O tânără care a mințit că are trei forme de cancer și a strâns bani din donații nu va fi închisă. Ce le-a zis judecătorilor

Tânăra din statul american Iowa care a mințit că are cancer pentru a strânge bani nu va fi închisă, fiind obligată însă să returneze suma pe care a adunat-o din campanii de strângere de fonduri. În fața instanței, ea a declarat că nu a comis fapta pentru bani sau din lăcomie, ci pentru a atrage atenția familiei care avea probleme, scrie digi24.ro.

Într-o serie de postări pe conturile de pe rețelele sociale și pe o pagină GoFundme, Madison Marie Russo, în vârstă de 20 ani, a susținut că a fost diagnosticată cu cancer pancreatic în stadiul 2, cu leucemie și că are o tumoare „de dimensiunea unei mingi de fotbal” în jurul coloanei vertebrale. Ea a strâns astfel donații în valoare totală de 37.000 de dolari. Ea a fost dată de gol după ce utilizatori de pe TikTok au descoperit că a conectat greșit cablurile și tuburile de perfuzii, în clipuri video în care pretindea că face chimioterapie.   Instanța a obligat-o să returneze banii strânși, să plătească o amendă de 1370 de dolari și a condamnat-o la 10 ani de închisoare, dar cu suspendare, cu perioadă de probă de trei ani.

Astfel, dacă în cei trei ani nu va mai comite infracțiuni, nu va fi închisă. Procurorul Kelly Cunningham a recomandat ca ea să nu fie închisă pentru că nu avea antecedente penale, avea note bune la universitate, era angajată și era puțin probabil să mai faccomită fapte similare, scrie Sky News. La pronunțarea sentinței, judecătorul a spus: „Prin această strategie, v-ați înșelat prietenii, familia, comunitatea, alte victime ale cancerului, organizații de caritate și străini care au fost motivați de povestea dumneavoastră presupusa tragică să doneze pentru a vă sprijini”. Russo a spus instanței că și-a inventat povestea pentru că spera că astfel să atragă atenția familiei sale, care avea probleme.

„Mulți oameni au făcut speculații cu privire la motivul pentru care am făcut asta și cum cineva care părea că ar avea totul ar putea avea face o asemenea mizerie. Nu am făcut asta pentru bani sau lăcomie. Nu am făcut asta pentru atenție. Am făcut asta ca o încercare de a-mi readuce familia împreună.” Tânăra și-a cerut scuze instanței și celor pe care i-a înșelat și a recunoscut că a greșit. „Recunosc pe deplin că ceea ce am făcut a fost greșit. Și îmi pare incredibil de rău”, a spus ea printre suspine.

„Dacă ar fi ceva ce aș putea face pentru a întoarce timpul, aș face-o. Realitatea este că nu pot face asta.” În timpul anchetei, poliția a percheziționat apartamentul tinerei și a confiscat o perucă, un stâlp de perfuzii cu o pompă de alimentare plină cu bule de vată, echipamente medicale cumpărate numele unei rude și bani, arată înregistrările instanței. 439 de donatori, inclusiv colegi, fundații pentru pacienți cu cancer, persoane private și companii i-au dat bani lui Russo. GoFundme a promis că va da înapoi cei peste 37.000 de dolari donați prin intermediul paginii. Publicația locală Quad-City Times a relatat că fotografiile postate de Russo pe rețelele sociale și care păreau să arate cum face chimioterapie erau luate de pe un cont aparținând unei alte paciente bolnave cancer.

Alte fotografii erau făcute în apartamentul ei și nu într-un cabinet medical, așa cum susținuse ea. Poliția a verificat dosarele medicale de la trei spitale din zonă în care Russo a susținut că a fost tratată, dar nu a fost găsit nici un document care să confirme că a fost diagnosticată cu cancer, potrivit poliției.  

Transportatorii au intrat în grevă națională, timp de 3 zile

Cursele raionale și interraionale sunt puse pe stop, de astăzi până pe 29 februarie. Anunțul a fost făcut, anterior, de Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto, care a precizat că acțiunea este un „semn de protest față de adoptarea unor reglementări antieuropene în domeniul transporturilor”, scrie unimedia.info.

Președintele APOTA, Oleg Alexa, a transmis printr-un comunicat de presă că, „în ultimele zile operatorii de transport au fost supuși unor presiuni fără precedent din partea autorităților”.

Anunțul vine în contextul în care, pe 25 februarie, Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a venit cu un apel către operatorii de transport rutier în care cere să fie asigurată respectarea necesității de mobilitate a cetățenilor, prin prestarea neîntreruptă a serviciilor de transport rutier, astfel încât „să fie evitată încălcarea drepturilor oamenilor și crearea dificultăților de acces la serviciile publice de calitate”.

Anterior, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu, a declarat că ANTA va interveni dur ca să aplice legea pentru toți cei care nu vor ieși pe rute.

„Nici până acum nu am înțeles care este nemulțumirea lor. (…) Eu din ce am auzit este faptul că această asociație vrea ca situația în transport să rămână așa cum a fost până acum – să nu facă rutele, pentru că avem zeci de situații în care au autorizații dar nu fac rutele, (…) să nu dea bilete, (…) nu vor să îmbunătățească parcul de microbuze. (…) Vor să mențină monopolul, licența se dădea pe 7 ani, ei vor să o mențină la nesfârșit”, a declarat Spînu.

În Capitală va fi inițiată campania de salubrizare de primăvară

Primăria Municipiului Chișinău informează că peste două săptămâni, în capitală va fi inițiată campania de salubrizare de primăvară.

Astfel, în următoarea perioadă, serviciile municipale se vor pregăti activ pentru a intra în campania amplă de curățenie pe străzi, pe trotuare, în spații publice și curțile de blocuri.

Primarul General, Ion Ceban, a solicitat tuturor responsabililor să elaboreze planurile de intervenție.

„Rog colegii viceprimari să facă un demers la poliție să intervină acolo unde este necesar, pentru că pe aliniamentele stradale, pe trotuare sunt mașini parcate de mult timp. Proprietarii acestor vehicule trebuie să fie preîntâmpinați ca să-și ia mașinile, în caz contrar poliția va interveni ca acestea să fie ridicate ca să putem interveni. De asemenea, să fie făcute și demersurile necesare în cazul deteriorării elementelor de infrastructură pe străzi, acolo unde este cazul cu probele video. Iar obiectele deteriorate, cum s-a întâmplat pe strada 31 august 1989, să fie refăcute la loc. În termeni restrânși să fie înlocuiți pilonii și readusă situația la normalitate. Solicit ca pretorii și șefii direcțiilor de profil să fie responsabili de intervențiile pe străzi ca acestea fie spălate după iarnă, iar acolo unde este necesar să fie instalați bolarzi sau alte elemente pentru a nu permite parcarea pe gazon”, a declarat Ion Ceban.

Medalii de bronz pentru gimnastele din R. Moldova la un turneu internațional

Gimnastele din Republica Moldova și-au adjudecat două medalii de bronz la un turneu internațional de la Ploiești. Gloria Motricala și Polina Bulat au urcat pe podium, unde pe celelalte poziții s-au clasat sportivele din România, scrie tvrmoldova.md.

Gloria Motricala a reușit să impresioneze în probele cu mingea și panglica, la senioare. Ea a ocupat a treia poziție în clasamentul final, fiind depășită doar de două reprezentante ale României, Cristina Drăgan și Sabina Enache.

Şi Polina Bulat s-a făcut remarcată în concursul cu panglica, doar că la categoria de junioare. Sportiva din Republica Moldova a împărțit podiumul de premiere cu româncele Amalia Lică și Lisa Garac, vicecampioane mondiale. La cea de-a 23 ediţie a Cupei Irinei Deleanu, o competiția internațională de gimnastică ritmică, au concurat șase sportive din Republica Moldova. Ele au participat în patru probe, care au inclus cercul, mingea, măciucile și panglica. La turneul de la Ploiești au participat gimnaste din 11 țări.

O femeie s-a căsătorit cu un vițel, fiind convinsă că este soțul ei reîncarnat
Articolul anterior
Tânărul care a fugit aseară din Spitalul de Psihiatrie din Bălți a fost localizat
Articolul următor