O școală din raionul Ialoveni, închisă. Patru profesori au fost testați pozitiv pentru Covid-19

O şcoală din raionul Ialoveni a trecut la modelul de studii ”online”, după ce 4 din cei 15 profesori au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

separator

O decizie în acest sens a fost luată de către conducerea instituţiei şi aprobată de Comisia raională Extraordinară de Sănătate Publică, transmite canal2.md.

Şi la Bălţi 11 instituţii de învăţământ se află în carantină din acelaşi motiv.

Directorul Gimnaziului din satul Sociteni, raionul Ialoveni, Rodica Pricop, spune că în cadrul instituţiei pe care o conduce îşi fac studiile peste 180 de elevi.

Niciunul dintre aceştia nu a fost diagnosticat cu COVID-19. Managerul şcolii spune că a decis ca până în data de 2 octombrie lecţiile să fie organizate doar online, pentru a preveni răspândirea virusului printre copii.

”La ziua de ieri s-au confirmat pozitiv patru cadre didactice şi în urma consultării cu Direcţia generală Educaţie, a Centrului de Sănătate Publică şi a Centrului medicilor de familie am constatat de cuviinţă ca instituţia să treacă la regimul online de studiu. Cadrele didactice sunt asigurate cu tehnică de calcul.”

Potrivit medicului de familie din satul Sociteni, în localitate au fost înregistrate mai multe cazuri de COVID-19.

”De la începutul pandemiei avem înregistrate 41 de cazuri de COVID-19. La moment avem 11 cazuri active dintre care 10 se tratează ambulator la domiciliu, unul este spitalizat.”

Au încurcat cadavrele. Un preot răpus de Covid-19, înmormântat de către o familie străină
Articolul anterior
Amendă de 11.000 de euro pentru nerespectarea carantinei în Marea Britanie
Articolul următor
Alte articole interesante