O româncă din Italia a rămas fără 3,5 milioane de euro pe care i-a făcut în 7 ani

Finanțiștii italieni au confiscat bunuri în valoare de 3,4 milioane de euro de la o rețea de prostituție condusă de o româncă de 51 de ani. Femeia, împreună cu soțul, fiica și fratele ei, au achiziționat 19 proprietăți în Italia din profiturile obținute din activitatea ilegală.

Potrivit presei din Italia, autoritățile au confiscat bunuri în valoare de 3.4 milioane de euro de la o familie suspectată de obținerea veniturilor din prostituție și spălare de bani, scrie digifm.ro.

Ancheta, numită „Operațiunea Phoenix”, a fost condusă de Parchetul din Treviso și a vizat o româncă de 51 de ani, R.M.F., care locuia în Onè di Fonte (Treviso). Femeia își exercita profesia în provinciile Padova și Bologna, deținând un număr de TVA ca și consultant administrativ, deși era necunoscută autorităților fiscale.

Investigația a fost declanșată de creșterea semnificativă a veniturilor și a bunurilor femeii, care a achiziționat 19 proprietăți în perioada 2016-2023, în valoare de peste 3.8 milioane de euro. Printre achiziții se numără o proprietate în Cortina d’Ampezzo, în valoare de 700.000 de euro.

Grupul familial, format din soțul femeii, fiica și fratele acesteia, a utilizat 42 de conturi curente de la diferite bănci pentru a efectua tranzacții legate de achizițiile imobiliare. Deși doar femeia de 51 de ani genera venituri.

Pe lângă familia suspectă, sunt investigate 3 persoane cunoscute pentru cazuri similare de complicitate.

Au fost efectuate 4 percheziții și au fost confiscate mai multe proprietăți care nu au fost încă vândute, 2 în Fonte și 2 în Asolo pe numele soției, 3 în Mira și una în Veneția pe numele fiicei. De asemenea, au fost confiscate patru mașini, două Ford, un Renault Megane și un Volkswagen T-Roc.

Ambasadorul Franței a fost decorat cu „Ordinul de Onoare”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a primit, astăzi, pe Ambasadorul Republicii Franceze, Graham Paul, care își încheie mandatul în țara noastră, informează unica.md cu referire la un comunicat al Președinției.

Șefa statului a menționat că Franța este unul dintre cei mai buni și de nădejde prieteni ai Moldovei. La fel, Președinta i-a mulțumit pentru contribuțiile majore pe care țara sa le-a adus parcursului european al Republicii Moldova, pentru sprijinul la implementarea reformelor în domenii cheie, precum și pentru întărirea rezilienței țării noastre. Președinta Maia Sandu a salutat inițierea „Comunității Politice Europene” (CPE), o platformă importantă de discuții, care contribuie la stabilitatea și securitatea în Europa. De asemenea, șefa statului a remarcat suportul valoros venit din partea partenerilor francezi la organizarea celei de-a doua ediții CPE în Republica Moldova.

Președinta a apreciat activitatea Ambasadorului în perioada căruia relațiile politice, economice și culturale au progresat considerabil. Șefa statului a evidențiat intensificarea dialogului cu Franța la cel mai înalt nivel, totodată și importanța francofoniei care întărește relații de prietenie între cele două popoare. 

În semn de recunoștință și înaltă prețuire, Ambasadorul Republicii Franceze, Graham Paul, a fost decorat de președinta Maia Sandu cu ”Ordinul de Onoare”.

Aniversare în lacrimi pentru Marina Cârnaț. Ce mesaj emoționant a transmis

Eveniment special pentru Marina Cârnaț și soțul ei, Teodor. Marți, 23 iulie, Mareo, ultimul membru al numeroasei familii, a împlinit vârsta de 1 an, scrie evz.ro.

Prilej cu care Marina a transmis un mesaj emoționant, în mediul online, pe contul de Instagram. „Poate că aceasta va fi ultima oară când trăim miracolul primei aniversări”, a scris mama micului sărbătorit.

„Cu inima plină de emoție și recunoștință, sărbătorim ziua de naștere a celui mai mic dintre cei nouă copii ai noștri – MAREO. Poate că aceasta va fi ultima oară când trăim miracolul primei aniversări. Fiecare dintre copiii mei mi-a umplut viața cu bucurii și provocări unice, iar acest moment mă face să reflectez asupra tuturor binecuvântărilor primite”, a mai transmis Marina în mesajul postat pe rețeaua de socializare.

Apoi, a precizat că, în familia Carnaț, este posibil ca Mareo să fie ultimul copil. „Dacă acesta este ultimul nostru copil, să fie înconjurat de toată iubirea și înțelepciunea pe care am acumulat-o în această călătorie minunată a maternității, pentru tot restul vieții!”

Cuplul Marina și Teodor sunt părinții a nouă copii. Mama a devenit foarte cunoscută în mediul online, acolo unde a adunat peste 300.000 de urmăritori pe Instagram. Datorită notorietății, a câștigat și un important contract de publicitate. 

Proiectul care prevedea îndemnizații de sute de euro pentru copiii diplomaților, suspendat ”în urma reacțiilor virulente”

Proiectul de modificare a legii serviciului diplomatic urmează să fie suspendat sau scos de pe ordinea de zi a Parlamentului, anunță șeful diplomației moldovenești, Mihai Popșoi: “Va trebui să regândim soluțiile pentru sprijinirea copiilor de diplomați.”, informează unica.md cu referire la un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

În urma reacției virulente, inițiativa ce prevede indemnizațiile lunare de până la 500 de euro pentru copiii diplomaților va trebui să fie suspendată și să se caute alte soluții. Declarații în acest sens au fost lansate ieri de ministrul afacerilor externe, vicepremierul Mihai Popșoi, în cadrul unei apariții mediatice.

Potrivit ministrului, proiectul ar urma să fie suspendat sau scos de pe ordinea de zi, pentru a se vedea ce alte soluții se pot găsi pentru a rezolva problema.

„Din păcate unii au încercat să prezinte în spațiul public precum că ar exista o anumită discriminare și e păcat când unii aleargă după voturi pe seama copiilor încercând să divizeze societatea după principiul „să moară capra vecinului”. Cei care până nu demult se uitau în gura refugiaților și le numărau bănuții pe care îi primeau de la organizațiile internaționale, acum s-au năpustit asupra copiilor diplomaților. Haideți să vedem care este problema în sine și ce a încercat să rezolve această lege înregistrată în Parlament de un grup de deputați. Acea lege dorea să rezolve o problemă, care afectează majoritatea diplomaților noștri, în special care merg în misiune cu copii lor în țările unde limba oficială nu este una de circulație internațională”, a declarat Mihai Popșoi.

„Spre regret, constatăm o reacție virulentă, și e de înțeles într-un stat cum este Republica Moldova unde veniturile cetățenilor sunt destul de reduse, doar că cetățenii noștri nu înțeleg sau cei care au criticat se fac a nu înțelege că diplomații noștri nu merg în excursie în țările de reședință, ci merg să muncească și să apere interesele cetățenilor noștri.

Iar acest sprijin a fost perceput ca ceva discriminatoriu, doar că trebuie să recunoaștem că copii noștri, copilul meu are confortul de a învăța în aceeași limbă pe toată perioadă. Având în vedere reacția virulentă a societății, suntem un stat democratic, plecăm urechea la reacția cetățenilor, pe undeva împărtășim această nemulțumire și va trebui să regândim abordarea, va trebui să căutăm, eventual, alte soluții și să evităm antagonizarea situației”, a mai spus ministrul afacerilor externe.

A fost descoperită o galaxie „ciudată”, veche de 13 miliarde de ani, care nu ar fi trebuit să existe
Articolul anterior
Dietă bazată doar pe lichide. Cât de eficientă este și care sunt beneficiile acesteia
Articolul următor