O tânără de 24 de ani s-a măritat cu un bărbat mai în vârstă decât bunicul ei. Vrea să-i dăruiască și copii

Miracle Pogue, o tânără de 24 de ani dintr-un oraș din Mississippi, s-a căsătorit cu Charles, un bărbat în vârstă de 85 de ani, care este mai bătrân chiar și decât bunicul ei. Cei doi și-au unit destinele fără să țină cont de gura lumii. Mai mult, au planuri mari pe mai departe.

Charles și Miracle vor să devină părinți. Tânăra este dispusă să facă fertilizare in vitro pentru a-l face tată pentru prima dată pe bărbatul care e cu 13 ani mai mare decât bunicul ei. Cei doi soți s-au cunoscut în 2019, când femeia lucra la o curățătorie de haine, și au legat rapid o prietenie, scrie Daily Mail.

Charles, fost agent imobiliar, s-a îndrăgostit de Miracle, iar în februarie 2020 a cerut-o în căsătorie. „Charles venea cu câte o piesă vestimentară la curățătorie și voia ca eu să mă ocup de el. Într-o zi a intrat, a aruncat o bucată de hârtie pe tejghea și mi-a zis să-mi scriu numărul de telefon. Era precum cavalerul meu în armură strălucitoare. Aveam o comunicare plăcută, nu m-a făcut să mă simt ciudat. Aveam conversații frumoase, mă făcea să mă simt confortabil. Știam că era în vârstă, dar nu știam exact câți ani are. Când am aflat, eram deja mult prea implicată și aveam sentimente pentru el. Nu-mi pasă dacă are 100 sau 55 de ani, îl plac pentru ceea ce este. Am crezut că are 60 sau 70 de ani pentru că arată bine, e mereu activ”, a povestit proaspăta mireasă.

Familia ei a avut păreri împărțite. În timp ce mama ei în vârstă de 45 de ani și bunicul de 72 nu au avut nimic împotrivă și au încurajat-o de la început, tatăl lui Miracle a fost mai reticent, însă a ajuns să-l accepte pe ginere. Părinții fetei chiar au participat la nuntă și au pozat alături de mireasă.

„Bunicul mi-a zis că, dacă sunt fericită și asta vreau să fac, atunci și el este fericit. Mi-a luat mult timp să-l conving pe tata, dar l-am întrebat dacă e dispus să-și piardă fiica pentru totdeauna. I-am zis că am nevoie de sprijinul lui și să mă conducă la altar. După ce l-a cunoscut pe Charles, a început să-l iubească”, a mai povestit Miracle.

De cealaltă parte, mirele a spus că ziua nunții a fost cea mai bună din viața lui și că nu resimte niciun fel de problemă legată de diferența de vârstă dintre el și proaspăta lui soție. „Oamenii care comentează nu fac nicio diferență, îi lăsăm să facă ce vor. Suntem fericiți împreună. Încercăm să formăm o familie”.

Miracle își dorește să-i facă soțului cea mai mare bucurie, aceea de a deveni tată, pentru că Charles nu are niciun copil, așa că au început să se informeze despre fertilizarea in vitro și să meargă la clinici de specialitate, fiind dispuși să încerce orice.

sursa

Un nou șoc pe piața bancară: Acțiunile Deutsche Bank au scăzut puternic vineri

Acțiunile Deutsche Bank au scăzut cu peste 13% vineri dimineață, în urma unei scumpiri puternice a asigurării împotriva riscului neplăţii (CDS), alimentând îngrijorări cu privire la rezistenţa băncilor europene, scrie digi24.ro, citând CNBC.

Российский филиал Deutsche Bank подозревают в причастности к «молдавской  схеме» - NewsMaker

Acțiunile băncii germane au scăzut pentru a treia zi consecutiv și au pierdut acum mai mult de o cincime din valoarea lor în această lună.

Salvarea de urgență a Credit Suisse prin achiziționarea de către UBS ca urmare a prăbușirii Băncii Silicon Valley din SUA a declanșat îngrijorare în rândul investitorilor, amplificată și de deciziile de politică monetară luate de Rezerva Federală a SUA miercuri.

Autoritățile de reglementare elvețiene și globale, dar și băncile centrale au sperat că intermedierea vânzării Credit Suisse către rivalul său va duce la calmarea piețelor, dar investitorii rămân în mod clar sceptici că tranzacția ar fi suficientă pentru a limita problemele din sectorul bancar.

Rivala Deutsche Bank, Commerzbank, ale cărei acţiuni s-au depreciat cu 8,50%, şi Société Générale (-6,72%) înregistrează unele dintre cele mai puternice reculuri în sector.

În acest weekend trecem la ora de vară

Schimbarea orei, pentru a trece la ora de vară 2023, va avea loc în ultimul weekend din luna martie. Pe 26 martie, în noaptea de sâmbătă spre duminică, ceasurile trebuie date cu o oră înainte. Ora 3:00 va deveni ora 4:00.

Ora de vară 2023. Cum schimbăm ceasurile şi când trecem la ora de vară |  Observatornews.ro

Trecerea la ora de vară are loc la câteva zile după echinocțiul de primăvară 2023, de pe 21 martie, care marchează începutul primăverii astronomice.

Din acest moment, ziua începe „să crească” și noaptea să scadă (durata de lumină naturală pe parcursul unei zile) până la solstițul de vară din 21 iunie 2023.

Sistemul orei de vară şi de iarnă presupune o ajustare cu o oră a ceasurilor în fiecare primăvară şi toamnă, pentru a beneficia mai bine de lumina naturală.

Introducerea orei de vară a avut ca scop creșterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui și a fost extrem de avantajoasă pentru cei care lucrau pe vremuri în agricultură.

Sistemul cu ora de vară – ora de iarnă a fost adoptat de țările europene în secolul trecut, pentru a economisi energie, mai ales în perioada războiului sau a crizelor de pe piața petrolului apărute în anii 1970.

Beneficiile schimbării orei

Potrivit unui studiu realizat de Steve P. Calandrillo de la Universitatea Washing¬ton şi Dustin E. Buehler de la Universitatea din Arkansas, alegerea orei de vară ar conduce la scăderea numărului de accidente rutiere.

„Este mai multă lumină seara, atunci când au loc majoritatea accidentelor fatale, când oamenii vin spre casă după o zi obositoare la birou. Mai mult, rata criminalităţii ar putea scădea pentru că mai mult de jumătate dintre infracţiuni au loc în orele de după lăsarea întunericului, după-amiaza târziu sau seara”, arată rezultatele cercetării.

Alte studii arată că există ramuri economice care pot prospera odată cu trecerea la ora de vară. De exemplu, cei din industria HORECA consideră că o oră în plus de lumină naturală îi face pe oameni să stea mai mult timp pe străzi, cheltuind astfel mai mulţi bani pe diverse activităţi.

Totodată, experții subliniază beneficiile cantităţii mai mari de lumină solară, care contribuie la o bunăstare generală şi la menţinerea sănătăţii, întrucât, după cum bine se ştie, soarele creşte sinteza de vitamina D şi reduce incidenţa „dezordinii afective sezoniere”.

Totuși, trecerea la ora de vară ne poate afecta, dar nu pe termen lung

Persoanele care suferă de anxietate si depresie, precum şi vârstnicii ar putea simţi un disconfort crescut ca urmare a acestei modificări. De asemenea, atunci când se schimbă ora, persoanele care au o sensibilitate mai mare a ceasului biologic pot resimți mai intens modificarea.

Ele pot avea nevoie de o perioadă mai mare de acomodare, până când se obișnuiesc să se trezească zilnic mai devreme cu o oră.

Specialiştii spun că vom avea nevoie de aproximativ o săptămână pentru a ne adapta, deoarece trebuie să ne trezim cu o oră mai devreme decât ne-am obişnuit, iar astfel nivelul de stres poate creşte şi pot apărea dificultăţi de concentrare la serviciu sau la școală.

Efecte negative ale schimbării orei

Acest mecanism al schimbării orei de două ori pe an ar avea însă efecte negative asupra sănătății noastre, potrivit unor noi cercetări. Gisela Helfer, conferențiar senior în fiziologie și metabolism la Universitatea din Bradford, Anglia, explică într-un articol apărut în The Conversation cum ne putem adapta organismul.

În primele câteva zile după schimbarea orei, mulți suferă de simptome diverse precum iritabilitate, insomnie, oboseală în timpul zilei și reducerea funcției imunitare.

Mai îngrijorător este faptul că atacurile de cord, accidentele vasculare cerebrale și accidentele de muncă sunt mai frecvente în primele săptămâni după schimbarea orei.

Un preot din Moscova a bătut o pensionară care vindea flori la câțiva metri distanță

Un pretins sjulitor al bisericii din Moscova a agresat o bătrână, ziua în amiaza mare. Bărbatul agresiv cerea de pomană lângă stația de metrou Marksistskaia, iar pensionara vindea flori la câțiva metri distanță. Presupusul preot a lovit-o pe femeie cu piciorul, în timp ce ținea o icoană în mâini.

Un preot din Moscova a agresat o pensionară: A lovit-o cu piciorul

Canalul Baza relatează că pensionara ar fi decis să-și comercializeze florile puțin mai aproape de locul în care cerșea preotul. Reieșind din imaginile surprinse, „concurentul” nu a apreciat inițiativa femeii, transmite realitatea.md.

Fără să lase icoana din mâini, bărbatul a lovit-o pe bătrână cu piciorul. Cu ochii în lacrimi, femeia a cerut ajutorul trecătorilor.

În cele din urmă, femeia s-a dovedit a fi mai bună la suflet decât preotul, refuzând să cheme ambulanța și poliția.

Zeci de benzinării mici din Moldova riscă să se închidă, după ce au fost obligate să-și pună aparate noi de casă
Articolul anterior
Google, Facebook și Amazon ți-ar putea plăti conexiunea la internet, conform unui nou proiect al UE
Articolul următor