Pasha Parfeni și Trio Vatra Neamului au lansat un minunat videoclip la șlagărul ,,Chitara mea”

Surpriza muzicală a acestei veri vine de la îndrăgitul interpret basarabean Pasha Parfeni și fetele talentate din formația Trio Vatra Neamului. Împreună, aceste voci și talente minunate ale Moldovei au realizat un videoclip impresionant la renumita piesă din repertoriul regretatului artistul Dan Spătaru, ,,Chitara mea”.

separator

Coverul melodiei, energia și spiritul acesteia, s-au contopit perfect cu priveliștile de vis ale Moldovei, iar rezultatul, cu siguranță, este unul pe măsura așteptărilor publicului.

Vocea inconfundabilă a fetelor din ,,Trio Vatra Neamului” (Victoria Ştefăneţ – vioară, Doina Boboc -cobză și Ana-Maria Boboc) și iscusinţa cu care mânuiesc instrumentele muzicale, alături de mult apreciatul artist Pasha Parfeni, au reînviat unul dintre cele mai cunoscute șlagăre românești, o producție de care, în mod sigur, ar fi mândru și Dan Spătaru.

,,Naturali, sinceri și cu multă dispoziție de viață, vă cântăm cu drag ,,Dragostea”! 😍 Sperăm ca acest cover să vă încânte inimile și să vă aducă multă dispoziție în aceste zile de vară! Dați volumul tare și vizionare plăcuta!😍”, au menționat artiștii Slavic și Victoria Ștefăneț, pe facebook.

Mama unui băiat, rănit grav de un dulap într-un magazin din Chișinău, așteaptă de luni bune o decizie în cazul acestuia

O femeie din Chișinău așteaptă, din octombrie, o decizie a experților care i-ar permite să-și reabiliteze copilul, victimă a neglijenței. Incidentul a avut loc în urmă cu jumătate de an, la un centru comercial – un dulap a căzut brusc peste băiat, el fiind și acum în grija medicilor. Poliția spune că expertiză medico-legală este încă în desfășurare, scrie subiectulzile.md.

Pe 6 octombrie 2023, Rodica Sârbu și băiatul ei de 13 ani au intrat în magazinul de lângă casă pentru a face cumpărături. Femeia mai avea o pungă cu produse și a lăsat-o la păstrare în dulapul special. La ieșire, femeia l-a rugat pe copil să aducă punga.

„El a deschis dulapul, a luat punga. Eu auzind un scârțâit, când am întors capul dulapul deja de prăbușise peste copil. I-a fracturat piciorul. El a căzut pe spate. I-a protejat coloana faptul că avea rucsacul în spate, dar toată lovitura a fost în picior”, spune Rodica Sârbu, mama băiatului.

Băiatul a fost dus de urgență la spital. Medicii au constatat mai multe fracturi. Cea mai gravă este la picior. Copilul se află și acum la reabilitare.

„A fost operat de urgență în seara aceea. A fost dus în reanimare pentru că avea contuzie la organele interne, cutia toracică. Trei zile el a stat în reanimare, după care l-au mutat în secția de traumatologie. Avem jumătate de an și abia acum i-au exclus bastoanele (costelele) și ne învățăm a merge ca copiii mici”, spune femeia.

Administrația magazinului ar fi încercat să îi ofere o compensație, însă femeia ar fi respins-o.

„Au negociat cu mine de parcă eu vindeam o mașină, un apartament. Ei au început de la 300 de mii, ca până la final ei au fost de acord să-mi dea 500 de mii”, menționează mama victimei.

Femeia nu înțelege de ce ancheta în acest caz bate pasul pe loc.

„Eu consider că acest caz nu a ajuns până la superiori și ei între ei vor să ascundă ceva. Evident că aici este o greșeală. Dulapul nu trebuie să stea unde stă el. Eu întreb anchetatoarea: „De ce dumneavoastră permiteți ca dulapul să fie tot în locul cela?”. Ea spune: „Noi o să ne clarificăm și cu asta”. Când? Când o să mai cadă un copil sub el?”, povestește femeia.

Anchetatorii spun că așteaptă un al doilea raport de expertiză medico-legală, primul fiind contestat de către mama victimei.

„Pe faptul dat a fost pornită o cauză penală. Actualmente, se efectuează acțiuni de urmărire penală în vedea acumulării probatoriului. Este dispusă expertiza medico-legală. Așteptăm să parvină de la Centrul de medicină legală raportul de expertiză”, spune conducătorul de urmărire penală, IP Centru, Petru Malai.

Rodica Sârbu a contestat prima expertiză, pentru că în raport era menționat că fiul ei a suferit leziuni de gravitate medie, în timp ce medicii i-au spus că leziunile sunt de gravitate severă. Ancheta continuă și noi vom reveni la acest subiect.

Razii de amploare pentru combaterea comerțului stradal! Vor fi efectuate zilnic

În contextul intensificării acțiunilor de combatere a comerțului stradal neautorizat, Primăria Chișinău de comun cu ofițerii Inspectoratului de Poliție Centru au desfășurat ample acțiuni de prevenire şi contracarare a comerţului ilicit stradal în adiacentul pieței centrale la străzile Tighina, Mit. Varlaam, Armenească.

Au fost întocmite 18 procese-verbale persoanelor fizice pentru nerespectarea regulilor de comercializare. Aceștia urmează a fi sancționați conform prevederilor articolului 273 privind încălcarea regulilor de comerţ, din Cod Contravențional.

Agenții constatatori vor desfășura zilnic razii în teritoriu, semnalând încălcări la compartimentul comerţ stradal, prin întocmirea proceselor-verbale de constatare, care, ulterior, vor fi înaintate organelor abilitate, pentru aplicarea sancţiunilor în conformitate cu legislaţia în vigoare, anunță municipalitatea.

Alte troleibuze, dotate cu aparate pentru a achita călătoria cu cardul

Începând de azi, achitarea călătoriei la validatoarele staționare va fi disponibilă și în troleibuzele de pe ruta nr. 3.

Amintim că, la ora actuală pasagerii pot achita călătoria cu transportul public la validatoarele staționare de pe mai multe rute de troleibuze și autobuze din capitală.

  • Troleibuzele de pe rutele nr. 22, 23, 24 și 30.
  • Autobuzele de pe rutele nr. 2 și 5.

Cum achiți călătoria prin acest validator?

Ai trei opțiuni de achitare:

1. cu cardul;

2. cu smartphone-ul;

3. cu ceasul inteligent.

Imediat cum achiți călătoria la validator, vei primi o notificare de confirmare a plății:

în aplicația băncii; SMS.

Iar dacă nu ai primit notificare, verifică în aplicația mobilă a băncii extrasul (chitanța).

”Ai grijă. Nu ține telefonul, ceasul sau cardul aproape de validator. Acesta poate retrage bani, dacă nu intenționezi să achiți călătoria la validator. Fii prudent, în special dacă deții un telefon ce operează pe Android și ai cardurile atașate la Google Wallet.”, anunță Primăria Capitalei.

Atenție. Se aplică amenzi inclusiv pentru purtarea incorectă a măștilor de protecție
Articolul anterior
Studiu: pierderea subită a mirosului este un semn precoce și distinctiv pentru Covid-19
Articolul următor