Patru ceremonii de depunere a jurământului de credință față de România vor fi organizate în februarie-martie

Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) va organiza, pe parcursul lunilor februarie și martie 2021, patru ceremonii de depunere a jurământului de credință față de România dedicate Ambasadei României la Chișinău și celor două Consulate Generale Bălți și Cahul.

În context, Ambasada română la Chișinău vine cu mai multe precizări privind depunerea jurământului de credință față de România, transmite IPN.

Pot depune jurământul de credință la sediul ANC persoanele care au solicitat redobândirea cetățeniei române cu menținerea domiciliului în străinătate, iar ulterior au optat pentru stabilirea domiciliului în România, dar și cele care doresc menținerea domiciliului în străinătate, dar solicită depunerea jurământului la București.

Persoanele respective pot depune jurământul de credință, în termenul prevăzut de lege și la sediul ANC din București, cu acordul șefului de misiune sau al oficiului consular din Republica Moldova. Acordul șefului de misiune pentru depunerea jurământului de credință la sediul ANC este emis de către Secția consulară a Ambasadei României la Chișinău exclusiv în baza unei programări prealabile, obținute prin intermediul portalului extern www.econsulat.ro, în baza cererii online transmise spre pre-validare cu opțiunea depunerii jurământului de credință la ANC. Pentru procesarea cererii de către Secția consulară sunt necesare aceleași documente ca cele solicitate în vederea programării pentru depunerea jurământului de credință față de România la sediul misiunii diplomatice.

Cererile online pentru depunerea jurământului de credință vor fi programate de către Secția Consulară, cu respectarea ordinii cronologice a datei de transmitere a acestora și în limita locurilor disponibile. Data și ora programării vor fi trimise automat de sistem la adresa de e-mail care a fost folosită pentru crearea contului de utilizator pe portalul www.econsulat.ro.

Ceremoniile vor fi organizate la sediul Autorității Naționale pentru Cetățenie, din str. Blănari nr. 25, sect. 3, București în perioada februarie-martie 2021 astfel pentru: 4 februarie sunt disponibile 60 de locuri, pentru 23 februarie – 120 de locuri, 4 martie – 60 de locuri, 23 martie – 120 de locuri.

Condițiile de intrare în România pot fi consultate accesând : https://chisinau.mae.ro/local-news/1972. Ambasada României menționează că singura autoritate competentă legal să permită intrarea în România este Inspectoratul General al Poliției de Frontieră. În contextul pandemic, accesul în incita Secției consulare va fi permis numai cu purtarea măștii de protecție și cu menținerea distanței fizice. Persoanele nu trebuie să aibă simptome asociate COVID-19.

Ce înseamnă de fapt eficacitate 95% a vaccinului anti-Covid?
Articolul anterior
Aproape jumătate de milion de români s-au vaccinat împotriva virusului Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante