Olga Verdeș, despre rețeta unui afaceri ,,gustoase” și sănătoase care alintă toate poftele

E simplu sau complicat să găsești ingredientele succesului? Nu există există reguli bătute în cuie, însă unul lucru este cert. Atunci când îmbini creativitatea cu experiențele dobândite de-a lungul carierei, iar unul dintre scopurile bine propuse este să-ți surprinzi mereu oaspeții care îți calcă pragul cu intenții plăcute și sănătoase, este imposibil să dai greș!

separator

Așa a făcut Olga Verdeș, profesionista care și-a ascultat mereu inima și intuiția, și a găsit rețeta care îi aduce împlinire nu doar profesională, ci și morală, astfel încât publicul este încântat să revină, din nou și din nou, acolo unde inspirația și ospitalitatea satisfac, de mai nou, toate poftele! ,,Am avut în viață noroc, am dat mereu peste activități care să îmi placă”, ne spune Olga.

,Am făcut studii, juridice, apoi economice, dar întotdeauna am fost atrasă de ocupațiile care presupuneau creativitate, în copilărie visam să devin make-up artist și să-mi deschid propriul salon de înfrumusețare. Și așa s-a întâmplat, visele au devenit realitate, mai întâi salonul, apoi mi-am dorit un mic studio confortabil, pe care acum îl împărtășesc cu cel mai bun prieten și hair-stilist Oleg Popan. În acest domeniu, totul a decurs excelent și… am mai vrut ceva”.
De la Sala spațioasă și confortabilă pentru conferințe, până la ideea unor delicii care să îți lase gura apă, nu a fost decât un pas! Cum s-a născut ideea unei ,,piecinta”?

,,Ca jurist și administratoare de afaceri, în momentul în care circumstanțele au dat impuls acestei noi idei, cu ajutorul prieteniei mele apropiate, Arina Savkova, și a ideilor și experienței ei legate de participarea constantă la conferințe, ca traducător și furnizor de echipamente pentru traducere profesională, am deschis Sala de conferințe, dar a cărei existență este direct legată de bucătăria profesională. E o lume incredibilă, fără limite, nu am crezut vreodată că acest proces poate fi atât de creativ – să identificăm idei inedite, așa cum credem noi că e mai bine, e cel mai fascinant lucru”, mărturisește Olga.
,,Uite așa s-a născut ideea unei plăcinte! Am vrut să gătim un fel gastronomic universal și potrivit pentru orice eveniment și masă a zilei. Ingredientele naturale și folositoare, și combinația între ele, au făcut ca mâncarea noastră să fie nutritivă și sănătoasă (toate produsele sunt naturale). Am acordat o atenție deosebită inclusiv direcției vegetariene, care este adesea neglijată. Totodată, mi-am dorit să creez ceva familiar, ceva ,,de-acasă”, tradițional și împrumutat, ceva mai neobișnuit”.

Ei bine, a început treaba, degustarea primelor porții, critici și laude, selectarea ingredientelor ideale pentru umplutură.

,,Primele producții ne-au creat entuziasm și, datorită formei speciale, nu le-am numit ,,checuri” ci plăcinte, am decis să nu intervenim, ci pur și simplu să îmbinăm denumirea obișnuită a produsului cu ideea care ne-a ispitit de la început. Și iată așa a apărut „piecinta”, de la „pie” în engleză – ,,chec”, și desigur ,,-cinta” de la bine cunoscuta ,,plaCINTA”. Povestea noastră abia a început, dar într-un timp atât de scurt am reușit să câștigăm atenția oaspeților fideli, vrem să ne surprindem vizitatorii cu umpluturi noi, diverse. Nici nu vă imaginați câte ingrediente pot fi combinate perfect cu aluatul nostru special. Am auzit idei precum că nu am fi inventat nimic nou. De fapt, noi nici nu am încercat să inventăm, totul a fost conceput mult înainte de noi. Am vrut doar să creăm ceva universal sănătos și gustos”.

În incinta FORA Event Room, este prevăzută o zonă pentru pauze de cafea și prănz, gata de a-și deschide ușile în orice timp convenabil pentru oaspeți și publicul larg.

La FORA Event Room, sălile de conferințe sunt dotate cu echipament audio-video, monitoare și echipament pentru traducere simultană, au conexiune la Internet de înaltă viteză și rețeaua Wi-Fi. Aici, sunteți așteptați oricând pentru o ambianță de lucru plăcută, cine de afaceri gândite cu rafinament, sau evenimente festive și de divertisment, toate în cadrul FORA. Pentru că pauzele de cafea și de prânz sunt parte nelipsită a procesului de lucru, copturile delicioase și dulciurile sunt un prilej bun de a vă detașa și relaxa la momentul potrivit. FORA Event Room Vă oferă cu drag serviciile de organizare a pauzelor de cafea și a celor de prânz.

Adresa: FORA Event Room, str. Pușkin 12, Chișinău

O mamă și fiica ei au fost diagnosticate cu același tip de cancer, la o distanță de doar zece zile

O mamă din Anglia a trecut prin momente delicate după ce a fost diagnosticată cu cancer, dar coșmarul a venit abia zece zile mai târziu, când fiica ei a primit același diagnostic. Doi ani mai târziu, acestea au decis să-și spună povestea, atrăgând atenția asupra importanței cercetării din domeniu, scrie peroz.ro.

În 2022, Catherine Tudor a fost diagnosticată cu cancer de colon în stadiu al treilea. Zece zile mai târziu, fiica ei, Rihannon, a aflat că suferă de aceeași boală, dar într-un stadiu mai avansat.

„Când mama mi-a mărturisit că a fost diagnsoticată cu cancer am fost tristă. Îmi amintesc că mi-am spus că „probabil a avut ghinion, dar eu voi fi bine!”, a povestit ea potrivit People, adăugând: „Care ar fi fost șansele ca amândouă să fim diagnosticate cu aceeași boală la un interval de o săptămână?”

Rihannon, care locuiește în Cheltenham, Anglia, însă, nu doar că a primit același diagnostic, dar boala era într-un stadiu mai avansat. Mai exact, medicii i-au descoperit peste 20 de tumori în ficat și în plămâni, fapt pentru care a fost nevoită să înceapă imediat ședințele de chimioterapie și alte tratamente, în încercarea de a opri extinderea cancerului. 

Doi ani mai târziu, Rihannon continuă tratamentul împotriva cancerului, iar mama ei a fost declarată vindecată: „Am trăit un amalgam de emoții, dar sunt foarte puternică și pozitivă”, a mai declarat tânăra, într-un interviu la BBC, mărturisind că această gândire pozitivă a ajutat-o să depășească această perioadă.

„Când te gândești că poți să lupți cu boala, că poți să treci prin ea, corpul răspunde în aceeași manieră. Iar corpul meu, slavă Domnului, are un răspuns pozitiv de mai bine de doi ani, am avut numeroase tumori care au scăzut în dimensiune”, a povestit femeia.

Chiar dacă este foarte optimistă, ea a descris chimioterapia, radiațiile și operația ca fiind brutale. Tocmai de aceea, speră ca oamenii de știință să descopere alte tratamente, unele mai blânde.

„Cercetarea mă ajută să sper, să merg mai departe. Îmi doresc ca specialiștii să descopere alte terapii care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer. Este vital”, a mai spus ea, potrivit sursei citate.

Taxă de intrare în Veneția, din 25 aprilie. Zilele în care poate fi vizitată gratis

Veneția a introdus o taxă de intrare, începând din 25 aprilie. Dar taxa se aplică doar în anumite zile, iar anumite categorii de turiști pot fi exceptați de la plata sa, scrie evz.ro.

Reprezentanții unui foarte celebru oraş – Veneția – s-au gândit să mai domolească din fluxul de vizitatori prin introducerea unei taxe de intrare.

Valoarea acesteia va fi de 5 euro pentru turiști și se va aplica în weekenduri, începând cu 25 aprilie.

Măsura își propune să mai reducă aglomerația în oraș și va fi aplicată până la jumătatea lunii iulie.

Mai exact, taxa se aplică în 29 de zile specifice, între 25 aprilie și 14 iulie, respectiv 25-30 aprilie, 1-5, 11, 12, 18, 19, 25 și 26 mai, 8, 9, 15, 16, 22, 23, 29, 30 iunie și 6, 7, 13 și 14 iulie. Astfel, că în cazul în care veți evita aceste zile veți putea să faceți o mică economie.

Dar, evitarea zilelor cu taxă nu este singura posibilitate aflată la dispoziția vizitatorilor de a nu o plăti. Cum taxa este obligatorie pentru toți turiștii care intră în acest oraş între orele 8:30 și 16:00, cu orice fel de mijloc de transport (tren, feribot etc.), în zilele arătate, planificarea sosirii în Veneția în alt interval orar decât cel menționat este o a doua modalitate de a vă aduce o mică economiei în bugetul de vacanță.

De asemenea, taxa de intrare nu se va plăti de către turiștii care înnoptează în hoteluri din Veneția.

Practic, oficialii orașului Veneția și-au propus să descurajeze un pic turismul de tip „hit and run” în anumite zile, când numărul de vizitatori este foarte mare.

Cei care nu respectă regulile riscă amenzi cuprinse între 50 și 300 de euro, potrivit Mediafax.

Descoperire macabră în România! Schelete umane, inclusiv unul de copil, găsite în curtea unui spital din Vaslui

O descoperire macabră a fost făcută în curtea Spitalului nr. 2 din Vaslui, acolo unde 13 schelete au fost găsite ca urmare a unor săpături de excavare, scrie evz.ro.

Anchetatorii consideră inițial că spitalul ar fi fost edificat peste un cimitir vechi și există indicii concludente că nu este vorba despre o groapă comună.

Schelete umane găsite în curtea Spitalului nr. 2 din Vaslui

Conform autorităților de la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” din Vaslui, au fost identificate 13 schelete, dintre care 12 aparțin adulților și unuia unui copil.

În acest moment, săpătura de supraveghere s-a transformat într-o săpătură preventivă, pe cale de consecinţă, ne vom organiza în aşa fel încât să facem această lucrare pentru a putea descărca arheologic zona.

Se pare că sunt două nivele de înhumare, unul contemporan şi unul de tip medieval, însă toate aceste lucruri se pot spune doar după ce se vor face analizele specifice, ca să ne putem da seama exact din ce perioadă sunt”, a transmis directorul Muzeului Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui, Ramona Mocanu.

El subliniază că nu există niciun indiciu că ar fi vorba despre o groapă comună. Scheletele sunt aranjate într-un mod specific, existând urme ale unor sicrie.

Procesul de construcție a fost suspendat pe termen nelimitat pentru a permite desfășurarea activităților de descărcare arheologică. Pentru a asigura o cercetare precisă, specialiștii intenționează să folosească scanările magnetometrice.

Conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, într-o primă etapă, constructorul care efectua lucrările de excavare în zonă a raportat descoperirea unui schelet uman, iar ulterior au fost găsite și alte schelete.

În urma acestor evenimente, poliția a inițiat o anchetă, iar un dosar penal pentru ucidere din culpă a fost deschis, potrivit Agerpres.

Lucrările de la Spitalul nr. 2 Vaslui urmează să se construiască două corpuri noi de clădiri, pentru secțiile Psihiatrie și Boli Infecțioase.

Îmbracă o ținută stilată DININIMĂ și vei fi premiat la Moldova Fashion Days SS’19!
Articolul anterior
Cleopatra Stratan a lansat piesa ,,Pupă-mă”! Melodia jucăușă și ritmată i-a cucerit imediat pe fanii artistei
Articolul următor