O tânără din Moldova a întors toate cele patru scaune la „Vocea României”. Jurații au rămas mască când i-au auzit vocea

Valeria Marcu a făcut show pe scena de la Vocea României și i-a cucerit în unanimitate pe antrenori. Tânăra vine din Moldova, iar la audițiile pe nevăzute a venit cu mama ei, scrie protv.ro.

Valeria are 21 de ani și este originară din municipiul Ungheni. Tânăra a reușit să întoarcă toate scaunele juraților și a ales să meargă mai departe în echipa Irinei Rimes.

„Am muncit extrem de mult… erau persoane care îmi spuneau că nu voi reuși, îmi spuneau: «Tu nu te uiți la tine?»… poate chiar critica aia m-a motivat pe mine. Chiar aș putea spune că am început să muncesc mai mult să le demonstrez lor.  Acum nu mă interesează părerea lor. Asta fac pentru mine, pentru împlinirea mea sufletească. Îmi doresc să inspir lumea. (…) Prin muzică s-au liniștit războaie, s-au început povești de dragoste… muzica este singurul doctor care îți face bine, așa cum nu poate nimeni altcineva”, a spus Valeria înainte de a urca pe scenă.

Jurații au rămas impresionați de prestația tinerei:

Irina Rimes: „În primul rând îmi place alegerea muzicală și îmi place că ai dus-o foarte foarte bine. Cumva în interpretarea ta m-am regăsit pe mine (…) Eu ți-am dat prima încredere. Sper să conteze! Foarte mult îmi doresc să vii în echipa mea!”.

Theo Rose: „Ești extraordinară. Ai făcut spectacol! Eu de astfel de oameni am nevoie în echipa mea!”

The Motans: „Ai venit, ne-ai demonstrat și ne-ai cucerit! Mi-ar face mare plăcere să stăm la vorbă, să-mi spui ce muzică îți place, să ne jucăm cu stilurile pe care le știi…Mi-ar plăcea foarte mult să te am la mine în echipă!”.

De la începutul războiului, peste 9.000 de oameni au fost dați dispăruți în Ucraina

Autoritățile ucraine au declarat că de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, peste 9.000 de civili au fost dați dispăruți în țară. Dintre aceștia, au fost găsite doar 2.241 de persoane.

Фильтрация, Мариуполь, фото

Federația Rusă echivalează civilii ucraineni cu prizonierii de război, conform organelor de stat ucrainene. Printre aceștia se numără foști polițiști și chiar voluntari.

„Societatea nu ar trebui să lase acest lucru nesupravegheat”, a spus Aleksandr Kononenko, reprezentant al comisarului pentru drepturile omului în sectorul de securitate și apărare al Ucranei, în timpul unui briefing despre „Răpirile masive de civili ucraineni de către armata rusă”, conform Focus.

El a făcut, de asemenea, apel la comunitatea internațională și la Crucea Roșie să crească presiunea asupra țării agresoare pentru a elibera ucrainenii și a-i trimite acasă.

El a cerut, de asemenea, cetățenilor care se află în teritoriile ocupate să raporteze cazurile de persoane dispărute la Poliția Națională a Ucrainei și la alte agenții de aplicare a legii.

Rușii au atacat Odesa și Nikolaev cu rachete Iskander, în această dimineață

Forțele armate ruse au efectuat lovituri cu rachete în regiunea Odesa și Nikolaev. Invadatorii au tras asupra unei infrastructuri industriale din regiunea Odesa și a unui bloc de apartamente din Nikolaev, informează presa ucraineană.

Ракетный удар по Николаеву

În dimineața zilei de 1 octombrie, trupele ruse au lansat două rachete Iskander în regiunea Odesa. A fost distrusă o instalație de infrastructură industrială. Stația electrică și mai multe clădiri din jur au fost avariate. În plus, într-unul dintre garaje a izbucnit un incendiu, dar a fost stins rapid. Nimeni nu a fost rănit în atac.

Atacul cu rachetă asupra regiunii Nikolaev.

Primarul orașului Nikolaev, Alexander Senkevich, a spus că noaptea trupele ruse au atacat orașul cu rachete S-300. Drept urmare, obuzul a lovit un bloc de locuințe, apartamentele de la etajele 4 și 5 au fost distruse. Au fost avariate și mașinile parcate în curte, iar geamurile din casele din jur au fost explodate.

Potrivit primarului, nu s-au înregistrat victime, unii locatari au suferit răni ușoare.

Pe șantier lucrează utilitățile publice, curăță zona de sticlă și moloz și, de asemenea, eliberează drumul.

Обстрел Николаева
Обстрел Николаева
Обстрел Николаева

Rusia, principala sursă de transferuri bănești în Moldova în semestrul II al acestui an

După ce în ultimii ani s-a atestat o scădere continuă a volumului de transferuri de mijloace bănești din Rusia în Republica Moldova, în trimestrul II al acestui an situația s-a inversat.

Semn rău? Lumea caută adăpost în banii americanilor. Preferă bancnotele de  100 de dolari

Astfel, datele Băncii Naționale a Moldovei arată că, în trimestrul I al acestui an, persoanele fizice din Republica Moldova au primit prin intermediul băncilor licențiate transferuri de mijloace bănești din Rusia de doar 27 milioane de dolari, fiind depășită de cinci state (Israel, Italia, Germania, Franța și SUA), transmite mold-street.com.

În trimestrul II din 2022, însă, volumul transferurilor de mijloace bănești din Rusia a crescut brusc de aproape patru ori, față de primele trei luni ale acestui an, ajungând la 107,2 milioane de dolari. Comparativ cu aceeași perioadă din 2021, creșterea este de două ori și ceva.

BNM nu oferă o explicație acestui fenomen, dar el ar putea avea legătură directă cu războiul din Ucraina.

Victorie uimitoare pentru trei angajați ai Poliției de Frontieră care au obținut locuri de frunte la un turneu internațional de box
Articolul anterior
Milioane de britanici sunt în lacrimi! Cele mai emoționante imagini de la priveghiul Majestății sale, regina Elisabeta a II-a
Articolul următor