Percheziții la domiciliul unui bărbat, membru al unui partid politic, într-o cauză penală pentru trafic de droguri

Poliția Republicii Moldova anunță că, în aceste momente, oamenii legii desfășoară percheziții, în cadrul unei cauze penale pentru circulația ilegală a drogurilor, la domiciliul unui bărbat de 40 de ani, membru al unui partid politic.

Deocamdată, alte detalii nu au fost făcute publice.

O mamă și-a ucis ambii băieți, iar apoi și-a luat zilele. Vecinii nu înțeleg de ce a recurs femeia la un astfel de gest: „Păreau complet normali, o familie fericită”

O familie s-a spulberat, după ce mama și-a ucis cei doi fii și apoi și-a pus capăt zilelor. Motivul halucinant pentru care femeia a ales să pună punct atât vieții sale, cât și vieților copiilor.

Incident halucinant în Marea Britanie, acolo unde o mamă în vârstă de 47 de ani a fost descoperită moartă, alături de trupurile neînsuflețite ale celor doi copii ai săi. Băiețeii aveau 9, respectiv 7 ani.

Mama celor doi băieți i-ar fi ucis pe cei doi, i-ar apoi și-ar fi pus capăt zilelor.

Vecinii familiei spun că mama băieților nu s-a comportat niciodată neobișnuit. Ei erau originari din Polonia, stabiliți în Marea Britanie.

Cadavrele celor trei membri ai familiei au fost descoperite la data de 9 martie, după ce autoritățile au forțat intrarea în casa în care aceștia locuiau.

Autoritățile au fost șocate când au văzut oroarea comisă. Mama copiilor i-ar fi asfixiat pe aceștia cu ajutorul unui colier de plastic, după care s-ar fi sinucis. Examinările post-mortem spun că motivul decesului în cazul tuturor membrilor familiei este spânzurarea.

„Maximus era pe pat în timp ce Alexander stătea întins pe podea lângă pat”, a transmis Oliver Stride, reprezentant al comandamentului specializat în criminalitate al Poliției Metropolitane din Londra, notează Kanald, conform Daily Mail.

De ce ar fi recurs femeia la un astfel de gest oribil?

Potrivit autorităților, cel care a identificat trupurile fără viață este chiar tatăl copiilor. Bărbatul a divorțat de mama băieților cu mai mult timp în urmă, iar cei care au cunoscut-o pe femeie spun că despărțirea ar fi făcut-o să recurgă la un asemenea gest cutremurător.

Localnicii sunt de-a dreptul îngroziți de ceea ce s-a petrecut la ei în cartier. Zona era considerată una liniștită. 

Membrii familiei erau apreciați și respectați de vecini

Localnicii mai spun că această familie nu a făcut niciodată probleme și erau văzuți drept persoane cumsecade.

Interesant este că, cu puțin timp înainte ca femeia să îi ucidă pe fii săi, una dintre vecinele sale i-a văzut pe cei trei în parc și, după părerea ei, aceștia erau foarte fericiți.

„Este cu adevărat șocant. Suntem o comunitate atât de strânsă, căreia îi pasă cu adevărat unul de celălalt”, „Erau polonezi. Prietena mea de peste drum a spus că nu l-a văzut pe soț de ceva vreme. Obișnuiam să o văd pe bunică plimbându-i pe cei doi copii. Obișnuiam să văd familia mergând până în parc și la oficiul poștal și mereu ne salutam”, au povestit vecinii polonezilor.

Elveția instalează panouri fotovoltaice între șinele de cale ferată

Start-up-ul elvețian Sun-Ways instalează în premieră pentru întreaga lume panouri fotovoltaice între șinele de cale ferată în zona vestului țării.

Premieră: Un start-up instalează panouri fotovoltaice între șinele ferate

Măsura vine în contextul în care schimbările climatice împing tot mai tare Europa să facă tranziția spre energia verde, astfel că întreprinzătorii și companiile încearcă să valorifice și cele mai puțin obișnuite locuri în acest sens, transmite bani.md.

Inspirată de demersul elvețienilor, societatea feroviară germană Deutsche Bahn experimentează de altfel și ea cu un sistem similar.

Start-up-ul Sun-Ways este însă primul care folosește panouri fotovoltaice detașabile, proiectul fiind derulat în colaborare cu Institutul Federal de Tehnologie din Lausanne.

„Aceasta este, de fapt, inovația. Și este de altfel una esențială din moment ce șinele de cale ferată trebuie să aibă parte de lucrări de mentenanță din când în când”, a declarat Baptiste Danichert, cofondator Sun-Ways.

Cât despre modul în care acestea vor fi instalate, un tren special conceput de compania elvețiană de mentenanță a șinelor Scheuchzer va merge pur și simplu cu viteză mică pe deasupra șinelor, așezând panourile solare precum un „covor” fotovoltaic.

Electricitatea produsă în acest fel nu va fi folosită însă la alimentarea rețelei feroviare, ceea ce ar fi, conform sursei citate, un lucru prea complicat, urmând să fie direcționată în schimb către alimentarea cu energie a caselor din zonă.

Compania Sun-Ways are de altfel planuri mari cu invenția sa, reprezentanții acesteia luând chiar în considerare să instaleze astfel de panouri pe întregul circuit de cale ferată al Elveției, ce măsoară peste 5000 de kilometri.

Dacă acest lucru ar fi realizat, panourile fotovoltaice ar acoperi o suprafață echivalentă cu 760 de stadioane de fotbal. Video:

Așa-numita „Curte Supremă” din Transnistria a condamnat un tânăr din Chișinău la 20 de ani de închisoare

Alexandru Dimov, tânărul originar din Chișinău care a fost învinuit că ar fi dat foc comisariatului din Tiraspol în luna mai 2022, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare de către așa-numita „Curte Supremă” din Transnistria Sentința poate fi contestată în termen de o săptămână și nu este definitivă.

La Transnistria, benvenuti in Unione Sovietica! – Liceo G. D. Romagnosi

Este important de menționat că verdictul a fost citit în spatele ușilor închise, iar conform presei locale, cu 15 minute înainte de începerea ședinței de judecată, Dimov ar fi scris o declarație prin care se opunea prezenței presei în sala de judecată, transmite diez.md.

Până în prezent, Biroul politicii pentru reintegrare nu a emis nicio reacție în legătură cu această sentință.

Amintim că, în data de 24 mai 2022, așa-numitul minister al afacerilor interne din regiunea transnistreană a anunțat că două persoane din Republica Moldova, Chișinău, sunt suspecte de incendierea clădirii așa-zisului comisariat militar republican din regiune. De asemenea, așa-zisele autorități de la Tiraspol menționau atunci că una dintre acele două persoane acuzate „are legături cu structurile de forță din Moldova”.

VIDEO! Anunță Poliția dacă recunoști bărbatul din imagini!
Articolul anterior
Fotografia virală cu o femeie în vârstă de 98 de ani care își ține în brațe stră-stră-strănepoata
Articolul următor