O mamă și-a mutat fiica la o altă școală pentru că nu avea voie să aibă manichiură cu gel

O mamă a stârnit un val de reacții după ce a dezvăluit că și-a mutat fiica de 6 ani la o altă școală pentru că nu avea voie să aibă unghiile făcute cu ojă, scrie The Sun.

Noel este o mamă singură și este însărcinată cu al doilea copil. Ea a stârnit controverse după ce a publicat un video pe TikTok în care apare fetița ei de 6 ani la un salon. Imaginile au devenit virale.

„Fiica mea nu putea purta ojă la vechea ei școală, așa că i-am schimbat școala și acum își face manichiură cu gel o dată pe săptămână”, a dezvăluit Noel.

Cei mai mulți dintre internauți au condamnat-o pe mamă pentru atitudinea sa, spunând că fiica ei este prea mica pentru a merge la salon.

„Este literalmente o nebunie”, „Ar trebui să-i înveți pe copii alte lucruri decât estetica”, „Ce exemplu prost dai la o vârstă fragedă”, „Ce poveste tristă…” – au fost doar câteva dintre comentarii.

Șapte morți, în urma prăbușirii unui autobuz într-un râu la Sankt Petersburg

Numărul morților în accidentul de la Sankt Petersburg, unde un autobuz cu pasageri s-a prăbușit într-un râu, a crescut la șapte persoane. Cifra victimelor ar putea crește, scrie Agentstvo. Potrivit sursei, autobuzul implicat în accident a trecut inspecția tehnică pe 7 mai curent.

Autobuzul prăbușit în Rusia: Șoferul ar fi fost obligat să iasă la muncăImagine simbol

Până în mai, transportul a parcurs 159 mii km, totodată are patru amenzi neplătite. The Moscow Times scrie că șoferul autobuzului ar fi fost obligat să iasă la muncă după o tură de 20 de ore, transmite newsmaker.md.

Cifra morților urmare a accidentului de la Sankt Petersburg ar putea crește, scrie Agentstvo. Se menționează că prăbușirea autobuzului este cel mai mortal accident, cu implicarea unui transport public, la Sankt Petersburg din ultimii 20 de ani. Potrivit noilor date, în autobuz se aflau aproximativ 20 de persoane. Transportul a trecut inspecția tehnică pe 7 mai curent. Până în mai 2024, autobuzul a parcurs 159 mii km, are patru amenzi neplătite: de două ori șoferii autobuzului nu au cedat trecerea, inclusiv nu au semnalizat. 

The Moscow Times scrie, cu referire la canalul de Telegram 112, că șoferul autobuzului a fost obligat să iasă la muncă după o tură de 20 de ore. Soția șoferului a spus că în ajunul tragediei, bărbatul s-a întors acasă de la serviciu în jurul orei 2 noaptea, lucrând de la ora 5 dimineața. Iar la 7 și 30 dimineața a fost trezit și i s-a dispus să meargă din nou la muncă. 

Pe 10 mai, în orașul Sankt Petersburg din Rusia, un autobuz cu pasageri a lovit mai multe automobile și a căzut într-un râu. Șoferul ar fi pierdut controlul volanului. Acesta a fost reținut. În ajun s-a anunțat că trei persoane au murit.

Cupa Mondială: Elena Glizan a ocupat locul patru la canoe

Moldoveanca Elena Glizan a ocupat locul 4 la Cupa Mondială de canoe de la Szeged pe distanța de 1000 de metri, anunță Comitetul Național Olimpic al Republicii Moldova.

Cupa Mondială: Elena Glizan a ocupat locul patru la canoeFoto: Comitetul Național Olimpic al Republicii Moldova

Canoista a înregistrat rezultatul de 4:57.82, transmite zdg.md.

În 2023 Elena a reușit să obțină medalia de bronz la campionatul mondial și campionatul european U-23, fiind premiantă la Gala Sportului, categoria ,,Revelația Anului”.

În aceeași competiție, Tandemul Mihai Chihaia – Oleg Tarnovschi s-a clasat pe locul 3 pe distanța 500 metri la prima etapă concursului. Competiția este și de calificare către Jocurile Olimpice de la Paris.

Până în prezent, 11 sportivi moldoveni au reușit să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris 2024: Dan Olaru, Daniela Cociu și Maria Olărașu, Serghei Tarnovschi, Anastasia Nichita, Irina Rângaci, Alisa Glinca, Victor Ciobanu, Marin Robu, Valentin Petic și, respectiv, Mariana Drăguțan.

Moldovenii care dețin cetățenia română sunt îndemnați să voteze la alegerile europarlamentare programate pentru 9 iunie 2024

Secretarul român de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), Adrian Dupu, îndeamnă cetățenii moldoveni care dețin cetățenia română să voteze la alegerile europarlamentare programate pentru ziua de 9 iunie 2024.

Mai multe declarații pe subiect a făcut în cadrul emisiunii „Moldova LIVE”, moderată de Oxana Bodnar, de la Exclusiv TV, transmite realitatea.md.

„Cetățenii Republicii Moldova, în mare parte, pot să decidă cum va arăta viitorul Parlament European, pentru că au cetățenie română și au dreptul să voteze la alegerile europarlamentare. Cred eu că e prima dată, când miza alegerilor europarlamentare este atât de mare pentru Republica Moldova. Parlamentul care va fi ales pe 9 iunie și, automat, viitoarea Comisie vor fi cei care decid soarta integrării Republicii Moldova și atunci este foarte important ca cetățenii moldoveni care au dreptul de vot să iasă pe 9 iunie și să decidă cum va arăta viitorul Parlament European, Parlament care va decide nu doar deschiderea negocierilor, dar și integrarea în Uniunea Europeană a Republicii Moldova”, a declarat Adrian Dupu.

„E clar că în următorii 5 ani se va decide acest lucru și atunci moldovenii au o șansă sau această miză pentru Republica Moldova este mai mare decât niciodată. Plus că numărul celor care pot să voteze este mai mare ca niciodată pentru Parlamentul European. Și e clar că sunt partide eurosceptice, partide care nu doresc extinderea UE, partide care nu doresc integrarea Republicii Moldova”, a mai explicat el.

Cele mai recente date arată că cel puțin un milion de cetățeni ai Republicii Moldova au obținut cetățenia României, iar alți zeci de mii sunt în așteptare.

Este de menționat că Ministerul Afacerilor Externe din România organizează prin misiunile diplomatice și oficiile consulare din străinătate 915 secții de votare pentru alegerile membrilor din România la europarlamentarele din 9 iunie. În Republica Moldova vor fi deschise 52 de secții de votare. Un ordin în acest sens a fost semnat de ministra română de Externe, Luminița Odobescu.

Decizie istorică: Uniunea Europeană va stabili în premieră reguli clare pentru utilizarea inteligenței artificiale
Articolul anterior
Muzeul Luvru va crește prețul biletului de intrare cu 29% anul viitor, când Parisul găzduiește Jocurile Olimpice
Articolul următor