Olanda a raportat primul deces în urma infectării repetate cu Covid-19

Cercetătorii olandezi au anunţat luni decesul unei femei în vârstă de 89 de ani, infectată pentru a doua oară cu virusul SARS-CoV-2. Pacienta primea tratament pentru macroglobulinemia Waldenström, un tip rar de cancer al globulelor albe din sânge.

Femeia a ajuns la Urgenţe la începutul anului, cu febră şi tuse severă, relatează bnonews.com. În urma testelor pentru depistarea COVID-19 a fost confirmată pozitiv, motiv pentru care a rămas internată timp de 5 zile, transmite Mediafax.ro

Ulterior, starea ei de sănătate s-a ameliorat considerabil, singurul simptom rămas fiind starea de oboseală.

Aproape două luni mai târziu, la doar două zile după ce a început o nouă rundă de chimioterapie, pacienta a dezvoltat iar simptome caracteristice COVID-19: febră, tuse şi dispnee. În momentul internării, saturaţia de oxigen din sânge atingea un nivel de 905, iar rata respiratorie era de 40 de respiraţii pe minut. A fost testată pentru coronavirus, iar rezultatul a venit, din nou, pozitiv, deşi testele pentru anticorpi au ieşit negative în zilele 4 şi 6.

„În ziua 8, starea pacientei s-a deteriorat. A murit două săptămâni mai târziu”, au transmis cercetătorii.

Echipa de specialişti a avut acces la toate probele testate pentru confirmarea infecţiei. Aceştia au confirmat că structura genetică a virusului a fost diferită în cazul celor două îmbolnăviri distincte, fără a putea fi însă explicată prin evoluţia in-vivo. Dovezile susţin ipoteza potrivit căreia femeia s-a reinfectat cu SARS-CoV-2.

Până în prezent, cercetătorii au confirmat doar 23 de cazuri de reinfecţie, dar în toate situaţiile anterioare pacientul şi-a revenit.

Percheziții la un laborator clandestin din Capitală, care producea dezinfectanți periculoși
Articolul anterior
Un copil de 10 ani și-a găsit mama fără suflare, plină de lovituri și vânătăi
Articolul următor
Alte articole interesante