O tonă de ciocolată pentru cel mai mare tren

Cu o lungime de 34 de metri şi cu greutatea de mai bine de o tonă- așa arată cel mai lung tren de ciocolată prezentat la Bruxelles cu ocazia Săptămânii Ciocolatei.

separator

Opera dulce a fost creată de un artist din Malta, care a lucrat timp de 700 de ore la trenul de ciocolată. Iar reprezentanţii Cărţii Recordurilor prezenți și ei la eveniment,  au constatat că exponatul este făcut doar din ciocolată şi au făcut măsurările necesare pentru a înregistra recordul. Primele şapte vagoane sunt exemple ale noilor trenuri belgiene, iar celelalte reprezintă trenurile de tip vechi. Totodată, trenul are şi un vagon cu bar.

Trenul va pleca ulterior, pe rând, spre toate muzeele de ciocolată din Belgia, ultima staţie va fi Muzeul trenurilor din Bruxelles. Creatorul acesteia o va vinde, iar banii vor ajunge la organizatiile de caritate pentru copii.

Creatorul operei inedite, Andrew Farugia a spus că ideea i-a venit după ce a vizitat un festival al ciocolatei în Belgia. Iniţial acesta a făcut un tren lung de 4 metri pentru un eveniment din Malta, apoi o fabrică belgiană s-a oferit să-i sponsorizeze o lucrare de Cartea Recordurilor.

Sursa: http://diverse.moldova.org

“Mă aşteptam ca acest duet să se termine cu un sărut”
Articolul anterior
Se pregăteşte din plin de Eurovision
Articolul următor
Alte articole interesante