O studentă la medicină a murit cu zile, după ce medicii nu i-au putut diagnostica un abces

Moartea unei tinere de doar 21 de ani, studentă la Facultatea de Medicină, este anchetată la Spitalul de Urgență din Galați. Tânăra nu a fost investigată așa cum se cuvine. Rudele acuză medicii că i-ar fi pus de două ori un diagnostic greșit și au operat-o târziu.

Mihaela avea 21 de ani și urma, în același timp, cursurile Facultății de Medicină și ale Școlii Postliceale de Asistente. Prima dată a ajuns la Spitalul de Urgență din Galați acum aproape trei săptămâni, cu dureri de spate. Mama ei spune că a fost preluată de un neurochirurg, care i-ar fi pus diagnosticul după un consult superficial.

Carmen Anghele, mama tinerei: “Un diagnostic greșit, deci subliniez, greșit, adică lombosciatică, fără să se apropie de ea. Pur și simplu a întrebat-o, ea i-a spus că “mă doare spatele”, “da, lombosciatică.”

Cu diagnosticul de lombosciatică, tânără a fost trimisă acasă ca să se trateze cu calmante, dar starea ei s-a agravat așa că, a doua zi, a revenit la spital. Medicul și-a menținut diagnosticul și i-a recomandat să facă un RMN. Apoi, după încă o zi, după ce, singură, fata a descoperit că are un abces perianal, a revenit a treia oară la spital.

Carmen Anghele, mama tinerei: “Doamnele de acolo mi-au zis: “A, pentru o durere în spate veniți, iar?” Dar eu, facându-i o poză cu acest abces, i-am arătat la doamna doctor și, pe urmă, când a văzut atunci s-a schimbat la 180 de grade: “chemați repede chirurgul, că fata asta are abces și o să moară.”

A urmat o decizie greșită a familiei Mihaelei care, în urma unor neînțelegeri cu chirurgul, a decis să o ia din nou pe tânără acasă. Abia ziua următoare fata a intrat în operație, la 3 zile de la prima vizită la medic, când a primit diagnosticul greșit de lombosciatică. Infecția i se răspândise în tot corpul, iar chirurgul i-a anunțat familia că are puține șanse de supraviețuire.

Familia Mihaelei i-a reclamat la conducerea spitalului pe medicii pe care îi consideră vinovați de moartea ei. Șefii unității sanitare fac verificări.

Doctorul care i-a pus tinerei diagnosticul greșit de lombosciatică nu a dorit să fie filmat și a transmis punctul lui de vedere prin purtătorul de cuvânt al spitalului.

Mama spune că înainte de operație, tânăra a stat pe holurile spitalului aproape o zi întreagă așteptând rezultatele testului PCR, pentru a se vedea dacă are și coronavirus. În tot acest timp, niciun medic nu o băga în seamă, cu toate că avea frisoane. Spre seară, în jurul orei 18:00, o doamnă doctor i-a administrat o perfuzie.

”Am aşteptat ore în şir rezultatul la testul PCR. Fata avea frisoane, am cerut o pătură, nu mi-au adus nimic. M-am dezbrăcat de haine, am pus hainele peste ea, m-am pus şi eu peste ea să o încălzesc. L-am rugat pe soţ să aducă o pătură din maşină, să o încălzim. Am cerut un termometru asistentelor. Mi-au spus că o să-mi aducă, dar nu au mai venit.

Ca să nu le mai deranjez, au tras un paravan. Au intervenit şi oamenii care erau acolo că să ne ajute cu ceva. A venit doamna doctor Şandru, căreia i s-a făcut milă de noi şi i-a administrat o perfuzie, dar târziu, pe la ora 18.00-19.00. Nu i-a dat însă nimeni niciun calmant”, a mai detaliat mama Mihaelei.

Tot înainte de operație, Mihaelei i-au ieșit analizele relativ bune, dar după operație i s-au descoperit bacterii intraspitalicești precum Ecoli și Klebsiell. Cu toate că părinții au cerut ca fiica lor să fie transportată la alt spital, s-a refuzat pe motiv că nu este transportabilă. Mai târziu, pe 14 noiembrie, Mihaela a murit.

”Luni dimineaţă m-au sunat că fata este în stare foarte critică şi nu ştiu dacă scapă cu viaţă. Mi-au spus că e nevoie  e altă operaţie abdominală. Mi-am dat acordul, au operat-o. A ieşit din operaţie, dar mi-au spus că este în stare gravă şi nu se ştie dacă rezistă. Vineri am fost la domnul doctor, care mi-a spus că nici în ziua de astăzi noi nu ştie cu exactitate diagnosticul fetiţei. Duminică la ora 11.00, analizele ei erau bune, iar după operaţie analizele era dezastruoase… iar a doua zi au început să-i apară Ecoli şi Klebsiell, care ştiu că este infecţie intraspitalicească, i-au cedat organele, au intubat-o. Am cerut transfer de foarte multe ori, mi-au spus că este netransportabilă, că dânşii nu semnează, mi-au spus să o iau eu pe semnătură…, dar vă daţi seama eu ca mamă… Mi-a fost teamă”, a mai dezvăluit Carmen Anghele, mama studentei.

”Vreau să plătească cei care au greşit, fetiţa mea nu o mai aduce nimeni înapoi…dar  nu vreau să nu mai păţească nimeni ce a păţit ea. Vii la urgenţe, ţi se dau două diagnostice greşite, de abia a patra oară se sesizează cineva şi o internează”, a mai spus mama Mihaelei.

sursa

Caz tragic la Ciocana! Un copil de 8 ani s-ar fi sinucis prin împușcare

Aseară, în jurul orei 22:30, polițiștii de la Ciocana au fost sesizați de părinții unui copil despre faptul că fiul lor de 8 ani s-ar fi sinucis prin împușcare.

La fața locului, oamenii legii au stabilit preliminar că părinții minorului ar fi ieșit afară, iar băiatul a rămas singur acasă.

Când s-au reîntors, părinții au depistat cadavrul băiatului și imediat au alertat poliția.

Corpul neînsuflețit al copilului a fost examinat de către medicul legist. La fața locului a fost solicitată și Secția specializată a Centrului tehnico-criminalistic și Expertize judiciare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

În urma verificărilor s-a constatat că pistolul de model Baikal 442 era deținut legal de tatălui minorului şi era păstrat în safeu, iar băiatul ar fi găsit cheia și a avut acces la armă.

Polițiștii au iniţiat o anchetă.

 Maia Sandu îi invită pe toți cetățenii să sărbătorească împreună Ziua Europei, pe 9 Mai

Președintele Maia Sandu a venit cu un îndemn către toți cetățenii în care îi invită să sărbătorească împreună Ziua Europei.

Pe 9 mai 1950 s-a pus piatra de temelie pentru pacea și unitatea de care se bucură țările din Uniunea Europeană de 7 decenii. Pe 9 mai sărbătorim și în Moldova Ziua Europei – sărbătorim năzuința noastră de a face parte din familia europeană și drumul nostru către o viață în bunăstare, siguranță și bună înțelegere pentru toți moldovenii.

Vă invităm pe toți, alături de familie și prieteni, să celebrăm împreună Ziua Europei în Piața Marii Adunări Naționale la un eveniment organizat de Guvernul Republicii Moldova în colaborare cu delegația Uniunii Europene. Vom discuta despre lucrurile cu care se mândrește Moldova, veți avea ocazia să vorbiți cu cabinetul de miniștri, să vizitați alături de copii Casa Guvernului, să aflați despre proiectele prin care construim Moldova Europeană și să vă bucurați de concertul din seara de 9 mai.Europa ești Tu! Moldova Europeană suntem Noi!”, scrie președintele într-o postare.

Gazul s-ar putea ieftini cu 8% sau mai mult. Moldovagaz va expedia o solicitare ANRE

Tarifele la gazele naturale ar putea fi reduse, în Moldova. Șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, a declarat pe 25 aprilie în cadrul unei emisiuni de pe N4 că pe 26 aprilie compania va trimite o solicitare în acest sens către Agenția Națională de Reglementare în Energie (ANRE). Potrivit lui Vadim Ceban, Moldovagaz va cere o reducere a tarif cu circa 8% (aproximativ 1,15 lei) sau mai mult, scrie NM.md.

„Vineri ne vom adresa ANRE cu solicitarea de a reduce tariful la gaz pentru consumatorii casnici și industriali. (…) Mâine vom anunța mărimea tarifului solicitat. (…) Pot spune cu siguranță că tariful va scădea cu aproximativ 8% (circa 1,15 lei) sau mai mult”, a spus Vadim Ceban.Amintim că, ultima dată, tariful a fost modificat pe 23 februarie. Atunci, prețul la gaz pentru consumatorii casnici a fost redus de la 18,07 lei (inclusiv cu TVA) la 14,47 lei per metru cub, cu TVA inclus.

Italia a reintrodus măsurile de siguranţă sanitară. Sunt vizate mijloacele de transport în comun
Articolul anterior
Zeci de femei și copii înghesuiți în bărci, salvați în mijlocul Mediteranei. Voiau să ajungă în Europa
Articolul următor