Olga Verdeș, despre rețeta unui afaceri ,,gustoase” și sănătoase care alintă toate poftele

E simplu sau complicat să găsești ingredientele succesului? Nu există există reguli bătute în cuie, însă unul lucru este cert. Atunci când îmbini creativitatea cu experiențele dobândite de-a lungul carierei, iar unul dintre scopurile bine propuse este să-ți surprinzi mereu oaspeții care îți calcă pragul cu intenții plăcute și sănătoase, este imposibil să dai greș!

separator

Așa a făcut Olga Verdeș, profesionista care și-a ascultat mereu inima și intuiția, și a găsit rețeta care îi aduce împlinire nu doar profesională, ci și morală, astfel încât publicul este încântat să revină, din nou și din nou, acolo unde inspirația și ospitalitatea satisfac, de mai nou, toate poftele! ,,Am avut în viață noroc, am dat mereu peste activități care să îmi placă”, ne spune Olga.

,Am făcut studii, juridice, apoi economice, dar întotdeauna am fost atrasă de ocupațiile care presupuneau creativitate, în copilărie visam să devin make-up artist și să-mi deschid propriul salon de înfrumusețare. Și așa s-a întâmplat, visele au devenit realitate, mai întâi salonul, apoi mi-am dorit un mic studio confortabil, pe care acum îl împărtășesc cu cel mai bun prieten și hair-stilist Oleg Popan. În acest domeniu, totul a decurs excelent și… am mai vrut ceva”.
De la Sala spațioasă și confortabilă pentru conferințe, până la ideea unor delicii care să îți lase gura apă, nu a fost decât un pas! Cum s-a născut ideea unei ,,piecinta”?

,,Ca jurist și administratoare de afaceri, în momentul în care circumstanțele au dat impuls acestei noi idei, cu ajutorul prieteniei mele apropiate, Arina Savkova, și a ideilor și experienței ei legate de participarea constantă la conferințe, ca traducător și furnizor de echipamente pentru traducere profesională, am deschis Sala de conferințe, dar a cărei existență este direct legată de bucătăria profesională. E o lume incredibilă, fără limite, nu am crezut vreodată că acest proces poate fi atât de creativ – să identificăm idei inedite, așa cum credem noi că e mai bine, e cel mai fascinant lucru”, mărturisește Olga.
,,Uite așa s-a născut ideea unei plăcinte! Am vrut să gătim un fel gastronomic universal și potrivit pentru orice eveniment și masă a zilei. Ingredientele naturale și folositoare, și combinația între ele, au făcut ca mâncarea noastră să fie nutritivă și sănătoasă (toate produsele sunt naturale). Am acordat o atenție deosebită inclusiv direcției vegetariene, care este adesea neglijată. Totodată, mi-am dorit să creez ceva familiar, ceva ,,de-acasă”, tradițional și împrumutat, ceva mai neobișnuit”.

Ei bine, a început treaba, degustarea primelor porții, critici și laude, selectarea ingredientelor ideale pentru umplutură.

,,Primele producții ne-au creat entuziasm și, datorită formei speciale, nu le-am numit ,,checuri” ci plăcinte, am decis să nu intervenim, ci pur și simplu să îmbinăm denumirea obișnuită a produsului cu ideea care ne-a ispitit de la început. Și iată așa a apărut „piecinta”, de la „pie” în engleză – ,,chec”, și desigur ,,-cinta” de la bine cunoscuta ,,plaCINTA”. Povestea noastră abia a început, dar într-un timp atât de scurt am reușit să câștigăm atenția oaspeților fideli, vrem să ne surprindem vizitatorii cu umpluturi noi, diverse. Nici nu vă imaginați câte ingrediente pot fi combinate perfect cu aluatul nostru special. Am auzit idei precum că nu am fi inventat nimic nou. De fapt, noi nici nu am încercat să inventăm, totul a fost conceput mult înainte de noi. Am vrut doar să creăm ceva universal sănătos și gustos”.

În incinta FORA Event Room, este prevăzută o zonă pentru pauze de cafea și prănz, gata de a-și deschide ușile în orice timp convenabil pentru oaspeți și publicul larg.

La FORA Event Room, sălile de conferințe sunt dotate cu echipament audio-video, monitoare și echipament pentru traducere simultană, au conexiune la Internet de înaltă viteză și rețeaua Wi-Fi. Aici, sunteți așteptați oricând pentru o ambianță de lucru plăcută, cine de afaceri gândite cu rafinament, sau evenimente festive și de divertisment, toate în cadrul FORA. Pentru că pauzele de cafea și de prânz sunt parte nelipsită a procesului de lucru, copturile delicioase și dulciurile sunt un prilej bun de a vă detașa și relaxa la momentul potrivit. FORA Event Room Vă oferă cu drag serviciile de organizare a pauzelor de cafea și a celor de prânz.

Adresa: FORA Event Room, str. Pușkin 12, Chișinău

A refuzat cu orice preț să-și deconecteze soția de la aparate și a avut parte de o minune. Femeia s-a trezit la viață după două luni

O femeie din Indiana, SUA, a supraviețuit ca prin minune, după ce problemele de sănătate au băgat-o într-o comă profundă pentru mai multe luni. Cum e posibil? Nimeni nu are explicație pentru această minune, mai ales că medicii nu îi mai dădeau nicio șansă la viață.

Autumn și Zack Carver în ziua nunții lor, îmbrăcați în mireasă și mire.

Autumn și Zack Carver sunt împreună din adolescență și au trăit fericiți împreună aproximativ 19 ani, timp în care și-au extins familia. În 2021, când urma să vină pe lume cel de-al treilea copil al lor, ceva neașteptat s-a întâmplat, scrie www.divahair.ro.

Cuplul s-a îmbolnăvit de COVID-19, iar Autumn, însărcinată în luna a opta, a ajuns de urgență la spital. Medicii s-au văzut nevoiți să îi facă operație cezariană pentru a salva copilul, iar femeia a intrat în comă. A născut un băiețel perfect sănătos, pe care familia l-a numit Huxley. Deși venirea lui pe lume trebuia să fie cea mai frumoasă zi din viața lor, totul s-a transformat într-un adevărat coșmar.

După mai multe luni de chin, doctorii le-au dat apropiaților o veste îngrozitoare. Aveau de gând să o deconecteze pe soția lui Jack de la aparate, fiindcă erau convinși că nu se va mai trezi niciodată. Dar bărbatul știa că Dumnezeu nu îl va lăsa la greu și nu a fost de acord cu această decizie a personalului medical. I-a implorat să o mai lase puțin, păstrându-și vie speranța. Cel mai rău îi părea de faptul că Autumn nici măcar nu apucase să își țină copilul nou născut în brațe. În plus, acasă o așteptau încă două fetițe care întrebau permanent de mama lor.

Tatăl credincios nu voia să își imagineze un viitor fără femeia care i-a dăruit trei copii.

„Nu știu cum arată viața fără ea.”, a mărturisit el.

Cum putea accepta Jack să pună capăt fericirii de care au avut parte în aproape două decenii? Iubirea imensă pentru soție și pentru copii l-a făcut să se roage în fiecare seară, până când…un miracol a avut loc. După două luni, femeia a ieșit din comă, luând pe toată lumea prin surprindere.

Soțul ei a simțit că vede luminița de la capătul tunelului, așa că a făcut o cerere specială, rugând personalul medical să îi dea voie femeii să își țină bebelușul în brațe. Această primă întâlnire a fost un moment extrem de emoționant, iar la întreaga scenă au asistat mai multe persoane.

„Părinții ei, unul dintre cei mai buni prieteni ai ei și multe asistente și medici au fost martori la momentul special. Nu știu dacă a existat un ochi uscat în zonă. Ce zi uimitoare.”, și-a amintit mândrul tată.

Dar acest moment nu a marcat și vindecarea lui Autmn. Doctorii i-au spus că va trebui să facă un transplant de plămâni. Din nou, soțul a fost încrezător și s-a gândit că nu este cazul ca partenera lui să treacă prin așa ceva. Din acest motiv, a cerut și o a doua părere. Apoi, chirurgul toracic i-a asigurat că femeia e pe cale să își revină și că problemele ei nu sunt atât de grave.

„[Doctorul] a intrat și a spus: „Nu aveți nevoie de un transplant pulmonar. O să fiți bine”. A fost o veste super bună. Ne-am îmbrățișat și i-am mulțumit lui Dumnezeu și doctorului.”, a mai spus bărbatul.

Progresul mamei a fost lent, dar iubitul ei soț a știut întotdeauna că, în cele din urmă, își va reveni. A luptat pentru copiii săi, iar acum, la un an de la externare, este foarte bine. În decembrie 2021 a ieșit din spital și s-a întors acasă la fetițe și la bebeluș.

„O zi atât de fericită, emoționantă, copleșitoare. A trebuit să dau înapoi de multe ori și să privesc toată măreția. Ne-am surprins fiicele. Cred că au fost în stare de șoc. Niciuna dintre ele nu a putut vorbi sau reacționa.”, a scris tatăl în mediul online pe 2 decembrie 2021.

Alături de această familie minunată a fost foarte multă lume, printre care și necunoscuți. Toți care au aflat de acest caz și-au unit forțele și s-au rugat împreună pentru vindecarea lui Autumn.

Cei doi prteneri le-au mulțumit permanent oamenilor pentru gândurile bune și pentru susținere. Acum, Jack și fetițele lui se roagă în fiecare seară și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru minunea înfăptuită. Bărbatul a recunoscut că înainte nu avea acest obicei.

„Fiecare zi este un cadou. Spune-le oamenilor că îi iubești și îmbrățișează-i. Se poate schimba totul atât de repede și nu vrei să lași nimic nespus.”, a subliniat Autumn.

Pe 16 septembrie 2022, cuplul a sărbătorit 20 de ani petrecuți împreună. Se pare că le-a fost scris să pășească în continuare pe același drum, iar problemele de sănătate nu i-au putut despărți mai devreme. Sunt extrem de recunoscători că povestea lor merge mai departe și păstrează legătura în mediul online cu toți oamenii care i-au susținut în ultima perioadă. Atât Autumn, cât și Jack încarcă imagini de familie pe Facebook, unde primesc sute și chiar mii de aprecieri.

Povestea lor este un exemplu de putere și iubire infinită. Acum te-ai convins că minunile există? Și nu durează doar trei zile, căci femeia și-a revenit acum un an, iar starea sa este din ce în ce mai bună.

Luptătoarea moldoveancă Mariana Draguțan a cucerit medalia de argint la turneul internațional din Zagreb

Luptătoarea Mariana Draguțan a cucerit medalia de argint la turneul internațional Zagreb Open. Sportiva de 22 de ani a obținut 3 victorii în categoria de greutate 55 kg, cu Erika Bognar (Ungaria), Laura Stanelyte (Lituania) și Lauren Mason (SUA), fiind învinsă doar de japoneza Moe Kiyooka.

Mariana Draguțan s-a clasat pe locul 5 la Campionatul Mondial de lupte | IPN

La Zagreb la feminin vor mai evolua Iulia Leorda (53 kg), Anastasia Nichita (59 kg) și Irina Rîngaci (68 kg), conform olympic.md.

O femeie livrator de pizza, în lacrimi după ce a salvat viața unui client. „Am simțit că e ceva suspect în casă”

O tânără femeie care livrează mâncare la domiciliu a salvat viața unui client după ce a decis să se bazeze pe instinctul ei și să iasă din zona de confort. Femeia s-a emoționat foarte tare când a aflat care au fost consecințele gestului ei curajos.

Într-un TikTok viral, care a strâns milioane de vizualizări, Jessica Higgs, o mamă din Georgia, a vorbit despre modul în care și-a ascultat intuiția în timpul unei livrări de mâncare.

„Am simțit că e ceva suspect în casă”

Clienta care plasase comanda pentru tatăl ei a rugat-o pe Jessica Higgs să lase pungile pe verandă și să își continue drumul, relatează Today.com.

„Am ajuns acolo și ceva îmi spunea: Trebuie să-l ajuți pe acest om”, își amintește femeia în videoclip.

„Nu ar trebui să intri în casa cuiva, dar mi-am folosit intuiția și curajul și am dus cumpărăturile înăuntru.”

În clipa în care a pătruns în locuință, Higgs a observat că bărbatul în vârstă nu era bine.

Jessica Higgs i-a trimis un mesaj fiicei clientului pentru a-i anunța că tatăl ei „arăta bolnav”. Ea a mai menționat în discuția cu fiica bătrânului că în casă era un miros puternic de propan.

Higgs, care se simțea amețită, i-a sugerat clientei că ar putea să existe o scurgere de gaz.

„Plâng din cauza a ceea ce femeia mi-a spus azi dimineață”

Femeia a răspuns că îl va pune pe fiul ei să meargă de urgență la bunicul lui să vadă despre ce e vorba- și a schimbat bacșișul lui Higgs de la comanda online de la 14 dolari la 100 de dolari.

În videoclip, Higgs începe să plângă în timp ce povestește ce s-a întâmplat în continuare. „Plâng din cauza a ceea ce femeia mi-a spus azi dimineață”, spune ea.

„Când fiul meu a mers să-l verifice pe tatăl meu, s-a dovedit că exista o scurgere de gaz. Cu siguranță i-ai salvat viața tatălui meu și a fiului meu mai mic care se afla în aceeași casă”, i-a mărturisit femeia.

„Sunt doar un simplu curier livrator, continuă Higgs printre lacrimi. „Dar dacă vezi ceva acolo unde duci cumpărăturile, nu poți să nu te implici și să pleci indiferent. Sunt atât de fericită că am văzut că exista o problemă și că nu am decis să îmi văd de treabă”, spune ea.

Cuvinte de apreciere pentru gestul femeii

Sute de mii de oameni au comentat videoclipul lui Higgs, inclusiv modelul Bella Hadid și starul Disney Dove Cameron.

„Nu am cuvinte pentru cât de mult m-a mișcat asta. Sunt atât de recunoscător că exiști”, a scris Cameron.

„Suntem inspirați în mod constant de oameni incredibili care aleg să fie curieri livratori și au în mod intenționat un impact pozitiv în viața altora”, a declarat un reprezentant al lanțului de distribuție pentru Today Food.

Gazul propan este foarte inflamabil și buteliile sau rezervoarele nu trebuie depozitate niciodată în interior. Potrivit Propane.com, simptomele inhalării de propan includ greață, amețeli, dureri de cap și bătăi neregulate ale inimii. Expunerea semnificativă la propan poate duce la moarte.

Site-ul notează că, în timp ce propanul în stare naturală este inodor, companiile adaugă o substanță chimică pentru a-i da un miros de ou putred sau de sconcs, astfel încât scurgerile să poată fi detectate.

Acest miros suspect i-a dat lui Jessica senzația că este ceva în neregulă în acea casă și a sunat-o de urgență pe clienta sa.

sursa

Îmbracă o ținută stilată DININIMĂ și vei fi premiat la Moldova Fashion Days SS’19!
Articolul anterior
Cleopatra Stratan a lansat piesa ,,Pupă-mă”! Melodia jucăușă și ritmată i-a cucerit imediat pe fanii artistei
Articolul următor