O tânără șoferiță, trimisă la închisoare pentru un accident pe care susţine că nu l-a comis

Alexandra Oana Ozoreanu, o tânără de 30 de ani din localitatea Hârlău, județul Iași, a fost condamnată la 3 ani şi 2 luni de închisoare cu executare, fiind găsită vinovată de producerea unui accident mortal.

separator

Tânăra este acuzată că a omorât o persoană cu mașina, iar apoi a fugit de la locul accidentului. Femeia și-a susținut nevinovăția pe tot parcursul procesului. După ce, în iunie 2019, a primit 3 ani de închisoare cu suspendare, aceasta a sperat că va fi achitată. Nu a fost să fie așa.

Ieri, Curtea de Apel Iaşi a admis apelul procurorilor şi au condamnat-o pe tânăra șoferiță la 3 ani şi 2 luni de închisoare cu executare. Accidentul mortal de la care a pornit dosarul a avut loc în 14 februarie 2017.

În acea zi, victima, un bărbat, s-a întors de la un bar spre casă şi, pe drum, mergând pe partea carosabilă, a fost lovit mortal de o maşină, despre care procurorii au susținut că ar fi fost condusă de Alexandra.

Pentru a demonstra că la volanul maşinii care l-a lovit pe bărbat se afla tânăra, procurorii din Hârlău au vizionat imagini de pe camerele de supraveghere din zonele apropiate celei în care a avut loc accidentul.

Asta pentru că impactul propriu-zis nu a fost surprins de nicio cameră. În ziua respectivă era viscol, iar pe drumul pe care a fost zdrobită victima era zăpadă, scrie Ziarul de Iași.

Procurorii spun că, imediat după ce l-ar fi lovit pe bărbat, femeia a plecat de la faţa locului. Mai mult, anchetatorii au acuzat că maşina tinerei ar fi suferit reparaţii, ca să ascundă urmările accidentului.

Alexandra Oana Ozoreanu a fost arestată la câteva săptămâni de la accident, fiind eliberată în timpul procesului. Prin sentinţa de joi, judecătorii au stabilit că femeia a avut o culpă de 40% în producerea accidentului. Decizia este definitivă.

În fiecare an, părinții moldoveni achită neoficial în școli 780 de milioane de lei
Articolul anterior
688 cazuri noi de infectare, confirmate în ultimele 24 de ore
Articolul următor
Alte articole interesante