesoară de clasele primare, iar de jumătate de an luptă cu o boală rară și nemiloasă.

Apelul disperat al unei învățătoare: Ajutați-mă, sunt disperatăFoto: Eudochia Grib/Facebook

„Bună ziua, dragi prieteni, oameni cu sufletul bun și inimă mare. Mă numesc Eudochia Grib, am 47 de ani, mamă a doi copii, iar de aproximativ 15 ani activez în domeniul educației ca învățătoare, meserie ce îmi aduce satisfacție și mari împliniri zi de zi alături de micii mei elevi”, povestește femeia, conform www.stiri.md.

Aceste momente frumoase însă nu mai fac parte din viața Eudochiei deja de jumătate de an. Totul s-a spulberat la sfârșitul toamnei din 2023, când în urma unor investigații medicii de la spitalul raional au hotărât să o opereze de apendicită, ca în timpul intervenției chirurgicale să descopere că de fapt este vorba de ceva mult mai grav și nu ține de competența lor. 

„Au închis la loc și mi-au dat îndreptare la Spitalul Oncologic din Capitală, bănuind o tumoare ce trebuie înlăturată urgent – „Tumora unghiului ileocecal T4 N2 Mx aderat la trompa uterină dreaptă Ascită”, spune Eudochia.

Femeia susține că a reușit să recapete speranța la viață datorită sprijinului din partea familiei, iar la o clinică din străinătate ultimele rezultate s-au arătat a fi pozitive. Cheltuielile pentru o șansă la viață însă sunt destul de mari.

„A fost o știre care ne-a cutremurat întreaga familie, știind că astfel de boli rar care se tratează, iar costul tratamentului nu ar fi pe puterile noastre. Dar dorința de a trăi este totuși mai presus și am trecut prin intervenția chirurgicală care a înlăturat tumoarea. Eram nespus de bucuroasă și plină de speranțe că totul va fi bine, dar după o lună tomografia a arătat o metastază, astfel toate speranțele mele s-au pierdut… Lumea nu este însă fără oamenii buni pe care bunul Dumnezeu i-a trimis în calea mea și astfel am ajuns la o clinică din străinătate, care îmi dă mari speranțe la viață. Au urmat ședințe de chimioterapie, tomografii, RMN-uri, ultimele arătându-mi rezultate bune, ceea ce mă bucură. Lupta însă nu se oprește aici așa cum credeam eu. Este necesară încă o intervenție chirurgicală care va ajuta să înlăture orice urmă de celule canceroase și apoi iarăși câteva chimii pentru care din păcate nu mai suntem în stare să acoperim cheltuielile – 36.000 de euro. Eu sunt disperată, e o sumă colosală, pentru mine, de domeniul fantasticului. A mai rămas puțin, dar chiar nu știm ce să facem, mie îmi vine gândul să renunț… copiii nu-mi permit. 

Vă sunt profund recunoscătoare și vă mulțumesc din inimă pentru orice formă de sprijin pe care sunteți dispuși să o faceți.

Domnul să vă trimită sănătate și să vă ajute în toate!”, spune Eudochia.

Link online pentru donații din orice colț al lumii:

mcharity.org

SMS cu textul 291 la 3300 (Moldcell) sau 9005 (Unite): 45 lei 

(0)900 09005 din rețelele fixe, mobile Moldtelecom: 45 lei

Paypal: office@mcharity.org – Eudochia Grib 

B͟a͟n͟c͟a͟r͟e͟

MDL

Depuneți pe numele fundației: Fundația MCharity

Codul băncii: AGRNMD2X

Cod Fiscal: 1021620005849

IBAN Lei: MD22AG000000022514454458

IBAN USD: MD54AG000000022514454464

IBAN EUR: MD81AG000000022514454463

Adăugați în comentariile plății: pentru Eudochia Grib 

R͟e͟v͟o͟l͟u͟t͟

IBAN: LT43 3250 0579 3096 9989

SWIFT: REVOLT21

Notați în comentariu – pentru Eudochia Grib

Rusia ocolește embargoul european pe petrol cu ajutorul Turciei, care reexportă ţiţei rus în valoare de miliarde de euro

Un studiu realizat de două centre europene de cercetare dezvăluie că Turcia a devenit o ţară cheie pentru reexportarea produselor petroliere ruseşti în valoare de miliarde de euro către Uniunea Europeană (UE), eludând astfel sancţiunile impuse de Bruxelles şi de G7, informează EFE, citată de Agerpres. De la aplicarea sancţiunilor din februarie 2023 până în februarie 2024, UE a importat produse petroliere în valoare de 3,1 miliarde de euro din trei porturi turceşti (Ceyhan, Marmara Ereglisi şi Mersin), potrivit unui studiu al Centrului Finlandez de Cercetare pentru Energie şi Aer Curat (CREA) şi Centrului pentru Studiul Democraţiei (CSD) din Bulgaria.

În această perioadă, 86% din produsele petroliere importate de Turcia au venit din Rusia, potrivit studiului.

Raportul subliniază că, în 2023, Turcia a devenit cel mai mare cumpărător de produse petroliere ruseşti din lume, importând 18% din totalul exporturilor ruseşti.

De la intrarea în vigoare a interdicţiei UE şi G7, din februarie 2023 şi până în februarie 2024, Turcia a importat produse petroliere ruseşti în valoare de 17,6 miliarde de euro, generând 5,4 miliarde de euro în venituri fiscale pentru Kremlin.

UE a importat 5,16 milioane de tone de produse petroliere în valoare de 3,1 miliarde de euro din trei porturi turceşti: Ceyhan, Marmara Ereglisi şi Mersin, dintre care niciunul nu are rafinării, potrivit documentului.

Studiul indică faptul că produsele petroliere ruseşti sunt reexportate din Turcia către UE, profitând de lacunele legale care permit amestecarea ţiţeiului în terminalele de depozitare şi export a acestor produse.

Documentul mai precizează că consumul intern de produse petroliere în Turcia a crescut cu 8% în 2023. Însă importurile maritime de produse petroliere au crescut cu 56%, ceea ce ar sugera că Turcia reexportă aceste mărfuri, dincolo de satisfacerea cererii interne.

Un exemplu notabil din raport este un caz din mai 2023, când terminalul petrolier Toros Ceyhan din portul Ceyhan a primit 26.923 de tone de motorină din portul Novorossiisk din Rusia. Zece zile mai târziu, terminalul a trimis un volum similar de motorină către rafinăria MOH Corinth din Grecia, profitând de o lacună care permite intrarea produselor petroliere ruseşti amestecate.

Cele cinci state membre ale UE cu cele mai mari importuri de petrol din Turcia între februarie 2023 şi februarie 2024 sunt Grecia, Ţările de Jos, Italia, Spania şi România, scrie EFE, citat de Economedia.

Rusia afirmă că a capturat un nou sat din regiunea Harkov

Rusia a afirmat sâmbătă că a capturat un sat de lângă oraşul Vovceansk, în regiunea ucraineană Harkov, unde armata rusă a lansat săptămâna trecută o ofensivă.

„Unităţile grupului de nord au eliberat satul Stariţa din regiunea Harkov şi îşi continuă avansarea în profunzimea poziţiile defensive ale inamicului”, a anunţat într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

Aproape zece mii de persoane au fost constrânse să-şi părăsească locuinţele din regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei, în urma unor atacuri terestre ale forţelor armate ruse.

Moscova a atacat mai multe localităţi, printre care Vovceansk, situat la numai cinci kilometri de frontieră, informează AFP, preluat de Agerpres.

Forţele ruse au ocupat 278 de kilometri pătraţi între 9 şi 15 mai, cele mai mari cuceriri teritoriale ale lor de la sfârşitul lui 2022, potrivit unui calcul al AFP pe baza unor date ale Institute for Study of War (ISW).

Moldoveanca Mia Rusu a cucerit jurații de la „Românii au talent” cu interpretarea piesei „Adagio”, a Larei Fabian

În prima semifinală a sezonului 14 „Românii au talent”, Mia Rusu a primit ropote de aplauze pentru interpretarea uluitoare a piesei „Adagio”. Andra a fost cucerită iremediabil de talentul artistei în devenire, scrie protv.ro.

Andra: „A fost atât de bine. Doamne, ce frumos poți să cânți! Talentul nu te-a dezamăgit. Ești extraordinară!”

Mihai Bobonete: „Ai niște calități ieșite din comun. Cred că vei deveni o mare cântăreață”.

Mia Rusu are 12 ani și este din Chișinău, Moldova. Tânăra a dovedit că este talentată și foarte ambițioasă, pasiunea pentru muzică descoperind-o la vârsta de cinci ani, atunci când a început să cânte melodiile din filmele și desenele animate pe care le urmărea.

​Observând acest talent, mama ei a decis să o înscrie la școala de muzică. De atunci, Mia a continuat să cânte, dezvoltându-și pasiunea pentru muzică.

Părinții ei, tatăl jurnalist și mama contabilă la un salon de frumusețe, au susținut-o în această călătorie. Mia a participat la toate concertele și festivalurile la care a avut ocazia, dorind să-și dezvolte abilitățile și să-și îmbunătățească performanța.

Pasiunile Miei, însă, nu se opresc la muzică. În timpul liber, ea învață să creeze animații pe calculator și studiază programarea, lucrând cu determinare, pentru a înțelege toate aspectele acestui domeniu fascinant. Cu toate acestea, visul ei cel mare este să devină cântăreață de operă.

„Este o fată foarte curajoasă pentru că a ales o melodie atât de grea, cu foarte multe schimbări de tonalitate. Ai atins toate notele! Bravo!”, a spus Andra, în timpul audițiilor.

„Mi se pare că ești genul de copil care zâmbește, dă din cap, acceptă tot ce i se spune, dar de fapt știe exact ce vrea. Cred că ești făcută pentru muzică! Ai în față un drum lung, dar o să reușești să își îndeplinești tot ce ți-ai pus în minte”, a mărturisit Dragoș Bucur, la audiții.

Anunțul IGSU pentru cetățeni, în preajma Nopții de Înviere
Articolul anterior
Integrarea europeană în domeniul economic, discutată la Chișinău
Articolul următor