O tânără care a avut fața desfigurată după un atac cu 800 de mușcături de câine împărtășește rezultatele incredibile ale intervențiilor chirurgicale

O fată căreia i-a fost smulsă fața și a fost mușcată de peste 800 de ori în urma unui atac violent al unui câine a dezvăluit rezultatele incredibilelor operații de reconstrucție facială. Jacqueline Durand, din Texas, a fost sfâșiată de doi câini cu doar o zi înainte de a împlini 22 de ani, în decembrie 2021, când a intrat în casa unui cuplu pentru care avea grijă de câini, scrie AlephNews.

Când a deschis ușa, Jacqueline a fost imobilizată de câini, care au târât-o pe coridor și au dus-o în sufragerie. În timpul atacului îngrozitor, aceștia i-au smuls lui Jacqueline nasul, urechile, buzele și obrajii până la os.

Fața ei a rămas grav desfigurată în urma acestei experiențe îngrozitoare, dar de atunci Jacqueline a suferit o serie de operații intense de reconstrucție și a împărtășit povestea în încercarea de a-i inspira și pe alții și de a sensibiliza opinia publică cu privire la pericolele pe care le reprezintă câinii.

Ea a declarat pentru CBS News: „Nu eu am cerut asta, așa că, cred că este timpul să arăt cine sunt acum și nu pot fi speriată de asta. Vreau ca proprietarii de câini să își cunoască animalele și să poată comunica cu dădacele lor cum sunt”.

Descriind incidentul chinuitor, Jaqueline a spus: „Când am simțit pielea atârnându-mi de pe față am crezut că voi muri”. Atacul a durat o jumătate de oră, iar ofițerii au descoperit-o pe Jacqueline doar pentru că o alarmă a fost declanșată de ușa din față lăsată deschisă.

După ce au ajuns la fața locului, au avut nevoie de încă 37 de minute pentru a o salva, câinii agresivi reprezentând un risc prea mare pentru ca ofițerii să poată intra la început. Jacqueline a fost apoi transportată de urgență la spital, după ce pierduse 30% din sânge, și a fost supusă unei intervenții chirurgicale de urgență care a durat șapte ore.

Părinții ei au dezvăluit că a trebuit să fie resuscitată pe masa de operație  de mai multe ori” și a fost plasată în comă medicală timp de o săptămână. Ea a fost externată din spital după 60 de zile și a suferit acum 18 operații pentru a-și reconstrui fața și a împărtășit transformarea pe TikTok.

În cadrul operației inițiale, medicii i-au grefat piele de la fese și de pe frunte pentru a începe procesul de reconstrucție. În cadrul altor intervenții chirurgicale i s-a reconstruit nasul folosind piele de lângă linia părului de pe frunte și i s-a creat o buză superioară folosind piele de pe coapsa stângă.

Ea le-a spus celor care o urmăresc într-un videoclip: „Este un drum lung până la recuperare, dar mă descurc bine, progresez”. Într-o alta, Jacqueline a confirmat, de asemenea, că era încă împreună cu iubitul ei, care se vindecase recent de cancer când a fost atacată.

„Da, suntem încă împreună. Cu această experiență ne-am apropiat mai mult unul de celălalt, iar el a fost alături de mine din prima zi și îi sunt foarte recunoscătoare”, a spus ea.

Ea a adăugat: „Ceea ce poate că unii oameni nu știu este că el a fost diagnosticat cu cancer și a urmat un tratament în ultimii doi ani, slavă Domnului că s-a vindecat, totul este bine cu el, dar eu am fost alături de el la fiecare pas, așa că, cu rolurile inversate, este cu adevărat un lucru frumos să vezi cât de adevărată este dragostea noastră.”

În ciuda experienței terifiante prin care a trecut, Jacqueline încă iubește câinii și visează să lucreze din nou cu ei în viitor. Ea a declarat pentru CBS: „Mă gândeam să antrenez câini. Acesta este visul meu, dar nu sunt sigură unde mă va duce viața încă”.

Un microbuz s-a prăbușit sub asfalt pe o stradă din Rusia

Un microbuz s-a prăbușit sub asfalt pe o stradă din orașul rusesc Permi. Potrivit presei ruse, șoferul a reușit ca prin minune să iasă din automobil înainte ca acesta să se prăbușească, scrie www.stri.md.

Un microbuz s-a prăbușit sub asfalt pe un drum din Rusia

Automobilul s-a prăbușit într-o gură de canalizare după producerea unei avarii.

Elveția se pregătește de legalizarea canabisului

Guvernul elveţian a aprobat un plan de legalizare a vânzării şi consumului de canabis în Zurich, printr-un studiu menit să evalueze beneficiile sociale şi economice ale reglementării drogului.

Elveția se pregătește de legalizarea canabisului. Sunt efectuate teste

Din vara acestui an, unui grup de testare de 2.100 de rezidenţi din Zurich îi va fi permis să cumpere doze reglementate din acest drog, pentru uz personal, de la farmacii, dispensare speciale şi centre sociale din oraş. Participanţii vor trebui să răspundă la un chestionar la fiecare şase luni, despre obiceiurile lor de consum şi efectele asupra sănătăţii, ca parte a studiului, care este realizat în colaborare cu Universitatea din Zurich, transmite realitatea.md.

Studiul îşi propune să determine condiţiile în care legalizarea canabisului în Elveţia poate fi compatibilă cu „promovarea sănătăţii şi siguranţei individuale şi publice”, au spus liderii studiului.

Rezultatele studiului urmează să fie publicate treptat, începând cu anul viitor. „Ideea este de a obţine dovezi solide în lumea reală, care să servească la elaborarea politicilor pentru noile reglementări [naţionale] privind canabisul”, a spus Barbara Burri, manager de proiect la departamentul municipal de sănătate din Zurich.

Locuitorii din Zurich interesaţi să participe la studiu sunt invitaţi să se înregistreze, cu condiţia să fie consumatori activi de canabis cu vârsta legală, să nu aibă afecţiuni medicale subiacente şi să nu fie în prezent angajaţi ca şoferi profesionişti.

Aproximativ o treime dintre adulţii din Elveţia au încercat canabis, potrivit sondajelor de sănătate publică. În Zurich, cel mai populat oraş din ţară, cu peste 420.000 de locuitori, se estimează că 13.000 de locuitori sunt utilizatori obişnuiţi. În următoarele luni sunt planificate studii suplimentare cu sponsori publici şi universitari şi în oraşele Basel, Berna, Lausanne, Geneva, Biel, Thun, Olten şi Winterthur.

Politicile privind marijuana se relaxează în multe țări ale lumii

Iniţiativa vine în timp ce alte părţi ale Europei îşi regândesc reglementările privind marijuana, ca răspuns la schimbările mai ample ale politicilor privind drogurilor de pe glob. Este aşteaptat ca Germania, cea mai mare economie a Europei, să introducă un proiect de lege privind consumul şi vânzarea de canabis în următoarele săptămâni, o mişcare care ar face din aceasta prima ţară din UE care să permită vânzarea comercială a drogului la nivel naţional.

Luxemburgul şi Republica Cehă au propus deja planuri de legalizare a canabisului pentru consumul de către adulţi, în timp ce în Austria, Italia şi Spania nu mai este o infracţiune să deţină cantităţi mici de drog pentru consumul personal. Malta, cel mai mic stat membru al UE, a devenit în 2021 prima ţară din bloc care a legalizat posesia personală a drogului şi a permis „cluburi de canabis” private, unde membrii pot cultiva şi împărți drogul.

În alte părți ale lumii, Canada, Uruguay şi, recent, Thailanda, au trecut la legalizarea drogului în ultimul deceniu.

Copiii Alei Pugacheva învață în cea mai scumpă și prestigioasă școală din Israel

Alla Pugacheva și Maxim Galkin investesc mult în educația copiilor lor.

Самая престижная и дорогая: дети Аллы Пугачевой в Израиле учатся в частной школе за 2 миллиона в год

Gemenii Liza și Gari, în vârstă de 9 ani, învață la o școală prestigioasă și scumpă din Israel unde taxele anuale ajung până la 24 mii euro.

După începutul războiului în Ucraina, Alla Pugacheva a emigrat împreună cu familia ei, în Israel. Artista Poporului din Rusia, în vârstă de 73 de ani, a părăsit țara la sfârșitul lunii februarie a anului trecut.

La sfârșitul lunii august 2022, Alla Pugacheva s-a întors la Moscova cu copiii ei. Au participat la ceremonia de 1 septembrie, dar trei săptămâni mai târziu au luat decizia de a zbura definitiv la Tel Aviv la bordul unui avion privat.

Cuplul a ales o instituție de învățământ de elită pentru gemenii lor. Pugacheva și Galkin au o casă spațioasă în Herzliya, la zece kilometri de Tel Aviv. Potrivit presei ruse, gemenii merg la American International School, la doar 20 de minute de mers cu mașina de Herzliya. Aceasta este una dintre cele mai prestigioase și scumpe școli private din Israel.

Cursurile se țin în engleză, copiii învață și alte limbi, inclusiv ebraica. La finalul instituției, absolvenții primesc o diplomă care le permite să aplice în instituții de învățământ superior din Statele Unite și Europa.

Liza și Gari cunosc deja mai multe limbi. Engleza au studiat-o online cu un vorbitor nativ din Canada. Copiii vorbesc bine și franceza.

Алла Пугачева с дочерью Лизой

Un an de studiu la școala nouă îi costă pe Pugacheva și Galkin circa 96 de mii de șekel (24.000 euro) pentru fiecare copil.

În Rusia, copiii soților vedete au studiat la un gimnaziu de elită din Moscova, care este situat în satul Lipki, districtul Odintsovo, nu departe de castelul familiei lor din satul Gryaz.

Алла Пугачева и Максим Галкин с детьми обосновались в Израиле

Pentru prima oară din 1961 încoace, covorul de la Premiile Oscar nu va fi roșu
Articolul anterior
Circa 100 de tone de mere moldovenești au ajuns în India
Articolul următor