O moldoveancă de 38 de ani a decedat subit în Italia sub privirea îngrozită a fetiței sale

O mamă moldoveancă ce locuia în Livorno, Italia a suferit un stop cardiac de față cu fiica acesteia de 12 ani. Fetița a sunat imediat la 112 însă deja era prea târziu.

„Cât de mult ne vei lipsi, Natalia… Suflet bun… mulțumesc pentru tot ceea ce ai făcut pentru mine, pentru Nedo, care îți dorea tot binele… ce mult îmi va lipsi frumosul tău chip, asudat mereu pentru că alergai să-i mulțumești pe toți. Călătorie plăcută și odihnește-te în pace. Ți-am dorit și îți voi dori pentru totdeauna tot binele. O îmbrățișare pentru Eugen și Elisa și orice vor avea nevoie, eu sunt aici. Vei rămâne mereu în amintirea mea. Ciao, Natalia!”

Mesajul a fost scris de Emma Mazzoni, o italiancă din Livorno care a ajuns să o cunoască îndeaproape pe Natalia Căruță, o femeie de naționalitate moldovenească în vârstă de 38 de ani, care în dimineața zilei de duminică, 7 noiembrie 2022, s-a prăbușit la podea și a murit sub privirea îngrozită a fiicei sale de 12 ani, transmite punctul.md.

Tânăra mamă, care este divorțată și mai lasă în urma sa și un fiu de 18 ani, locuia pe via Garibaldi din orașul italian Livorno, provincia cu același nume din Toscana, iar tragedia s-a petrecut chiar în locuința familiei.

Când a văzut-o pe mama sa că a căzut la podea, fetița de 12 ani a găsit puterea să sune imediat la 112 și să ceară ajutor, iar o ambulanță de la Croce Rossa della Misericordia, cu un medic la bord, a sosit în scurt timp la adresa menționată mai sus.

La sosirea medicului însă, Natalia se afla deja în stop cardiac și, în ciuda eforturile depuse pentru a resuscita-o, viața sa nu a mai putut fi salvată, precizează ziarul local Il Telegrafo.

În locuința victimei au sosit apoi și carabinierii, cu o echipă de criminaliști, pentru investigațiile de rigoare.

Trupul neînsuflețit al Nataliei Căruță a fost transport ulterior la camera mortuară de la „Cimitero dei Lupi”, unde va fi supus unei inspecții din partea medicului legist pentru a stabili cauza decesului.

Cu toate acestea, primele informații făcute publice de anchetatori arată că femeia moldoveancă nu a suferit o moarte violentă. Având în vedere însă că a murit la o vârstă atât de tânără, carabinierii vor să afle cu exactitate cauzele care au dus la această tragedie.

Fetița de 12 ani femeii a fost încredințată temporar părinților unei colege de școală, așteptând între timp să fie preluată de o mătușă care locuiește în Nordul Italiei.

Despre femeia moldoveancă, care era foarte cunoscută și stimată de toți în cartierul din Livorno unde locuia, a vorbit pentru ziarul Sara Rosellini, proprietara localului Ryan Bar, situat peste drum de locuința victimei.

„Natalia era îndrăgită de toți din cartier. Era divorțată. În urmă cu vreo doi ani a avut o relație cu un bărbat, l-am cunoscut. Apoi s-au despărțit, dar au rămas prieteni.„

,,Locuia cu fiica ei aici, pe via Garibaldi. Uneori venea să mai stea la ea și fiul cel mare, care are 18 ani și lucrează. Natalia trăia pentru copiii ei. Era de origine moldovenească și trăia în Italia de circa 20 de ani.„

„Eram prietene. Ea îl mai ținea pe fiul meu de 4 ani când lucram până târziu. Cum a fost și-n vara asta, când la bar a avut loc un turneu de biliard.”

„Natalia iubea să restaureze mobilă. Apartamentul din via Garibaldi era al ei. Făcea și curățenie la ore.”

„Ultima oară am văzut-o sâmbătă seara, senină, zâmbitoare. Nu pot să cred că nu mai e printre noi…”

Fabio Ceccanti, un bărbat italian care a cunoscut-o și el pe tânăra mamă moldoveancă, a publicat în urmă cu câteva ore pe Facebook un video cu aceasta în timp ce se juca cu niște căței, adăugând următoarele cuvinte: „Ciao, Natalia, suflet minunat… Vei găsi cu siguranță un loc excepțional alături de îngeri. Odihnește-te în pace!”

Ion Paladi și Paula Seling au lansat un nou colind superb: „La mulți ani de sărbători!”

Interpretul de muzică populară, Ion Paladi și artista de peste Prut, Paula Seling, au lansat un nou colind superb, „La mulți ani de sărbători”.

„Decembrie este luna colindelor, iar Ion Paladi și Paula Seling v-au pregătit cea mai frumoasă surpriză în preajma sărbătorilor de Crăciun”, se arată în descrierea videoclipului.

Cei doi interpreți sunt acompaniați de Orchestra „Lăutarii”. Muzica colindului este compusă de Ion Paladi și Corneliu Botgros, iar versurile au fost scrise de Mariana Honceru. 

Videoclipul a fost filmat „într-un cadru de poveste” atât în România, cât și în Republica Moldova.

Putin, la volan unui Mercedes pe podul explodat recent între Crimeea și Rusia

Președintele rus Vladimir Putin a vizitat Podul Crimeei, iar viceprim-ministrul Marat Khusnullin i-a raportat despre lucrările de reparație, scrie publicația de propagandă Ria Novosti, citată de stirileprotv.ro.

Autoritățile au anunțat luni deschiderea circulației pe partea dreaptă a porțiunii de drum a podului.

La 8 octombrie, un camion a explodat pe podul Kerch, care leagă peninsula Crimeaa de Rusia, și o garnitură de tren a luat foc, ceea ce a dus la prăbușirea a două travee ale drumului.

Podul Kerci este format, de fapt, dintr-un pod rutier și unul feroviar, care leagă Peninsula Taman, din Rusia continentală, de regiunea Kerci din Crimeea. Explozia a afectat linia de cale ferată și a rupt în două locuri un sens de mers de pe podul rutier.

Incidentul a blocat ore bune circulația dinspre Crimeea spre Rusia, iar autoritățile au fost nevoite să intervină pentru a ajuta sutele de șoferi rămași în peninsulă.

Forțele ucrainene de apărare aeriană au doborât majoritatea rachetelor Rusiei în timpul atacului masiv de astăzi

Conform Administrației militare a orașului Kiev, 10 rachete au fost lansate astăzi spre capitala Ucrainei. 9 dintre ele au fost distruse, transmite presa din Ucraina.

Массированный ракетный удар по Украине

Forțele de apărare aeriană a Ucrainei au reușit să doboare zeci de rachete rusești în timpul bombardamentului masiv al Federației Ruse, pe 5 decembrie.

În special, în regiunea Poltava, Forțele Armate ale Ucrainei au reușit să distrugă toate cele 10 obuze rusești care vizau regiunea. Acest lucru a fost dezvăluit de șeful administrației militare regionale Poltava, Dmitri Lunin.

„În regiunea Poltava ,,fără sosiri”. Forțele de apărare aeriană au lucrat la maxim. Au doborât cele 10 rachete rusești”, a scris militarul.

Șeful OVA din Dnepropetrovsk, Valentin Reznikochenko, a spus că apărătorii ucraineni de la comandamentul aerian Vostok au reușit să neutralizeze 15 rachete inamice.

Între timp, administrația militară a orașului Kiev a declarat că 10 rachete au fost lansate spre capitala Ucrainei. 9 dintre ele au fost doborâte forțele de apărare aeriană.

Președintele Volodymyr Zelensky a spus că armata ucraineană a reușit să doboare majoritatea rachetelor rusești, iar inginerii energetici lucrează deja la reluarea livrării energiei electrice.

Astăzi, 5 decembrie, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete pe teritoriul Ucrainei. Explozii au fost auzite în Odesa, Zaporojie, Vinnitsa și în alte orașe ale Ucrainei. Odesa a rămas fără electricitate și apă, iar o coloană neagră de fum s-a ridicat peste oraș.

De asemenea, așezările din regiunile Nikolaev, Dnepropetrovsk și Sumy au rămas fără electricitate. Compania „Ukrenergo” a transmis că rușii au lansat noi atacuri asupra infrastructurii critice.

UE va oferi un ajutor nerambursabil de 100 de milioane de euro Republicii Moldova pentru a face față crizei energetice
Articolul anterior
Prima femeie cu gradul de general din armata Ucrainei: „Ea depune toate eforturile pentru a salva viața fiecărui luptător rănit”
Articolul următor