O mamă singură din Rusia a fost ”invitată” la război în Ucraina pentru a-și achita datoriile la bancă

Executorii judecătoreşti din oraşul Krasnoiarsk (Siberia) i-ar fi ordonat unei mame singure, cu doi copii, să semneze un contract cu Ministerul Apărării rus şi să meargă la război în Ucraina pentru a putea să-şi achite datoriile la bancă, scrie stririleprotv.ro.

Femeia, mamă a doi copii – unul de 9, altul de 13 ani – a găsit sub ştergătoarele de parbriz ale maşinii sale o citaţie, potrivit ei, la biroul de recrutare militară din districtul local, a relatat marţi site-ul Ngs24 din regiunea Krasnoiarsk.

Femeii i s-a spus să se înroleze ca soldat în armata rusă, „ceea ce îi va permite să ia măsuri pentru a-şi achita datoriile în cadrul procedurii de colectare obligatorie”, se arată în scrisoarea publicată de Ngs24.

„Ei îmi propun să mă prezint la biroul de recrutare şi înrolare şi să plec în baza unui contract în zona ‘operaţiunii militare speciale’ (după cum numeşte Rusia oficial războiul pe care îl duce în Ucraina, n.r.) pentru a-mi plăti datoria. Iată prima foaie de hârtie în care mă roagă să mă prezint [la biroul de înregistrare şi înrolare militară], iar pe a doua foaie scrie cu cât sunt datoare băncii. Şi asta – spun ei – mă va ajuta să închid creditul. Nu este clar unde să duc copiii”, a declarat Olga pentru Ngs24.ru.

Femeia a făcut un împrumut de 800.000 de ruble (8.400 de dolari) de la Sberbank (Banca de Economii a Rusiei) pentru renovarea apartamentului, dar nu a mai reuşit să achite creditul după divorţ.

Dar femeia nu are livret militar şi nici studii medicale pentru a se putea înrola ca soră medicală.

În plus, ea mai spune că este singur întreţinător al celor doi copii şi nu-i poate lăsa de izbelişte.

Jurnaliştii de la Ngs.24 au cerut explicaţii serviciului executorilor judecătoreşti din Krasnoiarsk, unde li s-a spus că ceea ce a primit femeia este doar un pliant şi nu o citaţie propriu-zisă.

Astfel de recomandări nu sunt personalizate şi au un caracter informativ pentru rău platnici, deoarece colectarea creanţelor este suspendată dacă aceştia participă la operaţiunile armate (în Ucraina), a declarat un reprezentant al serviciului citat.

Rusia a lansat o invazie pe scară largă în Ucraina cu peste 20 de luni în urmă şi a anunţat o mobilizare parţială a 300.000 de rezervişti în toamna anului trecut, pe fondul pierderilor mari din timpul luptelor.

Potrivit observatorilor, autorităţile ruse doresc să evite o nouă mobilizare deocamdată, întrucât măsura ar fi nepopulară înaintea alegerilor de anul viitor. În schimb, Moscova se bazează pe angajarea în armată pe bază de contract pe o durată limitată.

18 elevi de clasa a III-a și un profesor au ajuns la spital după un experiment eșuat la o lecție

18 elevi și un profesor de la o școală primară din Tennessee, SUA, au ajuns la spital după un experiment științific eșuat, scrie stirileprotv.ro.

Elevii de clasa a treia făceau experimente științifice și mai mulți au spus că au început să se simtă rău după un experiment cu gheață carbonică.

Copiii au acuzat stări de greață și au mers la asistenta medicală a școlii, care a alertat imediat conducerea instituției de învățământ.

Elevii au fost transportați la spitalele din zonă, iar după câteva ore au ajuns în siguranță la părinți.

Gheața carbonică este dioxid de carbon în formă solidă și este periculoasă dacă se topește și este inhalată într-un spațiu care nu este aerisit.

Eveniment copleșitor la 2.000 km. de casă! O promoție de moldoveni și-au invitat prima învățătoare și foștii profesori la o întâlnire cu absolvenții, în Italia

Un eveniment copleșitor a avut loc, zilele acestea, într-un oraș din Italia, acolo unde o promoție de moldoveni au organizat o întâlnire cu absolvenții la care și-au invitat foștii profesori, care în prezent muncesc în această țară. Mai mult, în aceeași țară e stabilită și prima lor învățătoare, care a fost și ea invitată la această întâlnire cu absolvenții. Evenimentul a avut loc într-un restaurant din regiunea Padova.

Astfel, la peste 2.000 km. distanță de casă, promoția anului 1999 a Gimnaziului din satul Răciula, raionul Călărași, care peste ani s-au pomenit mai toți în străinătate, acolo unde s-au stabilit cu traiul sau muncesc, au decis, la cei 25 de ani de la absolvirea școlii, să organizeze o întâlnire cu absolvenții în Italia. Și asta pentru că foștii lor profesori, în număr mare, la fel locuiesc și muncesc acolo. În total, evenimentul a adunat circa 45 de persoane.

Mai mult, conaționalii noștri au reușit să o surprindă și să-i ureze ”La mulți ani” primei lor învățătoare, Ludmila Ciobanu.

Unii dintre cei prezenți au fost nevoiți să parcurcă sute de kilometri pentru a ajunge la eveniment. Una dintre fostele absolvente a venit, împreună cu familia, tocmai din Madrid, Spania, pentru a fi alături de foștii colegi în această zi.

”Emoții la maximum la unul dintre cele mai emoționante și frumoase evenimente organizate de noi, cei mai uniți colegi de clasă. La peste 2.000 Km distanță de casă, la peste 25 ani de la absolvirea școlii, am reușit să o surprindem și să-i urăm La Mulți Ani, Primei Învățătoare dnei Ludmila Ciobanu. Am depănat amintiri din anii copilăriei și adolescenței, ne-am amintit de fiecare coleg și am savurat amintirea anilor petrecuți împreună . Ne-am bucurat de prezența profesorilor care au reușit să ne fie alături și complici în acest frumos eveniment!

Scumpi Dascăli, ne închinăm în fața voastră și vă mulțumim pentru efortul depus , la temelia noastră se află și munca voastră! Mulțumim colegilor pentru urări și gânduri bune. Vă așteptăm cu drag în Italia!”, scrie Paulina Mutu, una dintre absolvente, pe pagina sa de Facebook.

Trebuie să menționăm faptul că, la întâlnirea cu absolvenții organizată în satul natal al acestora, la Gimnaziul din satul Răciula, acolo unde era așteptată această promoție, în data de 3 februarie curent, a fost prezent doar un fost coleg al acestora. Trist, dar acesta a stat singur la masa unde trebuiau să fie și foștii lui colegi, care s-au împrăștiați prin lume.

În clasa promoției anului 1999 a gimnaziului din satul Răciula au fost în jur de 30 de absolvenți.

Cea mai frumoasă tânără din Moldova a plecat la Miss World 2024, în India

Cea mai frumoasă fată din Moldova a plecat la concursul de frumusețe Miss World 2024, care va avea loc în India. Este vorba despre Diana Spotarenco, scrie SHOK.md.

Diana Spotarenco a publicat rețelele de socializare imagini înainte de plecarea de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„Cea mai interesantă călătorie din viața mea începe acum! Sunt atât de încântată. Hai Moldova!!! Pe curând, India”, a semnat Diana Spotarenco.

Diana Spotarenco a devenit cunoscută când a obținut titlul Miss Modova 2023.

Două bloggerițe de la noi se acuză una pe cealaltă că ar crea conținut identic pe rețele
Articolul anterior
Ce s-a întâmplat cu al 2-lea om din lume care a primit o inimă de porc. Corpul său a reacționat după 6 săptămâni
Articolul următor