Pacienți încântați de condițiile oferite în cadrul Spitalului Cancelariei de Stat

IMSP „Spitalul Cancelariei de Stat” a fost inclus în lista instituţiilor medicale care vor trata pacienţi cu COVID-19 la data de 4 aprilie 2020.

separator
Camere reparate, aer condiţionat, mobilă nouă, televizor, mai multe abajururi, de toate aceste condiţii beneficiază pacienţii internaţi la IMSP „Spitalul Cancelariei de Stat”.

Din postarea publică făcută de către o pacientă internată cu Covid-19 în acest spital, se vede că femeia este plasată singură într-o cameră cu două paturi, transmite jurnal.md. Condiții plăcute de care duc lipsă „muritorii de rând”.

Din postările făcute publice de o pacientă cu Covid-19 pe pagina neoficială de facebook a IMSP „Spitalul Cancelariei de Stat”, se observă condiţiile din acest spital: cameră curată şi bine reparată, calorifer, ferestre prin care nu trece vântul, aparat pentru aer condiţionat, mobilă nouă, televizor. Pacienta, care s-a tratat timp de 10 zile şi deja a anunţat că a fost externată, a făcut mai multe poze.

Iată ce scria pacienta în ziua de Paşte: „A început dimineaţa cu „Hristos a Înviat!”, felicitări cu sărbătoarea şi însănătoşire grabnică din partea colectivului instituţiei!” A fost spus atât de sincer, cald şi din suflet, de către amabila şi grijulia asistentă medicală, căci de parcă şi soarele a răsărit. Mulţumesc din toată inima administraţiei, personalului medical din cadrul instituţiei, medicilor specialişti consultanţi, bucătarilor, infirmierelor”.  

Parisul crește nivelul de securitate pentru Jocurile Olimpice din această vară

Președinte al Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Paris, Tony Estanguet anunță eforturi majore pentru a asigura securitatea la întrecerea ce va avea loc în capitala Franței. „Este cel mai mare eveniment pe care Franța îl organizează și vrem să arătăm ce este mai bun”.

Estanguet a avut un mesaj clar pentru oamenii care vor să participe la Jocurile Olimpice: „Mesajul meu este că puteți avea încredere în acest eveniment”.

Totuși, acesta este conștient de amenințările de securitate care însoțesc competiția din capitala Franței , dar este de părere că cel mai important factor în desfășurarea evenimentelor este siguranța spectatorilor și a sportivilor.

Au mai rămas 100 de zile până la eveniment, iar tensiunea legată de eveniment crește. Acest fapt a fost confirmat și de președintele Olimpiadei din Londra din 2012.

„Când am vorbit cu Seb Coe (n.r. preşedintele Federaţiei internaţionale de atletism), el mi-a spus că în ultimele 100 de zile va fi mai multă critică, mai mulți oameni îngrijorați. Exact asta se întâmplă. Rolul meu este să rămân calm, să rămân concentrat pe ce este cel mai important”, a declarat Tony Estanguet, președintele Olimpiadei de la Paris.

Ceremonia de deschidere va fi unică în istorie, deoarece este prima paradă care nu va aveea loc într-un stadion. Aceasta este programtă pe fluviul Sena, unde aproximativ 10.000 de sportivi vor traversa șase kilometri pe bărci.

Tony Estanguet este un fost canoist francez, triplu campion olimpic și multiplu campion mondial. Acesta a obșinut medalii de aur la Sydney (2000), Atena (2004), Londra (2012).

Alertă cu bombă la Aeroportul Chișinău. Pasagerii au fost evacuați

Alertă cu bombă la Aeroportul Internațional Chișinău. Toți pasagerii au fost evacuați.

Se vede cum oamenii cu valize se îndepărtează de aerogară. La fața locului se află mai multe echipaje de poliție.

sursa

Grecia a impus restricţii pentru aproape 200 de plaje. Ce nu mai au voie să facă turiştii

Decizie importantă luată în Grecia, acolo unde foarte mulți își petrec vacanțele. 198 de plaje din această țară sunt acum protejate prin lege.

Turiştii nu vor mai mai putea amplasa umbrele sau şezlonguri în aceste locuri, conform unei hotărâri care a fost aprobată, săptămâna aceasta, de ministrul Economiei și Finanțelor, Kostis Hatzidakis, și de ministrul Mediului, Theodoros Skylakakis.

De asemenea, pe plajele respective au fost interzise, printre altele, și barurile.

Plajele vizate de restricții se află pe insule precum Agios Efstratios, Samothrace, Lesvos, Syros, Evia, Andros, Tilos și Ikaria, informează gtp.gr.

De asemenea, legea protejează și câteva plaje de pe continent, inclusiv cele din Southern Mani și Zacharo.

„Plajele de pe listă au o importanță ecologică ridicată”, a spus Skylakakis, care a adăugat că, în temeiul deciziei ministeriale, acestea nu pot fi atribuite pentru exploatare turistică.

sursa

Aproximativ 60% din moscoviții testați pozitiv cu coronavirus sunt purtători asimptomatici
Articolul anterior
Ion Chicu: ,,Din iunie nu vor fi bani pentru pensii și salarii”
Articolul următor