Olga Verdeș, despre rețeta unui afaceri ,,gustoase” și sănătoase care alintă toate poftele

E simplu sau complicat să găsești ingredientele succesului? Nu există există reguli bătute în cuie, însă unul lucru este cert. Atunci când îmbini creativitatea cu experiențele dobândite de-a lungul carierei, iar unul dintre scopurile bine propuse este să-ți surprinzi mereu oaspeții care îți calcă pragul cu intenții plăcute și sănătoase, este imposibil să dai greș!

separator

Așa a făcut Olga Verdeș, profesionista care și-a ascultat mereu inima și intuiția, și a găsit rețeta care îi aduce împlinire nu doar profesională, ci și morală, astfel încât publicul este încântat să revină, din nou și din nou, acolo unde inspirația și ospitalitatea satisfac, de mai nou, toate poftele! ,,Am avut în viață noroc, am dat mereu peste activități care să îmi placă”, ne spune Olga.

,Am făcut studii, juridice, apoi economice, dar întotdeauna am fost atrasă de ocupațiile care presupuneau creativitate, în copilărie visam să devin make-up artist și să-mi deschid propriul salon de înfrumusețare. Și așa s-a întâmplat, visele au devenit realitate, mai întâi salonul, apoi mi-am dorit un mic studio confortabil, pe care acum îl împărtășesc cu cel mai bun prieten și hair-stilist Oleg Popan. În acest domeniu, totul a decurs excelent și… am mai vrut ceva”.
De la Sala spațioasă și confortabilă pentru conferințe, până la ideea unor delicii care să îți lase gura apă, nu a fost decât un pas! Cum s-a născut ideea unei ,,piecinta”?

,,Ca jurist și administratoare de afaceri, în momentul în care circumstanțele au dat impuls acestei noi idei, cu ajutorul prieteniei mele apropiate, Arina Savkova, și a ideilor și experienței ei legate de participarea constantă la conferințe, ca traducător și furnizor de echipamente pentru traducere profesională, am deschis Sala de conferințe, dar a cărei existență este direct legată de bucătăria profesională. E o lume incredibilă, fără limite, nu am crezut vreodată că acest proces poate fi atât de creativ – să identificăm idei inedite, așa cum credem noi că e mai bine, e cel mai fascinant lucru”, mărturisește Olga.
,,Uite așa s-a născut ideea unei plăcinte! Am vrut să gătim un fel gastronomic universal și potrivit pentru orice eveniment și masă a zilei. Ingredientele naturale și folositoare, și combinația între ele, au făcut ca mâncarea noastră să fie nutritivă și sănătoasă (toate produsele sunt naturale). Am acordat o atenție deosebită inclusiv direcției vegetariene, care este adesea neglijată. Totodată, mi-am dorit să creez ceva familiar, ceva ,,de-acasă”, tradițional și împrumutat, ceva mai neobișnuit”.

Ei bine, a început treaba, degustarea primelor porții, critici și laude, selectarea ingredientelor ideale pentru umplutură.

,,Primele producții ne-au creat entuziasm și, datorită formei speciale, nu le-am numit ,,checuri” ci plăcinte, am decis să nu intervenim, ci pur și simplu să îmbinăm denumirea obișnuită a produsului cu ideea care ne-a ispitit de la început. Și iată așa a apărut „piecinta”, de la „pie” în engleză – ,,chec”, și desigur ,,-cinta” de la bine cunoscuta ,,plaCINTA”. Povestea noastră abia a început, dar într-un timp atât de scurt am reușit să câștigăm atenția oaspeților fideli, vrem să ne surprindem vizitatorii cu umpluturi noi, diverse. Nici nu vă imaginați câte ingrediente pot fi combinate perfect cu aluatul nostru special. Am auzit idei precum că nu am fi inventat nimic nou. De fapt, noi nici nu am încercat să inventăm, totul a fost conceput mult înainte de noi. Am vrut doar să creăm ceva universal sănătos și gustos”.

În incinta FORA Event Room, este prevăzută o zonă pentru pauze de cafea și prănz, gata de a-și deschide ușile în orice timp convenabil pentru oaspeți și publicul larg.

La FORA Event Room, sălile de conferințe sunt dotate cu echipament audio-video, monitoare și echipament pentru traducere simultană, au conexiune la Internet de înaltă viteză și rețeaua Wi-Fi. Aici, sunteți așteptați oricând pentru o ambianță de lucru plăcută, cine de afaceri gândite cu rafinament, sau evenimente festive și de divertisment, toate în cadrul FORA. Pentru că pauzele de cafea și de prânz sunt parte nelipsită a procesului de lucru, copturile delicioase și dulciurile sunt un prilej bun de a vă detașa și relaxa la momentul potrivit. FORA Event Room Vă oferă cu drag serviciile de organizare a pauzelor de cafea și a celor de prânz.

Adresa: FORA Event Room, str. Pușkin 12, Chișinău

Pe o porțiune a bulevardului Decebal va fi suspendat traficul rutier, timp de mai mult de o lună

Începând cu marți, 14 mai, traficul rutier va fi suspendat pe o porțiune de drum de pe bulevardul Decebal din capitală. Este vorba despre tronsonul cuprins între bd Dacia și str Nicolae Titulescu (partea impară).

Suspendarea traficului va fi aplicată în perioada 14 mai – 30 iunie. Potrivit autorităților locale, acțiunea are loc în legătură cu efectuarea lucrărilor de reparație a trotuarelor de pe bd Decebal. Lucrările sunt effectuate de către compania SRL „VICOLIV-GRUP”.

În acest sens, autoritățile îndeamnă cetățenii să evite zona și să opteze pentru circulația pe alte străzi.  

Rusia anunță că a ocupat încă patru sate din regiunea Harkov

Ministerul rus al Apărării a anunţat duminică ocuparea a încă patru sate în provincia Harkov în partea de nord-est a Ucrainei, după alte cinci sate ocupate cu o zi în urmă în aceeaşi provincie, relatează agenţiile internaţionale de presă, transmite Digi24.ro.

„Unităţile grupării de trupe ‘Nord’ au avansat profund în liniile inamice şi au eliberat localităţile Gatişce, Krasnoie, Morokhoveţ şi Oleinikovo în regiunea Harkov, situate aproape de frontiera cu Rusia”, a transmis Ministerul rus al Apărării într-un comunicat citat de AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit raportului public matinal al armatei ucrainene, trupele ruse au lansat în ultimele 24 de ore 12 operaţiuni de asalt în nordul provinciei Harkov ca parte a unei noi ofensive, despre care unii comentatori afirmă că ar avea ca obiectiv să oblige armata ucraineană să redirecţioneze resurse din alte sectoare ale frontului lung de circa o mie de kilometri.

O unitate a forţelor speciale din Garda Naţională ucraineană a anunţat sâmbătă seară că trupele ucrainene au fost nevoite să abandoneze unele poziţii, în timp ce trupele ruse au reuşit să ocupe mai multe sate. Comandantul-şef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, a recunoscut că situaţia trupelor sale în Harkov este „dificilă”, adăugând însă că inamicul nu a reuşit să străpungă frontul în ceea ce Kievul descrie drept o mare ofensivă rusească.

Ideea lansării unei astfel de ofensive majore în Harkov este contrazisă de Institutul pentru Studiul Războiului din SUA (ISW), conform căruia trupele ruse desfăşoară doar „operaţiuni ofensive limitate” de-a lungul graniţei Rusiei cu această provincie ucraineană şi „continuă să obţină câştiguri tactice semnificative în zone probabil mai puţin apărate”.

Nici Rusia nu a confirmat lansarea unei mari ofensive pe frontul din Harkov, menţionând doar desfăşurarea unor „acţiuni ofensive” în acea direcţie, în timp ce bloggerii militari ruşi analizează pe reţelele de socializare intensificarea atacurilor armatei ruse şi posibilele obiective ale operaţiunilor acesteia.

România livrează Ucrainei curent electric, în urma avariilor din sistemul energetic naţional provocate de bombardamentele ruse

La cererea Ucrainei, România, alături de Polonia şi Slovacia, furniza duminică energie electrică de urgenţă, iar acest lucru s-a întâmplat şi sâmbătă, relatează presa ucraineană, transmite News.ro.

Sâmbătă, necesarul consumatorilor ucraineni a fost acoperit din producţia proprie, importuri comerciale şi asistenţă de urgenţă din partea reţelelor electrice din Polonia, România şi Slovacia, a transmis Ministerul Energiei de la Kiev, scrie Ukrainskaia Pravda. Volumul total al livrărilor de urgenţă a fost mai mic de 3% din consumul zilnic de energie electrică, se arată într-un comunicat.

La cererea Ucrainei, duminică, 12 mai, a fost deja furnizată energie electrică de urgenţă din Polonia, România şi Slovacia.

Tot duminică, la cererea Poloniei, Ucraina va furniza asistenţă de urgenţă pentru a primi surplusul de electricitate din reţeaua electrică a acestei ţări.

Având în vedere pagubele semnificative suferite de reţeaua electrică ucraineană în urma bombardamentelor ruseşti, Ministerul Energiei din Ucraina îi îndeamnă pe consumatori să reducă folosirea aparatelor cu consum mare de energie în orele de vârf (în special seara, între orele 17:00 şi 22:00).

De asemenea, industria este îndemnată să îşi revizuiască procesele de producţie pentru a reduce sarcina asupra reţelei electrice şi să utilizeze importurile cât mai mult posibil pentru a se asigura că sunt evitate întreruperile şi că reţeaua este mai rezistentă.

Îmbracă o ținută stilată DININIMĂ și vei fi premiat la Moldova Fashion Days SS’19!
Articolul anterior
Cleopatra Stratan a lansat piesa ,,Pupă-mă”! Melodia jucăușă și ritmată i-a cucerit imediat pe fanii artistei
Articolul următor