Pe 5 și 6 octombrie, vino să te bucuri de succesele Vinului Moldovei, în Piața Marii Adunări Naționale, la Ziua Națională a Vinului 2019!

Toamna sărbătorim aroma unică a vinurilor Moldovei! Ziua Națională a Vinului împlinește 18 ani și te invită să-i celebrăm majoratul! Pe 5 și 6 octombrie, vino să te bucuri de succesele Vinului Moldovei, în Piața Marii Adunări Naționale, la Ziua Națională a Vinului 2019! Ziua Națională a Vinului este sărbătoarea neamului în care se regăsește tradiția și cultura noastră, un eveniment unic în lume și reprezentativ pentru țara noastră.

separator

Organizatorii pregătesc surprize inedite, gustări alese, licori emblematice și concerte cu peste 30 de artiști, pentru toți vizitatorii evenimentului, inclusiv mari oaspeți și turiști sosiți din diferite țări ale lumii.

Startul sărbătorii va fi dat cu o săptămână mai devreme de vinăriile cu potenţial oenoturistic din ţară, care îşi deschid uşile pentru oaspeţi începând cu 28 septembrie şi până pe 13 octombrie.

În premieră, pe 5 şi 6 octombrie, Oraşul Vinului se va extinde dincolo de Piaţa Marii Adunări Naționale, cuprinzând Scuarul Catedralei „Naşterea Domnului”, care va găzdui Şcoala Vinului și Curtea Țărănească, iar pe scena din strada pietonală „E. Doga” din Chișinău vor urca cei mai îndrăgiţi artişti autohtoni şi de peste hotarele țării: trupa „Via Dacă”, Pasha Parfeni, formaţia „Tharmis”, Lupii&Calancea Band, Dj Marcus Lower, LUIKU(Ucraina), Vița de Vie (România), Niko de Transilvania (România).

65 de vinificatori autohtoni își vor prezenta diversitatea de arome și licori

Degustarea vinurilor va putea fi făcută în funcţia de regiunea din care provin, standurile celor peste 65 de vinificatori fiind amplasate în baza hărții regiunilor cu Indicaţie Geografică Protejată.

Iniţiativele frumoase merită a fi perpetuate, aşa că vizitatorii ediţiei aniversare a Zilei Naţionale a Vinului vor putea opta, ca şi în anii precedenţi, pentru achiziţionarea unui Carnet al Degustatorului. Acesta va include informații despre vinăriile prezente la ZNV și vinurile oferite spre degustare, 12 cupoane pentru degustare, programul celor 2 zile festive, reduceri pentru tururile vinicole din țară și pentru materialele promoționale, dar și bilete pentru călătoria cu transportul public.

Sărbătoare prietenoasă mediului

De asemenea, conceptul de sustenabilitate, încadrat în eveniment deja de câţiva ani, va fi extins, astfel Ziua Naţională a Vinului, ediţia a XVIII-a va fi şi mai prietenoasă mediului prin: optimizarea consumului de energie electrică, utilizarea energiei regenerabile, reducerea cantității de deșeuri produse, trierea deșeurilor (colectarea separată), reciclare, utilizarea unor materiale biodegradabile, a mobilierului ecologic, etc.

Vinul Moldovei, sărbătorit în lume

Și în acest an, Ziua Națională a Vinului devine un eveniment internațional. Startul a fost dat în Belarus, unde Vinul Moldovei a fost celebrat pe parcursul weekend-ului trecut. Pentru al doilea an consecutiv, comuna Snagov din România va găzdui, în perioada 14-15 septembrie, Ziua Vinului Moldovenesc. Evenimentul va reuni sub brandul de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” 26 de vinficatori. Ziua Vinului Moldovenesc va fi marcată și la Iaşi, între 21-22 septembrie, dar şi la Baia Mare în data de 28 și 29 septembrie. Și la București, pe 14 și 15 septembrie.

În primul weekend din octombrie vino în Piața Marii Adunări Naționale să te bucuri de succesele Vinului Moldovei, alături de 60 de vinificatori și peste 100.000 de vizitatori. Te așteaptă două zile cu degustări de vinuri, descoperiri gastronomice, excursii la vinăriile din țară și concerte de excepție.

alte Articole interesante