O placă comemorativă inaugurată în cinstea lui Vladimir Curbet, fondatorul ansamblului ,,Joc”

Fondatorul Ansamblului ”Joc”, Vladimir Curbet, ar fi împlinit 90 de ani de la naștere. Cu această ocazie, în cinstea regretatului artist a fost inaugurată o placă comemorativă.

separator

Inițiativa aparține celor peste o sută de artiști din ansamblul ”Joc”, care au decis să pună mână de la mână și să ridice acest monument, publika.md.

Placa comemorativă a fost inaugurată pe fațada sediului Baletului Național ”Joc” din Capitală. Aceasta este din bronz şi poartă semnătura renumitului sculptor Veaceslav Jiglițchi. Cu flori în mână, zeci de artiști s-au adunat să-i aducă un omagiu maestrului Vladimir Curbet.

Foștii colegi ai regretatului maestru Vladimir Curbet și-au amintit despre vremurile când activau împreună și i-au apreciat meritele pentru contribuția sa la tezaurul nostru cultural.

Cu ocazia aceluiași eveniment, a fost inaugurată și o sală de dansuri pentru artiștii ansamblui. Proiectul a fost finanțat de Ministerul Culturii, iar lucrările au costat peste 500 de mii de lei.

”Sala a devenit luminoasă. Noi suntem foarte bucuroși că sunt astfel de condiții să muncim în această frumoasă încăpere. Este importantă restaurarea acestei săli, fiindcă eventual, repetițiile aveau loc într-o sală deplorabilă. Mulți dintre artiști își fracturau ligamentele.”

Vladimir Curbet s-a născut în satul Susleni, raionul Orhei. El și-a dedicat întreaga viață dansului şi a dus faima Republicii Moldova în întreaga lume. A susținut peste zece mii de spectacole în peste 70 de țări. În 2020, Ansamblul ”Joc” a împlinit 75 de ani de la fondare.

Legume aromate la cuptor. Rețetă grecească
Articolul anterior
30 de parlamentari s-au infectat cu Covid-19. În ce țară se întâmplă?
Articolul următor
Alte articole interesante