Olga Busuioc alături de mari artiști ai lumii, în spectacolul Turandot din Shangai

Este una dintre cele mai puternice voci de acasă, care evoluează pe marile scene ale lumii, încântând publicul atât din țară cât și de peste hotare. Soprana Olga Busuioc are tot mai mulți admiratori în lumea întreagă, iar publicul fidel o răsplătește cu mii de aplauze în concertele sale. Pentru că natura a înzestrat-o cu un har și cu o voce deosebită, Olga reușește să își consolideze o carieră de succes, fiind invitată să participe la tot mai multe spectacole din marile orașe ale lumii.

separator

Recent, artista a evoluat pe scena teatrului Grand Theater of Shangai, acolo unde s-a jucat grandiosul spectacol ,,Turandot”, de Giacomo Puccini. Emoțiile au fost extrem de mari pentru frumoasa basarabeancă, care a evoluat pe scenă alături de mari artiști ai lumii, în cadrul unui spectacol sublim, bine organizat, și cu un public care a întrecut toate așteptările. 

Olga Busuioc ne-a dezvăluit câteva detalii despre experiența deosebită și emoțiile pe care le-a trăit timp de câteva săptămâni în Shangai.

,,Propunerea a venit din partea agenției cu care lucrez, a fost un contract interesant, deosebit pentru că am cântat pentru prima dată în China, un popor cu o cultură foarte diferită de ceea ce am cunoscut până acum. A fost o producție nouă, o premieră care a trecut cu succes. Am avut parte de un public care ne-a primit tare călduros, cu o superbă energie din partea spectatorilor”, ne-a comunicat artista.

Olga a evoluat pe scenă, în spectacolul ,,Turandot”, alături de mari artiști ai lumii, precum Marco Berti, Renato Palombo, Maria Guleghina.  Și cum punctul culminant al unei opere este finalul, momentul în care publicul se desparte cu greu de artiștii pe care i-a îndrăgit, și de această dată reacția celor din sală a fost una spectaculoasă.

,,Reacția publicului este atât de importantă pentru noi! Pentru ei muncim și ne dedicăm meseriei, după mai bine de o lună de repetiții zilnice, fără odihnă, zile intense de muncă, minuțioase, obositoare, emoționante, cu tot felul de stări, revii în fața publicului, tu și el, iar senzația este unică!”, susține interpreta.

Olga a jucat rolul sclavei Liu, din opera Turandot, și a cucerit publicul cu talentul și vocea sa de mare artistă.

A post shared by Olga Busuioc (@olga_busuioc) on

Maia Sandu anunță startul campaniei de împădurire din acest an

Din 10 martie, președintele Maia Sandu dă start campaniei de împădurire din această primăvară!

”Ne-am propus să plantăm peste 13 milioane de puieți și să îngrijim plantațiile făcute anul trecut, când am reușit împreună să regenerăm pădure pe 7 mii de hectare.

Vă îndemn ca și în acest an să continuăm acțiunea de înverzire din cadrul Programului național de împădurire.

Generația Pădurii poate să aducă schimbarea în țara noastră și să combată efectele crizei climatice. O țară verde înseamnă un mediu curat și o societate sănătoasă.”, anunță președintele.

Biserica Ortodoxă Română planifică canonizarea, în acest an, a 15 Mărturisitori. Trei dintre ei sunt basarabeni

În anul 2025, Biserica Ortodoxă Română va marca 140 de ani de la recunoașterea Autocefaliei și 100 de ani de la ridicarea sa la rangul de Patriarhie. Cu acest prilej solemn, Biroul de presă al Patriarhiei Române anunță că se pregătește canonizarea a 15 clerici, mărturisitori ai dreptei credințe în perioada aspră a persecuțiilor comuniste. Dintre aceștia, doi sunt originari din Basarabia, iar unul și-a desfășurat activitatea în această regiune, arată un comunicat al Mitropoliei Basarabiei, scrie tvrmoldova.md.

Acești cincisprezece cuvioși mărturisitori români sunt propuși spre canonizare, iar proclamarea sfințeniei lor este planificată pentru anul următor, când Biserica Ortodoxă Română sărbătorește Anul său Centenar.

Numele acestora au fost propuse de sinoade mitropolitane din Patriarhia Română, iar dosarele lor sunt în prezent în curs de analiză, urmând să fie aprobate de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Printre acești atleți ai credinței, remarcăm:

1. Arhim. Sofian Boghiu (1912-2002)

Arhimandritul Sofian Boghiu s-a născut în Basarabia în anul 1912 și și-a dedicat viața slujirii Bisericii și luptei împotriva persecuțiilor comuniste. În tinerețe, a studiat arte frumoase, obținând premiul întâi. A devenit călugăr la Mănăstirea Dobrușa, traversând Prutul în România după ocuparea Basarabiei de către sovietici.

A condus obștea de la Mănăstirea Antim din București și a fost persecutat alături de alți membri ai grupului Rugul Aprins. Cea mai notabilă contribuție a sa a fost atât în pictură, el fiind un pictor talentat, cât și în îndrumarea spirituală, fiind apreciat pentru viața sa marcată de smerenie și rugăciune.

2. Pr. Alexandru Baltaga (1861-1941)

Preotul Alexandru Baltaga a fost unicul cleric din Sfatul Țării în 1918, când s-a hotărât unirea Basarabiei cu România. A avut o viață dedicată slujirii bisericești și s-a opus regimului comunist, fiind martor la ocupația sovietică din 1940. Deși avea aproape 80 de ani, a fost arestat și torturat pentru credința sa. Deportat într-un lagăr din Kazan, a sfârșit în anul următor în urma maltratărilor suferite. Părintele Baltaga a fost un simbol al rezistenței și credinței în fața represiunilor totalitare.

3. Protos. Iraclie Flocea (1893-1964)

Protosinghelul Iraclie Flocea s-a călugărit în Basarabia după ce a fost salvat printr-o minune în timpul Războiului de Reîntregire. Între anii 1941-1944, a îndeplinit ascultarea de exarh al mănăstirilor din Arhiepiscopia Chișinăului.

În 1945, a fost arestat și condamnat la 8 ani de muncă silnică în Siberia doar pentru că era român și monah. După eliberare, s-a întors în Basarabia și a continuat să slujească comunității. Reabilitat în 1992, a fost un exemplu de credință neclintită în ciuda persecuțiilor comuniste.

Aceste vieți remarcabile de credință și jertfă pentru Hristos vor fi cinstite în cadrul canonizării planificate pentru anul Centenarului Bisericii Ortodoxe Române.

ATENȚIE! Poliția cere ajutorul oamenilor în depistarea unui infractor. VIDEO!

ATENȚIE! Bărbatul care apare în video este căutat de polițiști, fiind suspectat că ar fi sustras un portmoneu cu acte și bani, dar și un telefon mobil, dintr-un hipermarket din sectorul Centru al Capitalei.

Victima, o femeie de 35 de ani, ar fi uitat bunurile pe un dulap din incinta magazinului. Suma prejudiciului este de 8500 de lei.

Dacă ați recunoscut bărbatul, vă rugăm să comunicați informațiile la numărul de contact 069914270.

Confidențialitatea surselor de informare este garantată.

Mirabela Dauer a fost operată de urgență
Articolul anterior
Explozie puternică într-o școală din raionul Orhei
Articolul următor