Pe un teren din sectorul Rîșcani unde ies la plimbare mamele cu copii, urmează să fie o construită o biserică. Reacția părinților

Revoltă maximă pe rețelele de socializare, după o postare a primarului Capitalei Ion Ceban care a menționat că în parcul din strada Miron Costin din sectorul Râșcani, unde de regulă ies la plimbare mame cu copii, va fi înălțată o biserică, deoarece terenul respectiv este unul privat. Astfel, în cel mai scurt timp, din acest loc vor fi evacuate toate unitățile amplasate.

Părinții și-au exprimat intens indignarea. Ei susțin că ceea ce este nevoie sunt, de fapt, mai multe locuri de agrement și joacă pentru cei mici.

În loc de biserică – un fel de piață cu de toate, la Rîșcani în parcul din strada M. Costin. Eu propun să…

Posted by Iv Ceban on Monday, April 12, 2021

,,În loc de biserică – un fel de piață cu de toate, la Rîșcani în parcul din strada M. Costin. Eu propun să aghesmuim un pic terenul și să evacuăm tot, conform legii în vigoare.

Pe terenul, proprietate privată, ce este destinat pentru construcția unui lăcaș sfânt, sunt amplasate tot felul de unități de comerț ambulant.

Gherete cu flori, cu cafea, jocuri pentru copii și adulți.

Am solicitat ca pretura împreună cu poliția să evacueze imediat unităţile de comerţ ambulant care se află ilegal, plus la asta, mai este ocupat și o parte din trotuarul public. Nu vom admite ca antreprenorii ,,şmecheri” să-şi amplaseze gherete ilegal unde lor le „tună”… Agenţii economici, desemnați drept câștigători pentru dreptul de a încheia un contract cu Primăria Chişinău, cu scopul de a amplasa unități de comerț ambulant stradal pe teritoriul orașului – au termen să achite costurile pentru amplasamentele până la 1 mai curent. Cei care nu se vor încadra în termenele stabilite, vor pierde acest drept. Nu vom admite ca unii agenţi economici câştigători, să-şi amplaseze ghereta în alt loc decât cel adjudecat sau să nu achite sumele care tot ei le-au oferit în cadrul licitaţiilor publice. Am solicitat ca lista adreselor cu gheretele care au fost adjudecate la licitație şi sunt în drept să activeze, să fie făcută publică. Totodată, am dispus ca preturile de sector să nu mai aprobe diferite amplasamente pe trotuare unde agenţii economici îşi amenajează diferite terase, construcții capitale. Nu sunt împotriva agenților economici și dezvoltării economice, dar trotuarele și zonele verzi sunt pentru oameni. Pot să amenajeze, mese, scaune și o umbrelă, atât, iar accesul oamenilor să nu fie îngrădit”.

,,Nu este vorba ne trebuie sau nu o biserica.Este dat acest loc pentru construcția unei biserici cu mult înaintea mandatului meu de primar. Doar ca acolo acum sunt amplasate ilegal aceste unități de comerț”, a mai specificat primarul Capitalei.

Circa 300 de chișinăuieni și-au exprimat indignarea în legătură cu situația creată. Părinții au menționat că în oraș există destule lăcașuri sfinte și prea puține zone în care să-i poată scoate la plimbare pe cei mici.

Natalia Morari a devenit mămică!
Articolul anterior
Bilanțul cazurilor de Covid-19 confirmate astăzi, 12 aprilie
Articolul următor
Alte articole interesante