Olga Verdeș, despre rețeta unui afaceri ,,gustoase” și sănătoase care alintă toate poftele

E simplu sau complicat să găsești ingredientele succesului? Nu există există reguli bătute în cuie, însă unul lucru este cert. Atunci când îmbini creativitatea cu experiențele dobândite de-a lungul carierei, iar unul dintre scopurile bine propuse este să-ți surprinzi mereu oaspeții care îți calcă pragul cu intenții plăcute și sănătoase, este imposibil să dai greș!

separator

Așa a făcut Olga Verdeș, profesionista care și-a ascultat mereu inima și intuiția, și a găsit rețeta care îi aduce împlinire nu doar profesională, ci și morală, astfel încât publicul este încântat să revină, din nou și din nou, acolo unde inspirația și ospitalitatea satisfac, de mai nou, toate poftele! ,,Am avut în viață noroc, am dat mereu peste activități care să îmi placă”, ne spune Olga.

,Am făcut studii, juridice, apoi economice, dar întotdeauna am fost atrasă de ocupațiile care presupuneau creativitate, în copilărie visam să devin make-up artist și să-mi deschid propriul salon de înfrumusețare. Și așa s-a întâmplat, visele au devenit realitate, mai întâi salonul, apoi mi-am dorit un mic studio confortabil, pe care acum îl împărtășesc cu cel mai bun prieten și hair-stilist Oleg Popan. În acest domeniu, totul a decurs excelent și… am mai vrut ceva”.
De la Sala spațioasă și confortabilă pentru conferințe, până la ideea unor delicii care să îți lase gura apă, nu a fost decât un pas! Cum s-a născut ideea unei ,,piecinta”?

,,Ca jurist și administratoare de afaceri, în momentul în care circumstanțele au dat impuls acestei noi idei, cu ajutorul prieteniei mele apropiate, Arina Savkova, și a ideilor și experienței ei legate de participarea constantă la conferințe, ca traducător și furnizor de echipamente pentru traducere profesională, am deschis Sala de conferințe, dar a cărei existență este direct legată de bucătăria profesională. E o lume incredibilă, fără limite, nu am crezut vreodată că acest proces poate fi atât de creativ – să identificăm idei inedite, așa cum credem noi că e mai bine, e cel mai fascinant lucru”, mărturisește Olga.
,,Uite așa s-a născut ideea unei plăcinte! Am vrut să gătim un fel gastronomic universal și potrivit pentru orice eveniment și masă a zilei. Ingredientele naturale și folositoare, și combinația între ele, au făcut ca mâncarea noastră să fie nutritivă și sănătoasă (toate produsele sunt naturale). Am acordat o atenție deosebită inclusiv direcției vegetariene, care este adesea neglijată. Totodată, mi-am dorit să creez ceva familiar, ceva ,,de-acasă”, tradițional și împrumutat, ceva mai neobișnuit”.

Ei bine, a început treaba, degustarea primelor porții, critici și laude, selectarea ingredientelor ideale pentru umplutură.

,,Primele producții ne-au creat entuziasm și, datorită formei speciale, nu le-am numit ,,checuri” ci plăcinte, am decis să nu intervenim, ci pur și simplu să îmbinăm denumirea obișnuită a produsului cu ideea care ne-a ispitit de la început. Și iată așa a apărut „piecinta”, de la „pie” în engleză – ,,chec”, și desigur ,,-cinta” de la bine cunoscuta ,,plaCINTA”. Povestea noastră abia a început, dar într-un timp atât de scurt am reușit să câștigăm atenția oaspeților fideli, vrem să ne surprindem vizitatorii cu umpluturi noi, diverse. Nici nu vă imaginați câte ingrediente pot fi combinate perfect cu aluatul nostru special. Am auzit idei precum că nu am fi inventat nimic nou. De fapt, noi nici nu am încercat să inventăm, totul a fost conceput mult înainte de noi. Am vrut doar să creăm ceva universal sănătos și gustos”.

În incinta FORA Event Room, este prevăzută o zonă pentru pauze de cafea și prănz, gata de a-și deschide ușile în orice timp convenabil pentru oaspeți și publicul larg.

La FORA Event Room, sălile de conferințe sunt dotate cu echipament audio-video, monitoare și echipament pentru traducere simultană, au conexiune la Internet de înaltă viteză și rețeaua Wi-Fi. Aici, sunteți așteptați oricând pentru o ambianță de lucru plăcută, cine de afaceri gândite cu rafinament, sau evenimente festive și de divertisment, toate în cadrul FORA. Pentru că pauzele de cafea și de prânz sunt parte nelipsită a procesului de lucru, copturile delicioase și dulciurile sunt un prilej bun de a vă detașa și relaxa la momentul potrivit. FORA Event Room Vă oferă cu drag serviciile de organizare a pauzelor de cafea și a celor de prânz.

Adresa: FORA Event Room, str. Pușkin 12, Chișinău

Indemnizațiile pentru copiii ambasadorilor, criticate. Reacția Ministerului de Externe

Ministerul Afacerilor Externe a venit cu o serie de precizări în contextul în care autoritățile intenționează să modifice cadrul normativ cu privire la serviciul diplomatic, în special acordarea unei indemnizații lunare de câteva sute de euro pentru copiii ambasadorilor, transmite Știri.md.

Potrivit responsabililor de la MAE, practica de a oferi indemnizații copiilor ambasadorilor este una pe larg răspândită în serviciul diplomatic al altor state, inclusiv România, Georgia sau Ucraina, iar în cazul R. Moldova, ea va viza doar membrii personalului misiunilor diplomatice sau al oficiilor consulare însoțiți în misiuni în străinătate de copii care își urmează studiile într-o instituție preșcolară, primară sau secundară de învățământ.

„Copiii diplomaților nu pot merge în grădinițe sau școli unde limba de predare nu este de circulație internațională, iar instituțiile de învățământ alternative au costuri prohibitive. În asemenea circumstanțe, diplomații care au copii nu pot merge în misiuni și, preponderent, acolo merg diplomați fără copii. Acest fenomen duce la exodul diplomaților cu copii din sistemul diplomatic, lucru pe care își propune să-l schimbe inițiativa de modernizare a cadrului legal”, explică oficialii de la MAE.

Astfel, suma care se propune pentru a fi restituită este de 500 de euro pe lună, iar de aceasta vor benefica copiii care nu depășesc vârsta de 18 ani și care vor avea necesitate, în baza unor documente justificative, în condițiile stabilite de Guvern.

Copiii ambasadorilor Republicii Moldova ar putea beneficia de îndemnizații lunare de 700 de euro pe lună, până la vârsta de 23 de ani. Acest lucru este prevăzut într-un proiect de modificare a Legii cu privire la serviciul diplomatic, elaborat de câțiva deputați PAS și votat de Parlament în prima lectură.

Guvernul Republicii Moldova își deschide ușile instituției pentru vizitatori. Copiii vor avea parte de surprize. Când poți vizita instituția

Guvernul Republicii Moldova își deschide ușile instituției pentru vizitatori, informează unica.md.

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre procesele care stau la baza funcționării Guvernului și despre modul în care se iau deciziile importante pentru țară, înscrie-te acum pentru o excursie ghidată și informativă.

”Vizitatorii se prezintă la intrarea de pe strada Pușkin cu 5-7 min. înainte de ora stabilită, pentru a trece controlul de securitate.

Pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani, accesul în clădire se face în baza unui act de identitate valabil, minorii fiind obligatoriu însoțiți de un adult!

Vizitatorii sunt întâmpinați de un ghid în holul intrării din strada Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni. Ghidul însoțește grupul de vizitatori pe tot parcursul excursiei.

Excursia începe cu prezentarea Muzeului Guvernului, realizată în holul central al clădirii, unde vizitatorii se pot familiariza cu istoria și activitatea Executivului.”, se arată într-un comunicaat al instituției.

În timpul excursiei, copii vor participa la o adevărată căutare de comori, primind la finalul excursiei o mică surpriză.

Vor putea vizita sala de ședință a Guvernului, locul unde se iau cele mai  importante decizii legislative.

Vizitatorii vor descoperi și sala media, unde au loc conferințele de presă ale miniștrilor.

Întreaga excursie durează aproximativ o oră academică. În timpul vizitei, vizitatorii pot folosi aparate de fotografiat.

Primăria a acordat ajutor familiilor copiilor electrocutați în parcul de la Botanica

Cazul celor doi copii electrocutați într-un parc din sectorul Botanica al Capitalei, soldat cu decesul unei fetițe de 11 ani, a fost discutat în cadrul ședinței serviciilor municipale. Primarul Ion Ceban a dat asigurări că autoritățile le-au acordat tot sprijinul necesar familiilor victimelor și că întreprind măsuri, pentru a înlătura alte posibile riscuri. Între timp, medicii anunță că starea băiatului de 6 ani care a avut de suferit se îmbunătățește treptat, scrie ziua.md.  

foto: www.ziua.md

„Transmitem, încă odată, condoleanțe familiei. Pentru noi toți cu adevărat a fost o tragedie. Primăria Chișinău a avenit cu tot suportul pentru ambele familii și am fost alături imediat cum am aflat, inclusiv cu ajutorul necesar, material. În prezent, organele de drept desfășoară ancheta pentru a stabili cauzele și circumstanțele incidentului”, a declarat Ion Ceban.

Potrivit lui, imediat după producerea tragediei serviciile municipale au fost mobilizate, pentru a face verificări în toate locurile publice.

„Foarte mulți ne-au întrebat ce s-a întâmplat, și în aceste circumstanțe rugăm foarte mult să așteptăm ca ancheta și oamenii legii să-și facă munca și să comunice toate detaliile respective. Între timp și imediat am dispus ca toate străzile, parcurile, ogrăzile să fie inventariate și verificate. Totodată, la toate adresele cu anumite neconformități transmise de locuitorii capitalei, s-a intervenit și se continuă să se intervină”, a precizat primarul.

Îmbracă o ținută stilată DININIMĂ și vei fi premiat la Moldova Fashion Days SS’19!
Articolul anterior
Cleopatra Stratan a lansat piesa ,,Pupă-mă”! Melodia jucăușă și ritmată i-a cucerit imediat pe fanii artistei
Articolul următor